/media/3323/standup17_b.jpg

Stand up for Skanderborg

Traditionen tro er nogle af Danmarks bedste komikere inviteret i bøgeskoven. Årets vært: Christian Fuhlendorff!

Her ved Smukfests helt egen comedy-galla, er Christian Fuhlenforff manden der binder det hele sammen og trækker i den store fælles tråd. Det er gået stærkt for Christian Fuhlendorff de seneste år. Vært på P3 programmet ”Gandhi”. Fast mand på Comedy Aid. Primetime studievært i ”Husk Lige Tandbørsten”, eget show på Zulu i form af ”Kristian”, del af ”Tjenesten” på P3, kåret som ”Årets Komiker” ved Zulu Comedy Galla 2015 og på tur landet rundt med egne solo-shows, senest ” Det er ligegyldigt, hva’ andre tænker, ikk’?” Af BT anmeldt under overskriften: ”Femstjernet Fuhlendorff til folket”. Latest: Fuhlendorff giver den ekstra gas her i 2018, hvor han er ude med dobbeltshowet ”Går over i historien”. Første del kører over hele landet netop nu – og del to får premiere til september.

 

ANDERS MATTHESEN
”Det første, jeg tjekker om morgenen, er min telefon. Er der sket noget? Først bagefter vender jeg mig om og tjekker, om min søn trækker vejret.” (Anders Matthesen). Vi er super glade for at have Anders Matthesen tilbage som optrædende her i skoven – for første gang siden 2009, såvidt vi lige kan regne ud! Og det er så afgjort en komiker på toppen af karrieren der nu dukker op, ovenpå ikke mindre end 116 opførelser af det seneste show ”Shhh” i sæsonen 16/17! Det hele startede tilbage i starten af 90erne og de sidste sådan cirka 20 år, har Anders ”Anden” Matthesen hørt til blandt de største danske komikere overhovedet. Han mestrer det meste og leverer i den grad varen om det så foregår via scene, film, radio, musik eller tv – og gør det som regel ”fucking blæret”, som Politiken engang skrev i en anmeldelse.

JONATAN SPANG
”…nok den dygtigste standupkomiker i disse år”, skrev Politiken om ”Jonathan Spangs Danmark” – showet der også sidste år gav ham titlen som Årets Komiker ved Zulu Comedy Galla. Jonathan Spang vandt i 1999 DM i stand-up. I 2003 forlod han skuespillerskolen i Aarhus som færdiguddannet, og i 2005 modtog han Reumerts talentpris. Soloshows som ”Damer”, ”Familien” og ”Jonatan Spangs Bryllup” har gjort ham til en af landets mest populære komikere. Og så har han da også lige været teaterdirektør og medvirket i film som ”Fidibus”, ”Over kanten” og ”Talenttyven”. I den i indledningen citerede anmeldelse skrev Politiken i øvrigt også: ”Folk bogstaveligt talt tudede af grin, hvis ikke de var ved at tisse i bukserne eller fik ondt i maven.” Bare så I ved det…  

ADAM & NOAH
”Ghettoens svar på Gøg og Gokke” er de blevet kaldt, de unge københavnske fyre Adam & Noah, der ser på danskerne med en indvandrers øjne. Det startede med satiriske klip på nettet, blev fulgt op af hel serie på DR2 – og senest med en udsolgt forårsturne over det ganske danske Danmark. I alle sammenhænge med en dagsorden der rummer elementer som danske bryllupper, danske udtryk, ordsprog, folkeskolelærere, folketingsvalget og andre rød/hvide traditioner. Det har publikum taget rigtig godt imod – og på Facebook har Adam & Noah mere end 275.000 følgere. Deres videoer har hundredetusindvis af visninger og deres første single, ”Danser sådan her”, har efterhånden rundet 1,6 million afspilninger på YouTube. 


MICHAEL SCHØT
”…den absolut skarpeste og hurtigste satiriker i mediebilledet lige nu”, skrev anmelderen Morten Hede ovenpå Michael Schøts 2017 show ”Ulykkeligt Vidende”. Endnu en triumf for Schøt – der siden debut´en i 1999 har prøvet kræfter med stort set alle sider af en komikers brogede hverdag: stand up optrædener over alt i DK, writer for bl.a. Gintberg, del af ”Tjenesten” på P3, medvirkende i tv-shows som ”Stand-up.dk”, "Brian Mørk Show" + "Mørk & Jul" og hovedperson i soloforestillinger som “uPolitisk Korrekt” og “Mere uPolitisk Korrekt”. Tusindvis af fans følger hans politiske satire i ”Schøtministeriet” og dukker op for at se ham i levende live. Som FacebookANR engang skrev i en live-anmeldelse: ”Schøt leverede punchline efter punchline, og han gjorde det med en selvsikkerhed, så en døv mand ville kunne fornemme, hvornår han skulle le.” 

MARTIN NØRGAARD
Et af de nyere navne på den danske stand up scene – hvor han for alvor ankom i 2010, med en tredjeplads ved det års DM i Stand Up. Året efter tog Linda P ham med som support på sin ”Linda P – og mig”-tour og i 2014 fik han Garmin-talentprisen ved Zulu Comedy Galla. Her lød det bl.a. i begrundelsen: ”Han er ’likable’ og har personlighed, men vigtigst af alt har han evnen til at skrive knivskarpe, velformulerede jokes.” Martin Nørgaard har de sidste par år bl.a. kunnet opleves som del af Comedy Zoo on Tour, ”Nørgaards Netflix” (Zulu), med Elias Ehlers i en liveudgave af deres fælles podcast ”Det dystre skæg” – og når det bliver efteråret 2017, så kan du finde ham på landevejen og overalt i Danmark, som hovedperson i sit første soloshow ”Indebrændt”.

TORBEN CHRIS
”…hans komik er effektiv, fordi han knytter bånd tilbage til en af genrens helt klassiske figurer: den vrede mand ved bardisken, der siger sin uforbeholdne mening om alskens pjat og halløj” (Politiken). Torben Chris har efterhånden mange års erfaring som komiker - og har du ikke mødt ham på scenerne rundt omkring, så har du nok oplevet ham i Zulu-sammenhænge som ”Comedy Fight Club”, ”Zulu Kvægræs” eller ”Giver det mening?”. Hans første soloshow ”Jydelogik” var en stor succes i 2015 – og sammen med makkeren Torben Hartmann er det efterhånden blevet til tre udgaver af deres populære show ”Mens Room”.


UFFE HOLM
Også “Champen” er klar til at gå på scenen ved Stand Up for Skanderborg – og det betyder jo nok, at vi kan glæde os til en forrygende omgang af verbale hooks og jabs. Som de skrev i Aarhus Update forud for et soloshow sidste år: ”Med 22 års erfaring i faget og sækkevis af anmelderstjerner i rygsækken kan publikum være sikre på, at Uffe Holm lever helt op til de høje forventninger.” Uffe Holm har masser af udgivelser og soloshows bag sig – senest ”Champ 2016” og Kanal 5 showet ”Det stærkeste netværk”. Og så er han jo også glad for gambling – og har fået en dediceret sag på programmet, nemlig at forbedre det danske serviceniveau, bl.a. ved hjælp af foredrag og workshops: Det handler om at tænke ud af boksen og udover personalehåndbogen, uden at bryde reglerne”.


MARTIN HØGSTED
Vistnok den eneste danske stand upper, der har en bachelorgrad i filosofi? Klart et af de nyere navne på scenen med størst gennemslagskraft - og helt sikker vinder af DM i Stand Up anno 2008. Martin Høgsted debuterede på Comedy Zoo i 2006, men inden der for alvor gik komik i karrierevejen, tog han lige føromtalte filosofiske bachelor og arbejdede for Røde Kors i Uganda. Du har hørt ham som vært i P3 programmet ”Selskabet” og sikkert også set ham i Zulu-shows som “Ups! Det er live” og "Danish Dynamite". Sidstnævnte gav ham i 2014 prisen som ”Årets Komiker” ved Zulu Comedy Galla.   

ANE HØGSBERG
Et særdeles forfriskende pust på den danske comedy-scene – ikke kun som en af de få kvinder i branchen, men mest af alt på grund af sin gode energi og levende mimik. Ane Høgsberg har bl.a. været del af Comedy Zoo On Tour og har lavet diverse podcasts, både alene (”Anebefalet”) og sammen med Jonathan Spang (”Voksenvenner”). Ane blev i 2016 kåret som Årets Talent ved Zulu Comedy Galla og har i år haft premiere på sit første solo-show ”Dårlig feminist”.


JACOB HAUGAARD
Kær komiker har mange sider af talentet – og i tilfældet Jacob Haugaard kan man jo bare nævne: musiker, MFer, konferencier, sangskriver, skuespiller og dressmann – og i alle tilfælde en svært underholdende udgave af slagsen. Her får vi Jacob på Bøgescenerne i rollen som opretstående komiker – med det helt orginale take på verden og dens fortrædeligheder, der nu har været levevej for den gode mand i adskillige årtier. PS: det er da også lige værd at fejre, at det i år er 40 år siden den yngre Jacob Haugaard pladedebuterede, som frontfigur i det helt igennem originale ensemble Sofamania, der i det herrens år 1977 udgav ”Århus By Night”.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?