TV2

Scene:
Bøgescenerne
 
Spilledag:
Søndag - d. 12-08-2001
 
Spilletidspunkt:
20.30 - 22.00
 
Det var en herrekvartet i fineste form, der tidligt på året udsendte albummet ”Amerika” (der, hvis nogen er gået glip af forklaringen, altså ligger et sted i Jylland – selvom TV-2, for at gøre forvirringen ekstra stor, havde været i selveste New York for at optage video og coverbilleder). I numre som ”Hallo, Hallo”, ”En Sommerdag Ved Stranden” og ”Granvoksen Mand” havde gruppen ladet sig inspirere af en række yngre rocknavne, som bl.a. svenske Kent – hvorfor man endnu engang kunne forvisse sig om, at Hans Erik Lerchenfeldt er en af vort lille lands helt store guitarister. Med sangen ”Gør Det Selv, Selv”, lykkedes det - med vanlig sans for tilværelsens absurditeter – for Steffen Brandt at starte en nærmest landsdækkende diskussion om fordele og ulemper (vistnok gruppens egen holdning) til udestuer! Og så skal man da heller ikke glemme at TV-2, med de stærkt sansede erindringsbilleder i titelnummeret, havde begået en af deres største sange nogensinde. TV-2 var i den grad tilbage i danskernes bevidsthed – og forårsturneen blev nærmest et triumftog, hvor publikum bar Danmarks Kedeligste Orkester/Danmarks Yngste Orkester/Danmarks Mest Granvoksne Orkester (vælg selv en betegnelse og streg resten over) på hænder og fødder gennem landet.
Nu er der heller ikke mandre andre dansk bands der kan præstere et tilsvarende katalog af hits, samlet gennem de 20 år der efterhånden er gået, siden gruppen i 1981 debuterede med ”Fantastiske Toyota”. Men det ved I jo sikkert godt altsammen, I stamgæster her på Den Smukkeste, der indtil flere gange har oplevet store øjeblikke i bøgeskoven, når TV-2 tændte op under alle indre og ydre lanterner og gjorde det godt at være lige nøjagtigt her på lige nøjagtigt det tidspunkt. Her er de så – TV-2 – i liveudgaven 2001 bestående af: Steffen Brandt (vokal, guitar, keyboards), Hans Erik Lerchenfeldt (guitar), Georg Olesen (bas), Sven Gaul (trommer), Henrik – stadigt lige ”unge” Nilsson (keybaords og kor) – og selvfølgelig suppleret af The Århus Horns, Niels Hoppe (saxofon), Knud Erik Nørgaard (trompet) og Anders Christensen (trombone).
 

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK