/media/2966/header_petersommer.jpg

Peter Sommer & Tiggerne

Han har en alder, der skriger livsklogsskab og levet liv på godt og ondt, og igår forærede han og gutterne os en oplevelse, jeg nødigt ville have været foruden (Diskant.dk).

I slutningen af sidste år samlede Peter Sommer sit gamle band Tiggerne for sammen med dem at genopføre hovedværket ”Til rotterne, til kragerne, til hundene” ved en række koncerter i januar ´17. Det blev lidt af et triumftog for Sommer og bandet, der ramte både publikum og anmelderne, der hvor det gør ondt på den gode måde. Peter Sommer tager også Tiggerne med ud i sommerlandet – og vi ser frem til deres livtag med både klassikere og helt nye sange, når de her vender tilbage til hjemmebanen under bøgetræerne.

Med en fortid i bl.a. duoen Sommerjeg debuterede Peter Sommer markant med albummet ”På den anden side” tilbage i 2004. Sange som ”Valby Bakke” og ”Tigger” præsenterede en original og markant sangskriver. I 2006 kom ”Destruktive vokaler”, der bl.a. rummede hjemstavnssangen ”8 6 6 0”. I 2008 udsendte Sommer så ”Til rotterne, til kragerne, til hundene” til mildt sagt kolossal begejstring fra de danske anmeldere, der fandt de største ord frem og kastede så mange stjerner, at albummet sandsynligvis var årets mest roste udgivelse. Det var en ny og mere mørk og elektrisk Peter Sommer, der her lod høre fra sig - men også en stålsat og særdeles markant sanger og sangskriver der med stærke singler som ”Rødt kort” og ”Sandhed nummer 502” som frontløbere viste nye sider af sig selv og sit musikalske univers. Sommer var ved DMA 2009 en af de helt store vindere med priserne for at være Årets Mandlige Kunstner, for at have begået Årets Danske Rock Udgivelse og for at være Årets sangskriver.
I et par år derefter stod der samarbejde med Simon Kvamm i duoen De Eneste To på programmet – og først i 2014 var Sommer klar med sit fjerde solo-album ”Alt Forladt”. En stærk samling sange ”om det, der holder mig vågen om natten”, som bagmanden sagde ved udgivelsen. Gaffa kaldte det ”karrierens bedste udspil” i deres 5 stjernede anmeldelse – og de fleste anmeldere var enige og skrev begejstret om det nye album fra ”en af landets mest markante og uomgængelige sangskrivere”, som der stod i Berlingske. Peter Sommer har præsenteret nye numre ved sine seneste koncerter – bl.a. singleudspillet ”Skønne spildte kræfter”. Peter Sommer & Tiggerne: Peter Sommer (vokal, guitar) Søren Bigum og Søren Zahle Schou (begge guitar), Palle Hjorth (tangenter), Henrik Poulsen (bas) og Søren Poulsen (trommer).

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?