/media/2962/header_mindsof99.jpg

The Minds of 99

Det er en ekstremt medrivende koncert. En af de sjældne, hvor man føler, at der opstår noget enestående mellem band og publikum. Kald det kærlighed. Eller et fælles fyrværkeri.

Det var Politiken der skrev sådan om en koncert med The Minds of 99, der på ganske få år har formået at spille sig op som en seriøs bejler til titlen som DKs bedste rockband.

”Pladen emmede af overskud, gode ideer og evnen til at dosere de kollektive virkemidler på en måde, der sendte deres elektronisk pulserende rockraketter helt op til stjernerne på himlen”. Således skrev Berlingske, da de ved udgangen af 2015 kårede ”Liber”, det andet album fra The Minds of 99, til årets bedste. Albummet var endnu et højdepunkt i den i forvejen imponerende lynkarriere - og med sange som ”Stjerner på himlen”, ”Ma cherie bon bon” og ”Hjertet følger med”, viste bandet sig fortsat leveringsdygtig i heftige hits.

The Minds of 99 var i 2013 blandt årets vindere af KarrierKanonen. Deres første pletskud var tracket ”Det er Knud som er død”, hvor de satte strøm og 80’er new wave til et gammelt Tom Kristensen digt. Debutalbummet kom året efter til lutter roser fra de danske anmeldere. Blandt dem var Ekstra Bladet, der gav The Minds of 99 fem stjerner med ordene: ”Det er lang tid siden, at et dansk debutalbum sidst har fået skovlen under mig på samme måde. På en gang eksplosivt og eftertænksomt. Men først og fremmest enestående.” Udover sangen om Knud Rasmussen indeholdt debutalbummet perler som ”Rav”, ”Barn af min tid” og ”Hurtige hænder”, der alle blev heftigt spillet på bl.a. P3.

Live viste The Minds of 99 sig at være gjort at et særligt stof og har de sidste par år begejstret overalt, hvor de har spillet. Om det er på de små klubber eller som første act på Roskildes Orange Scene, har publikum hver gang mødt et insisterende, elektrisk og hypnotisk band. Eller, som Berlingske skrev i en koncertanmeldelse: ”Der er grund til at glæde sig over, at vi har fået et band som The Minds Of 99, der på den ene side står på skuldrene af danske 80’er-giganter som Kliché og TV-2, men som samtidig tilfører danskrocken sit helt eget touch, sin helt egen poesi.”

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?