/media/1090/kb-3-top.jpg

KB-Mix

KB-Mix

For snart 10 år siden spillede et hold meget unge fodboldspillere deres første kamp i Frederiksberg have. De havde alle det tilfælles, at de var udfordrede af fysiske handicaps. Det gjorde dog ikke lysten til at spille fodbold mindre, og det har ikke ændret sig siden

KB – Mix, der er en del af Kjøbenhavns boldklub (ja, det hedder det), modtog i år 10.000 kroner fra Smukfonden. KB - Mix er et fodboldhold for børn og unge med et fysisk handicap, der gør, at de ikke kan spille på almindelige fodboldhold. Men det gør ikke lysten til at spille fodbold mindre. I 2006 tog en håndfuld forældre, alle med et barn med et fysisk handicap, sagen i egen hånd, og startede holdet.

Søren Hesdorf, der er træner og medstifter af holdet, fortæller, ”Vi startede med 5 børn, alle omkring 6 år gamle. Efter i et par år at have brugt græsset i Frederiksberg Have valgte vi at kontakte KB. Det var et stort ønske fra børnene at få et tilhørsforhold til en rigtig fodboldklub. KB var med på idéen, og i 2008 startede vi i den gamle boldklub. ” Siden opstarten har KB - Mix arbejdet tæt sammen med forskellige handicaporganisationer. På den måde har de opnået en vis synlighed, og det har resulteret i en fin tilgang af spillere til holdet. De har i alt trænet ca. 30 spillere, og har i dag 15 aktive.

I 2015 blev KB - Mix indlemmet i DHIF, Dansk Handicap Idræts Forbund. Det er deres første sæson i Danmarksturneringen, og i september blev holdet Danske mestre i rækken for fysisk handicap. Et andet stort højdepunkt på holdet var, da de unge spillere til en Europa League kamp gik ind på banen i Parken med FCK's spillere. Sportsligt har KB - Mix været en stor succes, men hvad der startede som et lille fodboldhold, er blevet til meget mere end det. ”De fleste af de børn, vi har med at gøre, har fået deres handicap gennem en fødselsskade. Ofte følges det fysiske handicap af et mentalt handicap. Det kan være vanskeligheder med indlæring, koncentration, hukommelse osv. Alt sammen noget der som oftest medfører store sociale problemer. Vi forældre mærkede hurtigt, at børnene var meget glade for at komme til træning. De blomstrede på forunderlig vis op. Vi mærkede at børnene inde på vores lille stykke græs fandt et frirum. En time, eller to, hvor de var blandt ligesindede, og hvor de ikke skulle skjule sig men følte sig på lige fod med de andre spillere, ” fortæller Søren Hesdorf.

Pengene fra Smukfonden var oprindeligt tiltænkt nye spilledragter til børnene, men da en forælder gavmildt tilbød at donere disse, skulle der udtænkes nye planer. Nu er der snak om en hyttetur til Sverige eller et musikalsk eller sportsligt arrangement. ”Der mange idéer på bordet, og vi skal nok finde på noget godt, ” afslutter Søren Hesdorf.

Se de skønne børn og unge fra KB - Mix fortælle om deres oplevelser i videoen

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?