Marie Frank

Scene:
P3-Teltet
 
Spilledag:
Fredag - d. 12-08-2011
 
Spilletidspunkt:
16.00
 
”Hendes karakteristiske sødmefulde og let hæse stemme er intakt, den afslappede og charmerende attitude og de underfundige kommentarer mellem sangene ditto, og så har hun som vanligt nogle yderst kompetente musikere omkring sig.” (Gaffa, koncertanmeldelse november 2010).

Efter fem år uden nye udgivelser var Marie Frank i efteråret 2010 endelig klar med nyt album.”Indie-country-synthesizer-pop, men stadig organisk og håndspillet”, lød Marie Franks egen beskrivelse af indholdet på ”Pop Your Wheeze”. Magasinet Soundvenue gav udspillet 4 stjerner – og karakteriserede i deres anmeldelse Marie Frank som ”en outsider, der udgiver på eget selskab og hænger ud med seje folk som Giant Sand og Lambchop. Det er impulser, som er blevet tydeligere i hendes musik. Bassen er mere lumsk, guitarer stikker hist og pist, og instrumenter som banjo og harmonika finder vej indenfor. 'Pop Your Wheeze' indeholder fantastiske numre som 'Tumbleweed Tumble', der lyder som Sufjan Stevens på gennemfart i Arizona, og 'Work and Pray', hvor Frank synger mere råt, hvilket vækker mindelser om Neko Case.” Marie Frank debuterede i 1999 med albummet ”Ancient Pleasures”, der med sange som ”Symptom Of My Time”, ”Save A Little Love” og ”Heart Of Saturday Night” sikrede hende et øjeblikkeligt gennembrud, med både guldplader og DMA Awards. Siden har hun udgivet ”Vermillon” (2001), ”Swimmingly” (EP, 2003) og ”Where The Wind Turns The Skin To Leather” (2005). Tilsammen et fornemt bagkatalog, der har placeret Marie Frank blandt landets bedste singer-songwriters, med det Politikens Rockleksikon har kaldt ”naturtalentets tæft for refræner og hooklines af den slags, der er rockens DNA.”

 

Besøg bandets hjemmeside

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK