/media/2943/header_dodoandthedodos.jpg

Dodo & The Dodos

Det er et band, der tager en med tilbage til ”de unge dage”, hvor man bliver glad i låget. Der kommer uden tvivl til at være en ubeskrivelig atmosfære, hvor alle danser og synger…

Ovenstående citat er nappet fra Store Vegas program og stammer fra deres bartender Christina. Vi er ret sikre på, at hendes karakteristik også vil vise sig at holde vand her i skoven, når Dodo & The Dodos nu vender tilbage med den lange række af hits, der i mere end 30 år har været med til at sætte gang i utallige fester rundt omkring i Danmark.

Det var i 1986, at den yngre Dodo Gad fik et eftertrykkeligt og øjeblikkeligt gennembrud, da hun nærmest ud af intet dukkede op som forsanger på alle tiders største fodboldslagsang Re-Sepp-Ten. Da sommeren og VM var overstået, dukkede sangerinden så op igen, nu som frontfigur i popbandet Dodo & The Dodos, hvis første single ”Gi´ mig hvad du har” fik premiere i november samme år og blev et øjeblikkeligt hit. I ´87 kom debutalbummet, og efterspørgslen var så markant, at mere end 200.000 eksemplarer røg over disken. Dodo & Dodos udgav frem til 1992 endnu tre albums og skabte på bare seks år en samling træffere, der også inkluderer ”Go´ nat”, ”Vågner i natten”, ”Sømand af verden”, ”Pigen med det røde hår”, ”Vi gør det vi ka´ li´”, ”Penge” og ”Lev livet nu”. De bedste sange blev i 1995 samlet på ”Største Hits”, og det samlede salgstal for Dodo & The Dodos nåede efterfølgende op i omegnen af en million eksemplarer og gjorde bandet til et af alle tiders bedst sælgende danske orkestre. Efter en længere pause har Dodo & The Dodos siden 2004 igen været særdeles populære gæster på de danske festivaler og spillesteder – og i 2008 udgav gruppen, endelig nyt under titlen ”6”. Om albummet skrev Jyske Vestkysten bl.a.:  ”The Dodos er tro mod sin stil, men der er blevet strammet op, profilen er blevet skærpet, og det tætte samspil fås fortsat ikke bedre i dansk poprock”.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?