/media/2671/20160803-allanh-karrierekanonen-0329_1600x600.jpg

Tidligere kanoner

Igennem årene har der været mange fantastiske koncerter i Karrierekanonens regi, og mange — både deltagere og vindere – er siden blevet store på den danske musikscene. Her et par highlights.

2016: Dør nr. 13, k-Phax & Lærke Emilie

 Der er meget forskellige vindere på plakaten i år 2016. Dør nr. 13 er et skarpskåret rockband, der har en samlende og karismatisk frontfigur. k-Phax har til gengæld siddet i Sønderjylland og skabt et unikt og moderne hiphopunivers, som han formår at suge folk ind i. Og Lærke Emilie er et ungt talent med hudløst ærlige tekster, som allerede nu er bud på rene hits. 

2015: Klub27, Katinka & Nick Sway

Katinka har bl.a. spillet ved det store show "Kronprinseparrets Priser" i 2015, som blev sendt på landsdækkende TV. Hun er nu aktuel med en EP og er på turné i foråret og sommeren '16, hvor hun startede ud med SPOT Festival i Aarhus. Nick Sway og Klub27 åbnede i 2015 showet "P6 beat". Nick Sway med britisk poprock-inspirerede tekster, hvorefter Klub27 tog over med deres lyriske kunnen. 

2014: Sonja Hald, For Akia & Keep Camping

i 2014 var der 1.638 numre tilmeldt til Karrierekanonen! Der blev som vanligt udvalgt 12 forskellige bands/artister, som spillede på årets SPOT Festival. Herfra valgte juryen 8 artister til at optræde på årets Smukfest. Her blev ovenstående 3 artister udråbt til vindere af Nicholas Kawamura live på Smag på P3. Sonja Hald er i 2016 aktuelle med deres nyeste single "De Sidste". De optræder med samme rundt omkring i landet på forskellige steder, blandt andet Jelling Festival 2016. 

 

2013: The Minds of 99, Vild $mith og Amin Karami

The Minds of 99 spillede i 2014 på en af de store scener på Smukfest. De fik en pladekontrakt efter at have vundet Karrierekanonen, og de kom med deres debutplade allerede inden festivalen året efter. Det gik virkelig stærkt! Vild $mith kalder sig selv for Danmarks vildeste rapgruppe, og siden de vandt Karrierekanonen i 2013 har de lavet hits på hits – måske har du hørt "Vild i dag Syg imorgen", "Det Ik Sket" eller "Gør Det Godt"? Amin Karami udkom med sin første EP i sommeren 2014 og blev anbefalet af P3 som et af de nye navne, man skulle holde øje med - især med singlen "Monster". 

2012: Djämes Braun, Dance with Dirt og Kaliber

I 2012 lukker "Dance With Dirt" scenen mandag på Live Camp – og det gør de med manér! Det samme sker dagen efter, da "Djämes Braun" for alvor starter festen og lukker Live Camp-scenen. Til publikums hoppen, råben og skrigen råber Djämes Braun for første gang det ikoniske "Hva så Skanderbooooorg?". Det succesfulde "Kom og giv med alle dine peng' ja" bliver det sidste nummer på Live Camp dét år, og Karrierekanonen vindes af netop Djämes Braun, Dance with Dirt og til sidst Kaliber. Kaliber havde allerede lige inden Smukfest mulighed for at skrive en pladekontrakt under med Sony!

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?