/media/2931/header_allanolsen.jpg

Allan Olsen & Band

’49’ lød spooky som Tom Waits, ’Tilfældigt strejfet’ havde pludselig et markant strejf af ’Blonde on Blonde’, mens ’Mergelgraven’ gyngede på et groove i stil med Crazy Horse. (Ekstra Bladet, liveanmeldelse 2016).

Allan Olsen fik sidste år lyst til igen at samle et band omkring sig – og det skulle vise sig at være en fremragende ide. Så når Ekstra Bladet i ovennævnte anmeldelser snakker om noget i stil med Crazy Horse (for de uindviede er det Neil Youngs legendariske backingband), så siger det noget om styrken og musikerskabet hos Olsens valg af musikere som guitaristen Lars Skjærbæk, bassisten Thomas Alstrup, trommeslageren Mads Andersen og tangentspilleren Gæst Vincent.

Holdet er også med på Allan Olsens kommende album "Hudsult", sat til udgivelse den 13. maj - fra albummet er allerede kommet singlen "Gadens Tommelise".

Allan Olsen opgiver selv 1973 som året, hvor det begyndte med koncerter på Frederikshavner-værtshuse som Moby Dick og Spækbrædtet. På en rejse til Asien i ´79 skriver han afgørende sange som ”Op til Alaska”, ”Rimmerby Strand” og ”Mergelgraven”, men det er først i 1989, han sender debutalbummet ”Norlan” på gaden – og et større publikum får ørerne op for en fuldt flyvefærdig sangskriver og entertainer af den helt originale salgs. Siden er det blevet til yderligere 17 albums, inklusive live-udgivelser, et par stykker i Dalton-regi og opsamlingen ”En Gros” (´98). Tilsammen et af de bedste sangkataloger i dansk musik - fyldt med højdepunkter, præcise registreringer og fortællinger af den slags, han engang på et album kaldte ”Rygter fra Randområderne” (1994). Allan Olsen sendte sit sidste soloalbum med nye sange - ”Jøwt” -  på gaden i 2013. Og mens vi venter på et nyt album, kan vi her se frem til endnu en velgørende omgang af det, Ekstra Bladet har kaldt ”Olsens verbale leverstød og utidige uppercuts.” Ovenikøbet med band…

Bonusinfo: Skulle man have lyst til at lytte lidt på de tidlige inspirationskilder Allan Olsen selv nævner, så er der helt sikkert store oplevelser at få ved at lytte til: Bob Dylan & The Band ”Before the Flood”, Randy Newman ”Good old Boys”, Bert Jansch ”L.A.Turnaround”, Nick Drake ”Pink Moon” og Neil Young ”Harvest”.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?