/media/2949/header_idanielsen.jpg

Ida Nielsen & Band

You can't fake the funk! (Motto)

“I´m a bass player first of all,” sagde Ida Nielsen til Shred Magazine ved udgivelsen af sit tredje soloalbum ”Turnitup”, der udkom sidste efterår. Og med et håndplukket band omkring sig er det netop bassisten og sangerinden og sangskriveren Ida Nielsen, der nu gæster Den Smukkeste med sin egen musik, efter sidst at have været i skoven som bassist for Prince ved koncerten i 2013. Er du til hårdtslående funk, så går du ikke fejl af Ida Nielsen & Band, der selv præsenterer musikken som ”et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl. ”

Med fem år som bas-sidewoman for selveste Prince, har Ida Nielsen I den grad oplevet verden fra de bedste scener og med en helt unik og suveræn musiker som kapelmester. Ida Nielsen spillede med Prince fra 2010 og frem til hans alt for tidlige bortgang i 2016 – og ved den lejlighed hyldede hun ham med følgende ord: ”Jeg har mistet en nær ven, en mentor, en storebror, en 'ping-pong-buddy', en lærer, et muntert bekendtskab, en hjælper og min nummer et, når det kommer til musikalsk indflydelse og inspiration.”
Prince opdagede Ida Nielsen via en video – og inviterede hende til en jam og siden blev det altså til en årelang karriere som bassist i de to Prince-bands 3rd Eye Girl og New Power Generation. Før tiden med Prince havde Ida gennem mange år udviklet sit spil på scenerne rundt omkring, bl.a. som bassist for MLTR og belgiske Zap Mama. Hendes to første soloalbums er ”Marmalade” (2008) og ”Sometimes A Girl Needs Some Sugar Too” (2011).

Ida Nielsen & band: Ida Nielsen (bas, vokal), Mika Vandborg (guitar, vokal),  Kuku Agami (rap),  Patrick Dorcean (trommer),  Sofia Hejslet (keyboards, vocal) og Dj Africancuts Amazulu Nanga (scratch, vokal).

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?