Mads Langer

Scene:
P3-Teltet
 
Spilledag:
Søndag - d. 14-08-2011
 
Spilletidspunkt:
15.00
 
”Mads Langer - en ganske særlig skibbonit med international potentiale…”. En meget præcis karakteristik af sangeren og sangskriveren Mads Langer, læst i det Aalborgensiske web-magasin Nitusind.nu. For Mads Langer er ganske rigtigt en af de lysende stjerner fra det man kunne kalde Skive-afdelingen af Dansk Pop/Rock Syndikat - talentskolen der også har fostret stærke navne som Dúné og Søren Balsner fra Carpark North.

Mads Langer er bare 27 år gammel i dag, men allerede en erfaren musiker, med en særdeles omskiftelig karriere bag sig. Han debuterede i 2002 med ”Attention Please”, der bl.a. rummede singlehittet ”Breaking News”. Albummet havde den sjældne lyd af et talent med masser af potentiale. Efterfølgende rejste Langer da også rundt og spillede utallige auditions, for store internationale pladeselskaber. Det blev dog hverken til gennembrud eller international pladekontrakt. Til gengæld fik Mads Langer sig en masse erfaring og lærte sig selv og sine ambitioner bedre at kende. Det førte i 2007 til at han nærmest startede forfra - og med et Krak-kort, sin guitar og sin udbombede VW som transportmiddel, spillede Langer i løbet af året på mere end 60 ungdoms- og efterskoler landet over. Den begejstrede feedback han her fik på sin musik fik, sammen med de falmede stjernedrømme, stor indflydelse på Mads Langers sangskrivning, der blev langt mere personlig og fik en klædelig melankolsk tone over sig.

I 2009 kom det andet album ”Mads Langer”, der bl.a. rummede den stærke radiosingle ”Fact-Fiction”. Efter at have turneret intensivt på albummet i Danmark, rejste Mads Langer igen udenlands for at forfølge ambitionerne – og det førte undervejs til både engelsk manager og international kontrakt med Sony Music, der netop har udgivet hans tredje album ”Behold”. Forventningerne til albummet var skærpet med et par markante sange – hvoraf den ene var ”You´re Not Alone”, der vel nærmest var indspillet som en udfordring på opfordring fra P3 -og man må sige at udfordringen lykkedes, da Mads Langers udgave af det gamle Olive-nummer, ikke bare endte med at blive det mest spillede på P3/P4 i hele 2010, men også storhittede i bl.a. Italien. Dernæst fik Mads Langer sangen ”The River Has Run Wild” med på soundtracket til den amerikanske TV-serie ”The Vampire Diaries” - og der var i det hele taget rørt så godt i gryden, at ”Behold” gik direkte ind som #2 på den officielle danske salgsliste og #1 på iTunes albumliste. Siden udgivelsen har Mads Langer snakket sig igennem Europa på den hårde promo-tur – så mon ikke det bliver aldeles fornøjeligt at komme tilbage til Den Smukkeste, hvor det primært er musikken han skal få til at tale.


 

Besøg bandets hjemmeside

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK