When Saints Go Machine

Scene:
P3-Teltet
 
Spilledag:
Fredag - d. 12-08-2011
 
Spilletidspunkt:
18.00
 
”…det var en stor oplevelse at se og høre de maskinelle helgener. Den brede crowd med mennesker med al slags smag tog smukt imod dem, og de leverede en stemning, der blev ved langt, langt ud på natten - alt for langt. Det kan kun beskrives med en sætning: "Man behøver ikke tage 2300 meter op for at være tættere på himlen, du kan bare trykke play…" DJ-fænomenet Jean Von Baden var i april i Val Thorens, hvor han i højderne overværede en koncert med When Saints Go Machine, hvor kvartetten live spillede sange fra deres kommende album ”Konkylie”, der gerne skulle være på gaden inden de rammer bøgeskoven. P3 var også begejstrede for When Saints Go Machine anno 2011 og gjorde i marts singlen ”Kelly” til Ugens Uundgåelige.

When Saints Go Machine blev dannet i 2007, og blandt de medier, der hurtigt faldt for bandet, var Soundvenue, der beskrev musikken som ”futuristisk r’n’b, electro og powerpop”. Før der overhovedet var en pladekontrakt i hus, var When Saints Go Machines selvudgivne EP blevet spillet af både P3 og BBC, og bandet havde optrådt på flere af de store danske festivaler. ”Klubmusikkens dunkende beats kilede sig ind på de fleste popsange i år; men de færreste var så elegante i deres omgang med house-rytmer og electropop som When Saints Go Machine. En soulklingende piruet af funklende pop.” Ordene stod at læse i Politiken i december 2009, hvor avisen kårede årets ti bedste danske albums – med When Saints Go Machines debutalbum ”Ten Makes A Face” på plads nummer 8. Allerede i januar 2009 havde When Saints Go Machine modtaget P3 Prisen i kategorien ”P3 Talentet”, og bandet var sidste år nomineret til den store P3 Pris, efter at stationen havde bakket flittigt op med rotation af sange som ”Spitting Image” og ”You Or The Gang” fra debutalbummet.

When Saints Go Machine er: Silas Moldenhawer (trommer), Jonas Kenton (keyboards, bas), Simon Muschinsky (synth) og Nikolaj Manuel Vonsild (vocal).

 


 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK