/media/2979/header_kesi.jpg

Kesi

…beatsene slæber under versefødderne eller snor sig som klapperslanger om dine sneakers

Informations anmelder skrev denne præcise karakteristik i en anmeldelse af Kesis tredje album ”Barn af byen”, der udkom i 2015 og rummede hits som ”Søvnløs” og ”Dumme penge”. To tracks der tilsammen er streamet mere end 15 mio. gange og har været med til at gøre Kesi til et af de helt store navne i dansk hip hop. Kesi fortsætter den gode stil i 2017 – og der er varme vibes til omgivelserne både på ”God dag”og "Mamacita". Den sidste et godt bud på et af sommerens store hit og, ifølge P3s musikredaktør, sådan et nummer der får "kviksølvet i termometret til at drøne mod nord og indvarsler månederne der kommer".

Kesi er en klar repræsentant for Do It Yourself-generationen af danske musikere, der ikke læner sig tilbage og venter på at blive opdaget, men i stedet tager internettet i egen hånd og udnytter de sociale medier til at sprede deres sange. Kesi (født i 1993 som Oliver Chambuso) hører til Nørrebro-slænget i dansk rap og hip hop, og blandt vennerne og samarbejdspartnerne finder man Jens Ole McCoy og Hans Philip (fra Ukendt Kunstner), Højer Øje, Gilli og S!vas. Alle i sig selv gode eksempler på musikere der startede med at præsentere deres sange med mixtapes eller hjemmelavede videoer på YouTube, og af den vej fik både publikums, mediernes og branchens bevågenhed.

Kesi hittede første gang i 2011 med singlen ”Slem dreng”, siden fulgt op af ”Ku´ Godt” og ”Gadehjørne” (begge fra debutalbummet ”Bomber over centrum”, der kom i 2012). I 2013 kom ”Ung hertug” (med bl.a. Gilli og Hans Philip blandt gæsterne) og i 2014 vendte Kesi for alvor tilbage til rampelyset med ”Søvnløs”, et af årets helt store hits.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?