/media/2974/header_statusquo.jpg

Status Quo

…trance music for boogie-rock fans. This gig is those people’s rave, and my money says they’re having as fine a Friday night as anyone in the country (The Guardian, live anmeldelse, december 2016)

Her i år kan Status Quo fejre intet mindre end 50 års jubilæum – og det bliver samtidig sidste chance for at se bandet i elektrisk opstilling. Frontmand Francis Rosse har på forhånd meddelt, at den igangværende tur bliver den sidste i det store elektriske set up: “There’s more to come from us in the years ahead, but we won’t tour the electric set ever again.” Gruppen har derfor kaldt turen for ”The Last Night Of The Electrics” – og vi er svært glade for, at den også runder Dyrehaven i Skanderborg, hvor Status Quo har en ganske særlig status.

Dette herlige band er vel for rock´n´roll hvad Jaguar eller Morgan er for automobilen: gedigent og godt håndværk der aldrig går af mode, og som til enhver tid er i stand til at overleve, hvad end der måtte dukke op af forbigående modeluner. Igennem alle årene har denne legendariske rockmaskine været bestyret klart og effektivt af guitar-tandemen Francis Rossi og Rick Parfitt – der begge havde været med siden de tog navnet Status Quo i 1967. Parfitt fik desværre et hjerteanfald sidste sommer og stoppede efterfølgende i Quo - og 24. december blev han endnu en i den lange triste række af musikpersonligheder, der døde i 2016. R.I.P.
Rossi kører nu bandet videre alene – og her er chancen for, for sidste elektriske gang, at høre højdepunkterne fra 50 fine år med Status Quo.

Status Quo ramte først gang hitformen i 1968 med singlen ”Pictures Of Matchstick Men” – og det var åbenbart en så vanedannende oplevelse, at de i dag simpelthen er bandet med de allerfleste hits i hjemlandet. Mere end 60 gange har Status Quo ligget på singlehitlisten i England – med sange som eksempelvis ”Caroline”, ”Paper Plane”, ”Down Down”, ”Rocking All Over The World”, ”Whatever You Want”, ”Something ´Bout You Baby I Like”, “Marguerita Time”, “In The Army Now” og “The Anniversary Waltz”, for nu blot at nævne nogle af de allerstørste. 

Status Quo har i karrierens løb solgt langt over 100 millioner plader og har spillet mere end 6000 koncerter. Undervejs har de kunnet melde totalt udsolgt til såvel deres “farvel-turne” i 1984, som til deres “come-back-turne” i 1987! I 1986 var de det første store internationale band der lagde vejen forbi Smukfest – og når de nu vender tilbage for allersidste gang, er det såmænd deres syvende koncert i bøgeskoven. Boogie on. Rock on!

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?