/media/2955/header_kiesza2.jpg

Kiesza

Canadian-born singer based in Brooklyn who makes catchy, soulful, house-influenced dance music (AllMUsic.com)

Well, et af de mere mærkelige karriereforløb er det der tilhører Kiesza - canadisk sangerinde, sangskriver, pianist, guitarist og meget mere. Før det en lovende danserinde – og fra 17 års alderen med beskæftigelse i det canadiske søværn, hvor hun viste sig at være en så talentfuld skytte, at man ønskede at hyre hende som snigskytte! Hun valgte dog musikken og fik for alvor gang i karrieren efter at være flyttet til New York.

I 2014 vakte Kiesza stor opmærksomhed med singlen og EPen ”Hideaway”: ”Ripped straight from the head-whipping halls of 1990s dance”, ifølge Pitchfork.com. Sangen var nomineret til adskillige priser, bl.a. MTV Awards og BBC Music Awards og Kiesza blev i Canada belønnet med hele tre af de eftertragtede Juno Awards. På EPen fandt man også andensinglen ”Giant In My Heart” og en suveræn og indfølt balladeudgave af Haddaways ”What Is Love”. Begge blev pæne hits for Kiesza og var inkluderet på debutalbummet ” Sound OF A Woman” (2014). Et ny album skulle være på vej og den talentfulde musiker har indledt 2017 med den smittende og funky disco-tune ”Dearly Beloved”, der lover godt for et helt album.

Bonusinfo: Kieszas sangskrivertalent har også været benyttet af andre – og hun har bl.a. skrevet for både Rihanna, Kylie Minouge og Icona Pop. Hun medvirker på Duran Durans album ”Paper Gods” og på Diplo/Skrillex samarbejdet ”Take Ü There" (hvor hun både er co-writer og sangerinde).

 

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?