/media/3137/header_djamesbraun.jpg

Djämes Braun

Ovenpå deres fantastiske koncert på Bøgescenen sidste år, var det egentlig slet ikke meningen, at Djämes Braun skulle spille på Smukfest i år – men da duoen havde et ønske om at donere en koncert til det helt rigtige formål, betyder det nu, at Djämes Braun står for den store festafslutning i Sherwood søndag aften, og at deres honorar går til at støtte Smukfondens arbejde mod ensomhed og udsathed.

2016 var endnu et godt år for Lasse ”Pilfinger” Kramhøft og Kent ”Kenno” Pedersen. Duoen, der er indeni hit-fænomenet Djämes Braun, viste nye sider af sig selv og talentet via deres medvirken i Toppen af Poppen, spillede massevis af koncerter landet over – og så blev det da lige til yderligere et par hitsingler, dels ”Geronimo” og senest erindringssangen ”Dem vi var”. I 2015 leverede Djämes Braun årets mest spillede sang på dansk radio i form af singlen ”Inficeret” – og udgav deres so far største hit ”Fugle”, der alene nærmer sig 12 millioner streams på Spotify. Albummet ”Modgift” var blandt årets tyve mest solgte, og Djämes Braun var nomineret til stort set alle danske musikpriser. Ja, og så var det da også i 2015, de leverede en af årets helt store Smukfest-koncerter og sprængte alle rammer i P3 Teltet.

Djämes Braun har været overordentlig hitsikre siden vi første gang så dem i KarriereKanonens finale på KærligHeden dengang, der stod Smukfest 2012 på kalenderen. ”Duft af ba-cone” hed singlen, der startede det hele, og siden har radiostationerne råspillet træffere som ”Traktor”, ”Kom gi' mig alle dine penge”, ”Farlig tiger”, ”Kvinder og kanoner” (med Barbara Moleko), ”Ejer det”, ”Fugle”, ”Inficeret”, ”Lytter ikk' til dem”, ”Ild til blokken”, ”Geronimo” og altså ”Dem vi var”. Sange, der tilsammen er streamet i omegnen af 40 mio. gange på Spotify, med de tilhørende videoer afspillet i ligeså imponerende omfang på YouTube. 

Djämes Braun vender i år tilbage til Smukfest for at lukke og slukke søndagen i Sherwood med et gigantisk skud fest. Ovenpå deres fantastiske koncert på Bøgescenen sidste år, var det egentlig slet ikke meningen, at Djämes Braun skulle spille på Smukfest i år – men da duoen havde et ønske om at donere en koncert til det helt rigtige formål, betyder det nu, at Djämes Braun står for den store festafslutning i Sherwood søndag aften.

Djämes Braun fortæller selv om baggrunden for den helt specielle koncert, de spiller på Smukfest 2017: "Det har været hårdt arbejde at nå til, hvor vi er idag, og vi var aldrig lykkedes uden støtten fra vores publikum. Sidste år spillede vi for dem fra Bøgescenen og havde vores livs fest. Den scene har været en målsætning for os fra starten af vores karriere, og det var præcist lige så magisk, som vi havde drømt om, endelig at stå på den. Hvordan topper man det? Det kan man ikke rigtigt. Så, da vi fik tilbuddet om at spille Smukfest igen i år, i anledningen af vores 5 års jubilæum, tillod vi os for første gang at stille nogle krav: 1) Vi ville spille på den allermindste scene, helt i øjenhøjde med vores publikum og 2) Vi ville ikke tjene så meget som en krone på det. Pengene skal i år gå til at forsøde tilværelsen for nogle mennesker, som har brug for et skulderklap og for støtte på deres vej tilbage på benene. Dem vil vi spille for i år, og det glæder vi os helt vildt til."

Smukfonden siger stor tak til Djämes Braun for at donere deres koncert til fordel for fondens arbejde mod ensomhed og udsathed. 

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?