/media/2923/header_folkeklubben.jpg

Folkeklubben

Til festivalsommeren 2017 går vi ”som Torben Ulrich efter det perfekte slag”; det gælder om at udfordre lytteren, at turde tage chancer, fortælle historier og sammen med publikum skabe nye, store fortællinger – og sol over Danmark (Folkeklubben)

Danmarks hårdest turnerende orkester vender tilbage til bøgeskoven ovenpå successen med deres tredje album ”Slå flint”. Det gik direkte ind på salgslistens førsteplads ved udgivelsen i september sidste år og fik masser af ros med på vejen fra landets anmeldere. Efterfølgende kåret som årets bedste i Gaffa med ordene: ”Leveret med uimodsigelig gadecharme, vid og ømhed – og som sådan Folkeklubben, som vi er kommet til at kende dem. Absolut fremragende.”

Siden starten tilbage i 2011 har Folkeklubben spillet i omegnen af 600 koncerter – fra de mindste steder til de største, fra Mændenes Hjem til sognegårde, kroer og værtshuse. Det har givet dem et indgående kendskab til det Danmark, de skriver om – og undervejs på turen, har de fået skabt et originalt og skarpt sangkatalog, der gerne tager pulsen på tiden og vores ikke altid lige smukke omgang med hinanden. Sange som ”Fedterøv”, ”For pengene”, ”Torben Ulrich”, ”Tænker tit”, ”Syngefaldet”, ”Danmarksfilm”, ”Ske noget mere”, ”Nye tider” og ”Overlæge Jacobsen” er bare nogle af kapitlerne i Folkeklubbens store fortælling om Danmark og danskerne - som de nu har foldet den ud over deres foreløbige tre albums: ”Nye Tider” (2013), ”Danmarksfilm” (2014) og ”Slå Flint” (2016).

Folkeklubben er i øvrigt opkaldt efter det første danske folkalbum, ”En aften i Folkeklubben”, der udkom i 1965 med Per Dich, Povl Dissing og Cæsar som medvirkende. Dagens udgave af Folkeklubben har stadig de samme tre medlemmer som ved starten i 2011: Kjartan Arngrim (vokal, guitar), Rasmus Dall (leadguitar, kor) og Rasmus Jusjong (trommer, percussion, kor).

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?