FAITHLESS

Scene:
Bøgescenerne
 
Spilledag:
Torsdag - d. 11-08-2005
 
Spilletidspunkt:
23.15 - 00.45
 
”Bandet spillede superbt, sprøjtede menneskelig varme og kraft ind i de mekanistiske house grooves…” – skrev en anmelder i avisen The Times, efter en udsolgt Faithless-koncert på Brixton Academy i London, tilbage i december. Og det er netop evnen til at kombinere den elektroniske musiks virkemidler med både medmenneskelighed, varme og værdighed, der er det store særkende ved Faithless, stadig et af de største navne club-scenen overhovedet har at byde på. Mange gæster her på Den Smukkeste vil med garanti mindes Faithless´ 2002-koncert på festivalen – hvor alt gik op i en højere enhed. Ikke bare var det en utrolig smuk og varm sensommeraften – mørket faldt også på den her særlige dovne måde, over en skov hvor alt kunne og ville ske efterfølgende. Og i kaskader af lys og lyd, spillede Faithless magien ind i det tusindtallige publikum, der bare lod sig overstrømme af den gode energi der strømmede fra scenen.

Faithless blev dannet tilbage i 1995 – og udgav samme år debutalbummet ”Reverence”. Siden starten har bandet haft de samme tre hovedpersoner: rapperen, tekstforfatteren, filosoffen og buddisten Maxi Jazz, det musikalske es (også kaldet ”verdens førende kvindelige DJ”) pianisten og keyboardspilleren Sister Bliss og endelig lydsstrategen og produceren Rollo (der aldrig optræder live med bandet – ifølge egen forklaring fordi han hverken kan spille eller danse, til gengæld har han så remixet for hvem som helst inklusive U2, Pet Shop Boys og Björk og produceret et par ganske pænt solgte albums for søsteren Dido…) Fra starten ramte Faithless en musikalsk åre der gav genlyd på klubberne, først i England og siden i store dele af den resterende verden – båret af efterhånden klassiske singler som ”Salva Mea” og ”Insomnia”. I ´98 udkom den fornemme ”Sunday 8pm”, hvorfra singlen ”God Is A DJ”, ikke bare blev signaturmelodi for Faithless – men nærmest også blev en decideret hymne for klubfolket og alle andre med blot det mindste tilovers for den moderne elektroniske popmusik. Faithless var efterhånden blevet et af genrens største bands overhovedet – og ramte igen plet, da de i ´01 udsendte ”Outrospective”, hvis hovednummer ”We Come 1”, blev endnu et massivt hit og koncerthøjdepunkt. Seneste udspil fra Faithless er 04-albummet ”No Roots”, et ambitiøst værk om universel kærlighed og menneskelighed og hvad pokker det egentlig er vi går og gør ved verden og hinanden - og med nye Faithless-træffere som den nærmest trance-skabende ”Mass Destruction” og den svævende ”I Want More”. Sandsynligvis også et festivalhøjdepunkt her i 2005 – så er I advaret!

 

www.faithless.co.uk

Lyt / køb her

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK