/media/2950/header_jamiroquai.jpg

Jamiroquai

My body is ready… (Katy Perry)

Der har været hektisk aktivitet på den del af internettet, hvor man beskæftiger sig med Jamiroquai. 16. januar blev der udsendt en teaser, der fortalte, at der var nyt på vej - og på bare ét døgn havde den 20 sekunder lange promovideo haft mere end 1,2 mio. visninger, var blevet delt mere end 13 tusind gange og havde fået i omegnen af 40.000 likes. Og et tweet fra den gode Katy Perry, der altså også er fan af Jay Kay & co. Den 27. januar var der fuldt tryk på kedlerne med singlen ”Automaton” – der viste Jamiroquai tilbage i funky topform: ”This is a cracking track, you've moved with the times but managed to keep the funk, great stuff”, som en af fansene skrev på FB. Og den 31. marts var der så Bingo iform af albummet "Automaton": "The return we have all been waiting for, and it does not disappoint", ifølge bloggen Consequenceofsound.com. Jamiroquai is back – og vi er særdeles glade for, at hans tilbagevenden til sommerscenerne også runder Smukfest!

Under ledelse af den karismatiske forsanger Jay Kay blev Jamiroquai i 90erne en af Englands mest stensikre floor-fillers og største musikalske eksportvarer. Debutalbummet “Emergency Of Planet Earth” (’93) var en instant succes – og siden har strømmen af hits været steady og konstant, hvilket bandets mere end 15 Top 10 singler på den engelske hitliste fortæller sin tydelige historie om. Med sin hang til Ferrarier og anden ekstravagant livsudfoldelse, sit flippede og alligevel moderigtige image og sit samtidige engagement i eks. Greenpeace, er Jay Kay på det nærmeste blevet prototypen på den moderne hippie - der ikke ser nogen problemer i både at feste, at se godt ud og samtidig forholde sig til verdens urimeligheder. Stilikoner kalder man den slags – og med sin evne til både at få dansegulvet til at vibrere og til at skabe ekstravagante og nytænkende videoer, af den slags der giver fast adgang til MTVs internationale sendeflade, har Jay Kay både markeret sig selv som en af musikkens markante og innovative personligheder og gjort bandet Jamiroquai til en verdensomspændende succes.

Jay Kay er Jamiroquai, på samme måde som eks. Mick Hucknall er Simply Red – men den store succes skyldes også evnen til at samle de bedste musikere omkring sig, hvoraf flere har spillet sammen med Jay Kay i mere end 10 år. Jamiroquai hører ikke til de acts, der smider et album på gaden om året – og det er faktisk kun blevet til i alt 7 studielangspillere siden debuten: “The Return Of The Space Cowboy” (’94), “Travelling Without Moving” (’96), “Syncronized” (’99), “A Funk Odyssey” (’01), “Dynamite” (2005), opsamlingen ”High Times” (2006), ”Rock Dust Light Star” fra 2010 og altså den aktuelle "Automaton". Det samlede pladesalg overstiger 26 millioner, turneerne går til alle ender af verden – og undervejs er det blevet til både US-Grammy og ikke mindre end 5 MTV Awards. Der er med andre ord lagt op til en skov i bevægelse, når Jamiroquai sætter det naturlige dansegulv i funky svingninger, med floorfillers som “Deeper Underground”, “Canned Heat”, “Cosmic Girl”, “Virtual Insanity”, “Supersonic”, ”Shite Knuckle Ride” og “High Times”.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?