/media/1794/2009.jpg

2009

Den ene kan skrive musiker, tegner, filmarbejder og forfatter på sit CV, mens den anden kan skrive skuespiller, gøgler og cirkusdirektør. Legatmodtagerne i 2009 er Flemming Quist Møller og Søren Østergaard.

Legatbestyrelsen om Flemming Quist Møller, modtager af Polka Verner Legatet 2009:

"Musikken går igennem alt hvad han laver og er en vigtig ingrediens i hans storswingende film. Tænk på den groovy blæksprutte i Bennys Badekar, vulle-vap-crooneren Hugo eller Dansemyggen Dagmar. Eller tænk på hans musikalske hjertebarn; trioen Bazaar, hvor det handler om musik, der ”swinger og pirrer, der udforsker og udfordrer, hele tiden i bevægelse, hele tiden i et samspil, der trækker det bedste ud af alle tre”, som det lettere omskrevet hed i en gammel anmeldelse. Og præcis sådan er det stadig med vores legatmodtager, trods en karriere som musiker og historiefortæller, der snart har varet i 50 år: han både swinger og pirrer og udfordrer stadigvæk. Og heldigvis for det!"

Legatbestyrelsen om Søren Østergaard, modtager af Polka Verner Legatet 2009

"Der er blevet taget mange chancer i hans karriere – ikke mindst i form af vilde satsninger, som eksempelvis at lave sit eget cirkus af flere omgange. Heldigvis ramte han plet med sit skæve Zirkus Nemo (sjovt nok opkaldt efter en sømand, der i den grad gik ned) - og har efterfølgende begejstret gennem flere sæsoner, med sin helt personlige genoplivning af Varietegenren. I 2010 kan han fejre sit 30 års skuespillerjubilæum – og vi glæder os til at se, hvordan det kommer til at spænde af. Og glæder os i det hele taget til at opleve, hvad han næste gang finder på at udfolde sit langlemmede, latterspredende og vidtvoksende talent på."

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?