Nik & Jay

Scene:
Bøgescenerne
 
Spilledag:
Søndag - d. 14-08-2011
 
Spilletidspunkt:
19.45
 
”Her er Nik & Jay et par knægte fra Værløse, der drømmer larmende stort, har fået noget levet liv under huden og nu fortæller om det. På deres egen ligefremme og ærlige facon, der heldigvis stadig løber af med dem i flamboyante eksplosioner af skryderpop, overdrivelser og ordgejl.” Politiken var ude med fire hjerter til Nik & Jay, da de i april udgav ”Engle Eller Dæmoner”, deres første studiealbum siden 2006. Selv beskrev Nik & Jay det nye albums musik som: ”Dybde. Bund. Elektro. Noir. Vegas. Money. Sange fra hjertet lige i masken på dansken.” Og om hvad vi kan forvente os fra scenen, sagde de to ved samme lejlighed: ”Vi er jo blevet 30, så ja, det kommer man selvfølgelig til at kunne mærke live – det bliver strictly pro shit, bang!” Og der er jo i hvert fald massevis af hits at tage af. Bare i den såkaldte pause, har Nik & Jay leveret træffere som ”Yo Yo Part 2” og ”Hulahop” sammen med Joey Moe, ”Domestic” og ”Fest” i selskab med Morten Breum – for ikke at tale om ”Tættere På Himlen”, lavet sammen med Burhan G og med alle de tre stjerner i en særdeles omtalt og set video, hvor der blev vist masser af veltrimmet hud. Nik & Jay er vel nærmest det mest succesfulde musik-brand i Danmark – og da de i 2008 udgav opsamlingen ”De største”, kunne de se tilbage på en karriere uden sidestykke i dansk musik. Det hele startede for alvor i 2002, hvor Nik & Jay sendte debutalbummet af samme navn på gaden. Med singler som ”Elsker hende mere”, den flabede signatursang ”Nik & Jay” og ikke mindst monsterhittet ”Hot” (der fik en Danish Music Award som Årets Danske Hit), vadede Nik & Jay & Co. direkte ind på både tv- og radioplaylisterne og gik til tops på alle de forskellige hitlister. Ikke med træsko på – nej, det var med eksklusive og dyre videoer, store biler, lækre damer, massevis af champagne og langt højere cigarføring end normalt for danske debutanter.

Med det andet album - ”2” (2004) - markerede Nik & Jay, at de på ingen måde var den overnight-sensation kritikere og skeptikere helst havde set. Der var nye træffere som ”Pop-pop”, ”Lækker”, ”En dag tilbage” og ”Kan du høre hende synge” – og specielt med de to sidstnævnte, viste Nik & Jay at de havde langt mere end højoktane clubhits og bling at byde på. Med ”3 – Fresh – Fri - Fly” (der kom i 2006) var der dømt endnu mere succes. Hitstrømmen fortsatte med ”Boing”, ”Når et lys slukkes” og ”I Love Ya” – og da regnedrengene var holdt op med at tælle, havde de tre første albums passeret et samlet salg på 400.000 eksemplarer, mens Nik & Jay undervejs også var blevet en af de største koncertattraktioner i DK. Hvad gør et ambitiøst hold så? Well, i dette tilfælde samlede man de største af de første på en opsamling – og tilføjede lige sange som ”Kommer igen” og ”Endnu en” til den i forvejen spækkede hit-liste. Der er med andre ord og i den grad lagt op til ”strictly pro shit, bang!” (hvilket på godt jysk vel er noget i retning af ”så skal den ha´ en på hatten”) når Nik & Jay og deres omfattende entourage, er tilbage i skoven.

 

Besøg bandets hjemmeside

 
 
 

DANMARKS SMUKKESTE FESTIVAL - BIRKEVEJ 20 - 8660 SKANDERBORG - TLF.: 87934444 - CVR: 77052518 - E-MAIL: INFO@SMUKFEST.DK