/media/2956/header_karlwilliam.jpg

Karl William

Hans univers er fyldt med jordslåede stemninger, uendelige blå toner og flerfarvede følelser. Et musikalsk tankemylder. Spækket med livsråd til sig selv og til alle, der lytter med.

Ovenstående var en del af begrundelsen, da P3 i oktober sidste år tildelte Karl William en af dansk musiks største hædersbevisninger, P3 Prisen. Et foreløbeligt højdepunkt i en karriere der vel nærmest kun har bevæget sig opad. Sammen med sine homies i musikkollektivet Hukaos har Karl William været bannerfører for en ny lyd i dansk musik – i Berlingske beskrevet som:  ”en dansk variant af en større international strømning ført an af de canadiske sangere Drake og The Weeknd, der i de senere år har haft store succes med følsomme fraseringer, selvudleverende tekster og et stilet lyddesign fuld af lilla røg og narkotisk slæbende beats.”

For den da bare 20-årige Karl William, var 2014 i den grad året, hvor han nåede det store publikum. Fra ”Døende”-EP'en råspillede P3 singlerne ”Foruden at forgude” og ”Syredronning”. Karl William spillede massevis af koncerter landet over – og der var pris-nomineringer fra både Gaffa, Steppeulven og Danish Music Awards.

”…ét langt udbrud af følelser, hvor intet er rosenrødt, men nærmere mudret som hukommelsen efter en bytur”, skrev Soundvenue i deres anmeldelse af debutalbummet ”Placebo”, der med hits som titelnummeret og ”Tale om noget” var endnu et step forward for den unge århusianske sanger. I 2016 kom EPen ”Livet” – og her har Karl William, ifølge Politikens anmeldelse, ”smurt silke på soul i sangene på ny ep, der har fokus på livet.” Det  var også her man fandt to af Karl Williams største hits ”Blind igen” og ”Alt er fint”. Karl William fortsætter i stærk stil på "Forstenet", hans første single i 2017. 

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?