/media/3104/header_suspektny.jpg

Suspekt

100% Jesus er hiphoppernes mest solbeskinnede og fokuserede album i karrieren.

Sådan lød konklusionen i Berlingskes 5-stjernede anmeldelse, da Suspekt i februar udgav deres sjette album "100% Jesus". Det var en konklusion de fleste medier og fans var enige i - og begejstringen blev ikke mindre, da Suspekt i marts og april gæstede tre af de helt store indendørs spillesteder i DK. Her var Gaffa fremme med hele 6 stjerner og ordene: "Alt i alt – stor respekt til gruppen Suspekt, for at holde ved sine værdier og tage sig selv alvorligt – og for at tage sit publikum alvorligt. Og endnu mere for at gøre det på den måde, dé gør det – uhøjtideligt, ægte og med fuld knald på festen og det fælles amoralske."

Triumftog er nok nærmest det mest præcise ord til at beskrive tilstanden Suspekt efter et par år, hvor alt er lykkedes for hip hop-trioen fra Albertslund.  De har lavet en lang række massive koncerter landet over (inkl.  et par magiske midnatsballer på Smukfest). De fik deres egen tv-serie ”Da Danmark blev Suspekt”. De fik P3 prisen for ”Årets Lytterhit” for ”Søndagsbarn lavet sammen med Lukas Graham. Og så hentede de da lige 4 DMA-statuetter i november 2015: Årets Danske Gruppe, Årets Danske Livenavn, Årets Danske Producer og Årets Danske Urban Udgivelse. For bare lige at nævne nogle af højdepunkterne… 

“Når Vestegnen rammer den amerikanske vestkyst, er det i en udløsning af grimt sprog, utilbørlig opførsel og moderne rapmusik, der ikke begrænser sig til stramme genredefinitioner.” Skrev Soundvenue, da Suspekt i september 2014 udgav deres længe ventede femte album ”V”. Herpå lå nye træffere som ”S.U.S.P.E.K.T” og ”Søn af en pistol”, der var kærkomne tilføjelser til den i forvejen imponerende sætliste.  

Suspekt blev dannet i Albertslund i slut 90’erne af Bai-D (rap), Orgi-E (rap) og Rune Rask (produktion), og i 2003 sluttede Troo.l.s. (rap og produktion) sig officielt til bandet, og forlod det igen i slutningen af 2008 for at koncentrere sig om sin internationale producerkarriere. Debutalbummet ”Suspekt” kom i 1999, og i 2003 fulgte Suspekt op med ”Ingen Slukker The Stars”, der for alvor gjorde kvartetten til danske hip hop superstjerner. Med deres tredje album, ”Prima Nocte”, lavede Suspekt i 2007 et udspil, der var en hel del ud over det sædvanlige. På dr.dk skrev man om ”et toptunet og bundprofessionelt album renset for svipsere (…) en milepæl i dansk hiphop”. Statsradiofonien kørte hård rotation af tracks som ”Proletar” og ”Amore Infelice”, og DR tildelte i starten af 2009 Suspekt en P3 guldpris i kategorien ”Gennembruddet”.

I sæsonen 2009-2010 teamede Suspekt op med L.O.C. i hiphop supergruppen Selvmord, der udgav albummet af samme navn og turnerede landet rundt. I 2011 kom ”Elektra”, hvorfra P3 roterede nye, rå hits som ”Klaus Pagh” (Ugens Uundgåelige), ”Vi ses i Helvede” og ”Helt alene” (overraskende duet med Tina Dickow).

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?