UB40

Scene:
Bøgescenerne
 
Spilledag:
Søndag - d. 12-08-2001
 
Spilletidspunkt:
22.45 - 00.15
 
Det bliver mere end svært at stå stille, når disse engelske reggae-ambassadører kommer på et af deres sjældne Danmarks-besøg. Gennem mere end 20 år har UB40 holdt fanen højt (skævt var måske mere præcist, lige i denne sammenhæng...) for reggae-musikken – fornemt dokumenteret på det seneste album, ”The Very Best Of UB40”, hvor gruppen samler de største øjeblikke gennem karrieren. Og med Top 10 singler som ”One In Ten” (´81), ”Red Red Wine (´83), ”If It Happens Again” (´84), ”I Got You Babe (´85), ”Sing Our Own Song (´86) ”Brakfast In Bed” (#6), ”Kingston Town” (´90), ”Can´t Help Falling in Love” (´93), ”Guns In The Ghetto” (97) og ”Come Back Darling” (´98) – er det ikke så underligt at UB 40, med samlingen af de store hits, kan lægge endnu en international millionsælger til karrierens højdepunkter.

UB40, med sin besætning af musikere med mange etiniske baggrunde, debuterede på pubben Horse & Hounds, i hjembyen Birmingham, tilbage i 1979. De blev hurtigt et af de navne alle talte om i England – og da gruppen i 1980 udgav debutsinglen ”King/Food For Thought”, endte den helt oppe på fjerdepladsen af den engelske hitliste. UB 40 havde taget sit navn efter den formular de engelske arbejdsløse skulle udfylde – og gruppens sange var fyldt med social indignation og protest mod trøstesløsheden for de udstødte i England. Samtidig var deres musikalske univers varmt og fyldt med håb – en sjælden cocktail, som først englænderne og senere publikum over det meste af verden tog til sig. Allerede efter debutalbummet – ”Signing Off” (´80) – startede UB 40 deres eget pladeselskab, DEP International, der siden har stået for alle gruppens udgivelser. Gennem de 20 års eksistens, har UB 40 nærmest haft flere forskellige karrrier. De har på den ene side udgivet en lang række albums med egne sange – samtidig med at de har indspillet sange af deres forbilleder, på de såkaldte ”Labour Of Love” albums, hvoraf der til dato er kommet tre. Senest har UB 40 også udgivet det såkaldte ”UB 40 presents The Dancehall Album” (1988) - hvor en række af de store toastere fra Jamaica spiller sammen med gruppen – og igennem de sidste par år, har UB 40 arbejdet på et album kaldet ”Fathers”, hvor de har indspillet med en række af de store legendariske ”fædre” til den jamaicanske reggae. UB 40 er: James Brown – trommer, Ali Campbell – vokal og guitar, Robin Campbell – guitar og vokal, Earl Falconer – bas og vokal, Norman Hassan – percussion og vokal, Brian Travers – saxofon, Michael Virtue – keybaords og endelig Astro – vokal og trompet. Til koncerterne medvirker som oftest også Martin Meredith – saxofon og keyboards og Laurence Parry – trompet, flygelhorn og trombone.
 

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK