Menu
#smuk15 5. - 9. august
header_walthers.jpg

Walthers Musikcafé

Walthers Musikcafé er selvfølgelig også på Facebook og Instagram – følg med her for seneste nyt!

PROGRAM // DECEMBER 2014:

2/12 20:00 // Captain Casanova – Tak Rock Koncert
I samarbejde med Tak Rock præsenterer vi denne aften Captain Casanova. Bandet var aktuel på dette års Smukfest, og vi kan nu se dem på Walthers.

Der er en charmerende selvsikker drengerøvsattitude over måden hvormed Captain Casanova leverer sin energiske lo-fi guitarrock – og det guitarrock af den medrivende slags. Den slags der får dig til at vippe med foden og nikke hovedet med i takt.

Find blot gummiskoene og t-shirten frem, Captain Casanova er en sikker fest.

4/12 20:00 // The Pocket Players
The Pocket Players er et nyt blues band fra Århus som dog består af gammle kendinge. Bandets omdrejnings punkt og hjørnesten er Ole Bech, som med en sjælden set energi og indlevelse leverer “The Blues” hver gang.

Meget råt, enorm ærligt og utrolig smukt. Derudover består The Pocket Players af Palle Hjort (Savage Rose, Poul Dissing, Hush) på orgel, Søren Poulsen (Peter Sommer, Ester Brohus, Signe Svendsen) på trommer og Henrik Poulsen (Johnny Madsen, Ole Frimer, Alan Haynes) på bas.

The Pocket Players opstod fordi de fire musiker, som kender hinanden gennem det danske bluesmiljø, alle ønsker at spille blues som det er bedst, nemlig traditionelt, men uden nogle regler, så leg og personlig musikalitet får en central rolle, både under indspilning og til live koncerter.

Måske undrer du dig over bandnavnet “THE POCKET PLAYERS”! Men nej, tankerne skal ikke ledes hen på lommebilliard eller andre lumre fortolkninger. Det at være en “pocket player” eller “playing in the pocket” er et udtryk som stammer fra bluesmiljøet i sydstaterne. En pocket player har et solidt swing og passer på det med næb og klør. Når et helt band er “in the pocket” betyder det at alle ånder sammen og spiller solidt musik bygget på et stærkt fundament af sikre grooves. Og det er præcist det THE POCKET PLAYERS gør.

The Pocket Player’s er nu klar med deres 2. plade som kort og godt hedder “THE POCKET PLAYERS”. En plade som groover stramt men lever frit. The Pocket Players har fundet deres egen vej ind i blues genren. Sangene er originale, skrevet af Ole Bech og lyder er rå og spontan – så blå som blues kan blive.

6/12 21:00 // WLTHRS SATURSDAYS // SNAVS – Entre 30,- i døren
Endnu engang vælter vi Walthers og denne gang er det SNAVS der står for underholdningen. I videoen her kan du se lidt af hans fantastiske show på Live Camp til dette års Smukfest.

Snavs er leverandør for en mørk, tung trap-musik med masser af manipulerede samples. Han har modtaget en væsentlig hype på nettet, hvor den kompromisløse musik er blevet streamet over en million gange. Den feststemte musik og den tiltagende hype har bragt Snavs på landevejen i Danmark og i udlandet.

9/12 20:00 // Esben Kronborg
Esben Kronborg Band spiller selvskrevne numre med rod i traditionelle amerikanske genrer som folk, rock, blues og soul med reference til folk som John Mayer og Ryan Adams. Hans første plade kom 20. oktober i år, og Gaffa kvitterede med 4 stjerner, trak referencer til Bruce Springsteen og kalder genren ”midtsøgende poprock i professionel udførelse.”

Bandet har der ud over udgivet to EP’er, produceret af Lars Skjærbæk (Tim Christensen og Boatman Love). Sangene Too Many Times og Cold Again fra Boats Leak (2013) er blevet flittigt spillet på P4. Esben Kronborg har været i USA for at skrive nye sange til et album, der udkommer i efteråret – igen med Lars Skjærbæk som producer

10/12 20:00 // Vinsmagning // Entre 130,- på smukbillet.dk
Få sagt glædelig jul og godt nytår til vennerne og gør det I hyggeligt og smagfuldt selskab. Vi inviterer til vinsmagning, hvor der præsenteres vinkandidater til jule- og nytårsmaden.

Der skal smages 7-8 vine og mon ikke, der også bliver plads til en spændende overraskelse? Du kan se frem til at blive præsenteret for både hvide-, røde-, dessert- og boblende vine, og smagningen bringer os blandt andet fra Tyskland til Frankrig og Italien, og når vi siger tak for i aften, har vi landemæssigt været det meste af Vineuropa rundt.

Vinene bliver fulgt af gode historier og fortællinger om vinen. Det bliver en vinsmagning med fokus på hygge og god vin.

11/12 20:00 // Dirty Guns – Julerock!
Der er dømt klassisk rock & roll når vi på Walthers rocker julen ind! Efter 1000 koncerter og 10 år som, omrejsende cirkus på alle landets landeveje, vil DIRTY GUNS gerne byde på en rutsjebanetur i deres slidte og beskidte cirkus.

Her hjælper sikkerhedsselen ikke og der er ingen vej tilbage, når du først bliver fanget af deres energiske attitude, smittende gode humør og ikke mindst et scene show, som tryllebinder selv Stephen King.

13/12 12:00 // Jazz Jam Session (brunch 79,50)
I samarbejde med Skanderborg Jazzklub er der hver anden lørdag i måneden Jazz Jam Session på Walthers. Alle skal være velkomne til at spille med og til at styre det hele i mål stiller Jazzklubben med tre erfarne musikere.

Walthers serverer en lækker brunch på dagen, og for kun 79,50 kan du enten komme og spise inden musikken spiller, eller nyde begge dele samtidig. Vi åbner for brunch kl 10:00, og kl 12:00 starter vi jam-sessionen op.

16/12 20:00 // Live Foyn Friis
Live Foyn Friis som en del af den afholdte "Spil Dansk Uge" og vi får denne aften som kronen på værket lov til at opleve denne fantastiske sangerinde.

Hun vil optræde med guitarist og vil inden koncerten lave en kort ”artist talk” hvor hun vil fortælle om sine oplevelser som kvindelig musiker og de udfordringer det har givet. Der vil selvfølgeligt være tid til spørgsmål.

Seneste album fra hende, Running Hearts, udkom sidst i oktober og er en plade hvor pop og jazz flyder sammen.

18/12 20:00 // Metallijam
En aften med et coverband der nærmest introducerer titlen bedst selv. Vi skal selvfølgeligt lytte til covernumre fra Metallica! Bandet består af fire kompetente og erfarne musikere med en fælles passion. Metallica. Musikken er dyrket i årevis og det høres tydeligt under en koncert som denne aften vil blive på Walthers.

Der er dømt energisk og autentisk rock og der vil blive lagt vægt på en så autentisk gengivelse som muligt. Læn dig tilbage og spænd luftguitaren fast. Det bliver en aften helt ude over scenekanten!

Bandet består af:
Henrik Svendsen – Vokal/Rytmeguitar
Thomas Møller – Lead Guitar
Kim Mikkelsen – Bas
Claus Lindy – Trommer

23/12 19:00 // Jazz & Juletræer – Vestbo/Stenholm/Jarl
Vi fejrer traditionen tro denne lille juleaften med jazz på Walthers. Aftenen vil blive med Vestbo, Stenholm og Jarl og i dette setup tør vi godt love en aften med kvalitet, hygge og det pasende nærvær musikken kræver.

Kom på Walthers og kram dine gamle venner som alligevel er i byen i juledagene. Vi holder åbent til kl. 02:00 og ønsker hermed alle en glædelig jul.

KORT OM WALTHERS:

Walthers Musikcafé er Smukfests café og spillested, placeret midt i byen. Stedet tiltrækker ikke mindst mange unge skanderborgensere med de rimelige priser og uformel stemning.

Walthers Musikcafé tilbyder et væld af gratis og næsten-gratis koncerter i løbet af året – her lever livemusikken hele året rundt!

Vores større koncerter kræver billet og et samlet overblik over de kommende events er at finde på smukbillet.dk.

I caféen er der mulighed for at købe late, drinks og andre drikkevarer, samt små kolde retter, hjemmelavede sandwich, nachos med kylling eller en klassisk parisertoast. På vores madvarer giver vi 30% rabat til studerende og gæster under 18 år.

Gratis wifi og strømstik til opladning af mobilen er en selvfølge!

Koncerterne starter mellem kl. 20:00 og 20:30, kom i god tid. 

ÅBNINGSTIDER:
Mandag: 12:00 - 00:00
Tirsdag: 12:00 - 00:00
Onsdag: 12:00 - 00:00
Torsdag: 12:00 - 00:00
Fredag: 12:00 - 02:00
Lørdag: 10:00 - 02:00
Søndag: Lukket