/media/2940/header_cleanbandits.jpg

Clean Bandit

…mash classical music and pop forms for an airy and dreamy yet driven sound that's like the chamber music version of house music (AllMusic.com)

Der er dømt dansabel pop i sværvægtsklassen med engelske Clean Bandit, der de sidste år har fået massiv international succes med deres strygerbårne popsange. Singlen „Rockabye“ (feat. Sean Paul og Anne-Marie) er et af de allerstørste hits det seneste års tid, med formidable 9 uger som #1 på den engelske hitliste og i svært høj rotation på alverdens radiostationer, inkl. de danske. 

„Mozart´s House“ hedder et af de markante numre fra Clean Bandit - og det kunne godt være en slags programoverskrift for gruppens musik. Clean Bandit blev dannet i 2008 i Cambridge – af fire musikere med klassisk baggrund og stor kærlighed til house- og anden progressiv dansemusik: Grace Chatto (cello, percussion, vokal), Jack Patterson (bas, keyboards, piano, vokal), Luke Patterson (trommer) og Neil Amin-Smith (violin og piano – ikke længere med i bandet). Debutalbummet fra Clean Bandit udkom i 2014 under titlen „New Eyes“ – og her fandt man bl.a. gruppens tidlige singler som „A+E“ og førnævnte „Mozarts House“. Men det var albummets fjerde single, „Rather Be“, der for alvor sikrede gennembruddet. Her havde Clean Bandit teamet op med sangerinden Jess Glynne – og resultatet var et vaskeægte monsterhit. „Rather Be“ var ikke bare bandets første #1 på den engelske hitliste – den var også #1 på Global Spotify Chart i 7 uger (har mere end 500 mio. afspilninger der!), solgte mere end 5 mio. eksemplarer og vandt en amerikansk Grammy som „Best Dance Recording“. Clean Bandit og Jess Glynne fortsatte samarbejdet på singlen „Real Love“, der nåede en andenplads på den engelske hitliste.

Et nyt album er på vej fra Clean Bandit – og med singleforløbere som førnævnte „Rockabye“, „Tears“ (feat. Louisa Johnson) og senest "Symphony" (feat. ligeledes Smukfest-aktuelle Zara Larsson) er der lagt op til endnu en kæmpesucces for den engelske trio. 

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?