/media/3132/header_boneymny.jpg

Boney M

I think we have, fortunately, evolved with the times, and I give all the credit for this to the young DJs (Liz Mitchell).

Tilbage i anden halvdel af 70erne fandtes der ikke mange større musikalske fænomener end Boney M, der hver gang de udsendte en ny single samtidig satte dagsordenen for, hvad diskotekerne spillede. Ganske godt gået af en samling sangere, der i virkeligheden snarere var et projekt end et egentligt band. I 1976 havde den tyske producer Frank Farian lavet nummeret “Baby Do You Wanna Bumb?”, som han selv udgav under navnet Boney M. Nummeret blev så stor en succes, at han fik brug for et band til at optræde med sangen. I den tyske opsætning af musicalen “Hair” fandt han den forrygende sangerinde Liz Mitchell, der efterfølgende blev Farians foretrukne sanger og dermed et nøgle-medlem af gruppen – og som i dag er det eneste af de originale Boney M-medlemmer på scenen.

I september ‘76 optrådte Boney M ved et stort tysk tv-show – iklædt deres futuriske disco-dragter og i det hele taget så markante, at gennembruddet kom øjeblikkeligt. De optrådte med det, der efterhånden er blevet en slags kendingsmelodi for gruppen, voodoo-discoen “Daddy Cool”, der ugen efter strøg til tops på den tyske hitliste. Og derfra gik det kun opad for Boney M, der frem til begyndelsen af 80erne som regel ramte Top 10 på de europæiske hitlister med enhver ny single. 

Fra Nordkap over Brighton og til Madrid dansede man til den tyske hitmaskine og sang med på træffere som “Sunny”, “Ma Baker”, “Rivers Of Babylon/Brown Girl In The Ring”, “Rasputin”, “Mary’s Boy Child” og “Hooray Hooray It’s A Holi-Holiday”. Fra midten af 80erne fadede Boney Ms evne til at dominere hitlisterne – men efter at have solgt mere end 40 millioner albums og 65 millioner singler og med et sjældent imponerende hitkatalog som sætliste, er det ikke så underligt, at Boney M gennem alle årene er forblevet en særdeles populær live-attraktion. Be there or be square – og der må både danses igennem og synges med!

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?