/media/3400/header_udsigten.jpg

Banale sandheder om livet

Hvis man spørger teolog og bioetiker Mickey Gjerris om, hvad der giver livet mening, vil han svare noget i retning af, at det handler om at tage hænderne op af den fælles kagedåse og dele ud af småkagerne i stedet for at proppe munden.

...Men hvad mener han egentlig med det? Og hvorfor hedder hans nye bog ”Skildpaddetanker”? Mickey Gjerris har i 20 år studeret, forsket og undervist i og grublet over spørgsmål vedrørende natur, dyr, teknologi, klima, sundhed og sygdom, liv og død og meningen med hele. Mød ham i samtale med kultursociolog, forfatter og debattør Emilia van Hauen, der er aktuel med bogen ”Succestyranniet”. Emilia van Hauen tager et tiltrængt opgør med vores tids usunde præstationskultur, som især handler om at være produktiv, synlig, liket og i evig udvikling. Bogens enkle budskab er, at et liv med mening og nærvær bedst opnås ved at have fokus på kun to ting: at yde vores bidrag til fællesskabet og at dyrke de menneskelige relationer, der betyder noget for os.  

LINE-UP: Mickey Gjerris, bioetiker, teolog, forfatter og tidl. medlem af Etisk Råd.  Emilia van Hauen, kultursociolog, forfatter og debattør.
Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?