/media/2994/header_simonkvamm.png

Simon Kvamm

"…denne her gang føles vildere end noget, jeg har prøvet før. Dette er ikke kulminationen på flere år i studiet, men ‘bare’ sangene fra mit soloshow, som i sig selv er det centrale i hele det her skridt udi virket som solist" (Simon Kvamm om sit første soloalbum).

Hvad gør en klog kunstner ovenpå to så åbenlyse succesprojekter som Nephew og De Eneste To? Hvis man er Simon Kvamm, så skærer man helt ind til benet – både i sig selv og i musikken – og starter et helt tredje sted. Simon Kvamms soloprojekt hedder ”Vandmand” og er det mest personlige han har lavet i sin karriere. 

Uden at have sendt et album ud på forhånd, tog Simon Kvamm i starten af 2016 ud på det han kaldte ”Testing Testing #01”, med den første helt rå udgave af sit soloshow. I efteråret 2016 var han klar til en større tur landet rundt – og præsenterede her de nye sange, pakket godt ind i historier fra hans eget liv. Både publikum og medierne ku li hvad de hørte. I BT gav de ”Fem stjerner til helt ”nøgen” storyteller”. Gaffa skrev om ”en underholdende rejse gennem den karismatiske sangskrivers liv, hvor publikum blev fastholdt hele vejen” – og i Randers Amtsavis var konklusionen: "Du leverede en næsten tre timer lang kraftpræstation – både som sanger, musiker, fortæller, komiker, kapelmester og performer."

En del af sangene fra solo-showet udkom i slutningen af januar som solo-debutalbummet ”Vandmand”, der med sange som ”Revner”, ”Ihjel”, ”Møtrik” og ”Solo”, var en slags erindringsskitser fra ophavsmandens liv so far - og Simon Kvamm sagde ved udgivelsen: ”Jeg har forsøgt at indkapsle de enkelte scener og episoder så klart som muligt. Virkelig gå ned i de små dramaer i livet, vi alle sammen bærer rundt på, og som definerer os. Musikalsk har jeg forsøgt at skabe et univers, som står på skuldrene af Kim Larsens ’Værsgo’: Lyden af et rum, hvor der sidder nogle få mennesker og spiller sammen.”

Simon Kvamm har ved koncerterne optrådt i selskab med bare to musikere – og det bliver i samme nære og intime setup vi møder ham på Smukfest, når han ved denne eftermiddagskoncert inviterer os med ind i vandmandens univers. 

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?