Johnny Madsen

Scene:
Bøgescenerne
 
Spilledag:
Onsdag - d. 10-08-2011
 
Spilletidspunkt:
17.30
 
”Man kan ikke blive træt af Madsen-band, fordi klassisk rock’n’roll simpelthen er tidløs, når den bliver spillet med hjerte, nerve og overskud.” BT´s enkle begrundelse for at anmelde Johnny Madsen igen igen igen (denne gang på Smukfest 2009).

Og vi er da helt og aldeles enige. Johnny Madsen og hans altid medrivende orkester leverer en omgang altid nødvendig musikalsk indsprøjtning, der får mangt en festivalgænger til at gå langt på literen (eller måske længere på flere liter..?).

Sidste år måtte vi jo undvære bandet, da Madsen var draget på færd med Dalton – men nu har de igen kørt trioen i garage og det betyder så, at vi kan glæde os til en frisk omgang beske ballader, blå blues og bersærker boogie, fra det firemands foretagende, der kalder sig Johnny Madsen Band. Her finder vi - udover Madsen selv på vokal og guitar - Knud Møller (guitarist af de sjældne), Niels ”Nello” Mogensen (bas) og From (trommer). Mesteren Madsen sendte sit første solo-album på gaden helt tilbage i 1982. Det blev i datiden modtaget som en meget mærkelig udgivelse – men på ”De tørre er de best… Men våde er de flest” (ja, det hed albummet altså) finder man faktisk Madsen-evergreens som ”Æ møt her te' en bal” og ”Æ kører å æ motorvej” – to sange der snildt og ofte finder vej til sætlisten den dag i dag.

Sidenhen er det blevet til en lang række andre gode albums fra Madsen & Co. – og hvad det hele egentlig drejer sig om, formuleres vel ikke meget bedre end af BT´s udsendte (samme Jungersen, der også indledningsvist måtte se sig citeret), der om en Johnny Madsen koncert her på festivalen engang skrev: ”Traditionel rock’n’roll fra rødderne, et swing som sendt fra selve Helvedes syndigste dansehaller og et band så godt, de kunne forårsage forrykninger i overfladejorden på enhver kirkegård.”

Bonusinfo: Tværvej, hedder vejen i Thyborøn, hvor Johnny Madsen (der netop er fyldt 60) i sin tid voksede op. Det vil sige, at det hedder den ikke mere. Den hedder nu Johnny Madsens Vej og det betyder, at selvsamme Johnny Madsen nu er en af de meget få nulevende personer, der har fået en vej opkaldt efter sig. Rimelig sejt!
 

Besøg bandets hjemmeside

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK