#smuk15 5. - 9. august
header_walthers.jpg

Walthers Musikcafé

Walthers Musikcafé er selvfølgelig også på Facebook og Instagram – følg med her for seneste nyt!

PROGRAM // 2015:

29/1 - 20:00 // Grønlund – Gratis Entre

"Du skal smile når jeg kommer, du skal smile når jeg går"

Sådan lyder det på Grønlunds nyeste udspil, Narcissist, der stammer fra EP'en af samme navn.
Den Aarhusianske undergrunds-komet, der voksede op i Odder, er efter et par års tænkepause tilbage på de Danske live-scener - Stærkere end nogensinde!

Flere af de store danske hip-hop grupperinger på Facebook, lokalesåvel som nationale medier, har allerede fået øjnene op for Grønlund, og ikke uden grund. Med sit solide og sublime band i ryggen, har den unge narcissist høstet utallige roser for sine live shows og er bestemt et af de upcomming acts man bør holde et vågent øje med.

Narcissist er Grønlunds upolerede fortælling om verden omkring ham, og ikke mindst om ham selv. Hans jagt på succes og kærlighed, har gjort ham til et indelukket og udspekuleret individ, for hvem opmærksomhed er vigtigere end noget som helst andet. 
Problemet er bare, at mere vil have mere, og at nok aldrig synes at være nok.

Mine damer og herrer - This is Grønlund

31/1 – 11:00 // Brunch Jazz Jam Session

Vi fortsætter samarbejde med Skanderborg Jazzklub og hver anden lørdag kan du opleve et hold veloplagte musikere jamme med den efterhånden fine skare af lokale talenter som kommer forbi for at hygge sig.

Vi serverer selvfølgeligt brunch på Walthers når der jammes, og for 79,50 kan du spise en lækker portion samtidig med at jazzen swinger i ørerne.

Vi åbner kl 10:00 for de første serveringer og fra kl 12:00 spiller musikken

31/1 – 20:00 // Anya - Gratis koncert

Overskriften for sangerinden ANYAs univers er hudløst ærlige tekster, blød stemme og elektroniske R&B-toner med afstikkere til hiphop, jazz og soul’ede elementer.

En snert af nordisk melankoli samt uprætentiøs legesyge og selvironi, der udfordrer R&B-genrens typiske normer. Lyt til singlen ”Greet Me”. Bag musikken står producerne Carl Barsk og Frederik Carstens, som begge producerer for hiphop/R&B-kollektivet Hukaos.

Derudover kan det nævnes at ANYA er at finde blandt Vegas Udvalgte 2015. ”Jeg var ikke i tvivl om ANYAs talent, da jeg hørte hende første gang. Det var den dér musikalske mavepumper, man kan få, hvor musikken rammer dig hårdt. Der var ingen tvivl: ANYA måtte være del af VEGAs Udvalgte 2015. Vi er vilde med ANYAs naturlige elegance, hendes bløde krøller, fine stemme & univers og tror på, at 2015 bliver ANYAs år.”
- Cille Veje, booker i VEGA

Lyt til "Greet Me" 

3/2 – 20:00 // DeltaBurst – Gratis Entre

For DeltaBurst handler det om at skabe rammerne for den unikke elektroniske oplevelse, hvor vildskaben, festen og tilstedeværelsen er i centrum.

DeltaBurst drager inspiration fra bands som Justice, Daft Punk og Nirvana i en blanding af elektronisk disco-rock og grungeattitude.

DeltaBurst handler om at kombinere ungdommens energi med noget nærværende i en fusion af elektroniske og analoge instrumenter, hvor musikerens følelser er tilstedeværende selvom kernen er elektronisk disco-rock.

https://soundcloud.com/deltaburst/stuck-in-there

4/2 – 20:00 // Lord Siva – Entre

Lord Siva - 180 Tour starter på Walthers denne aften. Efter at have kørt med som opvarmning for Ukendt Kunstner, træder han nu frem i eget rampelys og giver os en fantastisk unik oplevelse. Fem koncerter. Den første på Walthers

Lord Sivas nyeste udspil 180, udkom 8. december 2014 og det er med udgangspunkt i denne plade at han drager på denne intime og eksklusive tur.

Lord Siva: ”180 handler om bagsiden af medaljen. Det at tage en situation og sige fuck det og så bare gøre noget som folk overhovedet ikke har regnet med – altså vend det 180. I min første EP 100 fortæller jeg om, hvad der er sket og i 180 fortæller jeg om, hvad det gør ved mig. 180 er en skygge – det er mig indeni, og det er set indefra. Jeg er lige her og jeg lægger sjæl i lyrikken”

Nogle gange når man jo et punkt, hvor man føler, at man har løftet hver sten der hvor man er. Det er det som min første single ’Drømme’ handler om – følelsen af at være i et fængsel, og af at man er ved at miste sig selv. Jeg synes det er så vigtigt, at man tør at være fri og tage af sted. Jeg er typen, der bare kan tage af sted med min rygsæk, og så kan jeg finde ud af resten når jeg er landet. Det fede er jo, at du er tvunget til at tale med andre mennesker når du er alene. Det er vigtigt at kaste sig ud i ting, for du ved ikke hvad der sker.

Når jeg tænker tilbage på min sommer, så har den været for sindssyg. Jeg har lært sindssygt meget om mig selv og min stemme efter at have spillet så mange livekoncerter, hvilket jeg også har taget med på 180 EP’en. Jeg troede, at jeg kun skulle sige yo yo yo , men jeg synes det er mega fedt at synge. Og det er også derfor jeg gør det så meget på 180. Altså jeg føler mig slet ikke som en rapper. Jeg føler at jeg laver noget musik og nogle melodier som hverken behøver at  blive defineret eller sat i en boks.

Når jeg laver musik, så giver jeg bare slip. Jeg elsker umiddelbarheden som kommer frem når jeg går i studiet med Carl Barsk (producer). Processen med at lave 180 har været intens. Det er min 2. Udgivelse så der har ikke været noget, der har været godt nok.. Jeg ved jeg ikke er perfekt. Jeg ved jeg ikke kan alt og jeg ved, at der er en masse jeg skal lære. Og så snart du ved det, så kan man være åben for nye ting. Der kan være musik, der slet ikke siger en noget, men derfor kan man sagtens tage bidder fra det og bruge, og det elsker jeg. Nu skal jeg gå ind i mig selv igen for at finde ud af, hvad jeg skal skrive om på min næste udgivelse, for jeg har virkelig åbnet mig op på den her EP, og hver sang har været en rejse for mig. Når jeg går fra studiet eller når jeg har skrevet en sang, så føler jeg mig helt renset indeni. Mine sange er min sjæl og min selvrenselse – de er min psykologi”

Billetter for 50,- via dette link

5/2 – 20:00 // Pretty Maids – Entre

Pretty Maids indtager for første gang scenen på Walthers og vi lover en aften med hårdtslående rock og et bagkalalog af klassikere.

Pretty Maids er med sine mere end 30 år på bagen et af Danmarks mest rutinerede og garvede rockbands. 

Bandet er altid garant for en rockfest af de store, med deres dynamiske, melodiske og publikumsvenlige hårdrock. Ronnie, Ken, Allan, Morten og den nye bassist René Shades udgør et særdeles solidt spillende hold, der live leverer en god blanding af nyt og gammelt materiale fra det efterhånden meget store bagkatalog.

Billetterne koster 150,- og kan købes via dette link

12/2 – 20:00 // Karl William – Entre

Når historien om den unge Karl William skal fortælles, er det svært ikke at gengive den med en vis begejstring. Sjældent er det set, at en debuterende kunstner har formået at slå benene væk under musikbranchen og anmelderne, men ikke desto mindre var det dét der skete, da Karl William som 18-årig lagde debutsinglen Kostumeramt på nettet tilbage i 2013.

Genren er soulet, drømmende R&B, men selvom der er referencer til genrer og andre kunstnere er Karl, er Karl helt sin egen. Karl Williams EP døende fra maj i år fik blændende anmeldelser og 1. singlen blev playlistet i A rotation på P3 og er ligeledes blevet taget ind af flere lokalradioer.

Noget af en bedrift for en musiker der ikke følger den slagne popskabelon. Karl William spillede i sommers på Roskilde Festival og har været ligeledes været support for MØ på hendes store danmarkstour.

50,- for en aften med lækker musik via dette link

14/2 – 20:00 // Jimi Hendrix Eksperimentet – Gratis Entre

Bent Kehlet mestrer guitaren og vokalen som en nulevende Jimi Hendrix

Lars Langmach Nielsen bearbejder frenetisk trommesættet

Jens Brünings-Hansen lægger bassen under

Bent Kehlet har tidligere spillet med Lost Kids, Hit the Pet og talrige andre bands gennem flere årtier.

Lars Langmach har spillet i flere bands, Bo Wilson Band i Sverige, Rock Nalle, Chimbos Revival m.fl. Jens Brünings-Hansen har spillet med mange bands siden 1965, begyndte på Thurø/Svendborg, siden i Jylland.

Citater fra ”Føstival” hjemmesiden. Trioen spillede der i 2012, 2013 og 2014

”2012 var året, hvor Føstival første gang stiftede bekendtskab med Jimi Hendrix Eksperimentet. De væltede teltet!!

En Bent Kehlet i topform mesterligt akkompagneret af Jens Brünings-Hansen på bas og Lars Langmach Nielsen på trommer. Snakken er siden gået, hvordan det er muligt at have en "Jimi Hendrix" gående rundt i Aarhus uden at være opdaget. På sin vis er det godt, for ellers ville vi skulle konkurrere med de store scener om at få trioen på programmet igen i 2013.Det var derfor en stor glæde at kunne opfylde rigtig manges ønsker om en gentagelse af  koncerten i 2012. Og de gjorde det igen!!

En Bent Kehlet i topform, mesterligt akkompagneret af Jens Brünings-Hansen på bas og Lars Langmach Nielsen på trommer.

Vi er klar til Hey Joe, Woodoo Child, Foxy Lady, Purple Haze og alle de andre :-)”

19/2 – 20:00 // Androgyn + Sneak Peek

Androgyn udforsker grænsen mellem funk og pop, og forsangerinden Vibeke Zederkof udgør en markant del af bandets lydudtryk.

Sangteksterne er skrevet på klingende dansk, og hendes pæne, meget velartikulerede og sårbare stemme står i en helt ekstrem kontrast til resten af bandets funky og rå sound. Det kan bedst beskrives som at stå og høre på et mashup mellem Maceo Parker og en disneymusical.

Bag navnet SNEAK PEEK gemmer der sig seks unge musikere fyldt med masser af spilleglæde og energi. SNEAK PEEKs musikere har en passion for musik, der førte dem sammen på Mellerup efterskole.

Mødet på efterskolen førte til et instrumentalband, der spiller sammen ikke kun for glædens skyld, men også fordi alle musikerne brænder for selve musikken. Siden efterskoletiden har de øvet sammen og spillet koncerter rundt omkring i Aarhus. Bandet har masser af engagement, og hvis ikke de har en kommende koncert at øve op til, skrives der på livet løs i primitive øvelokaler.

Bandets musikere søger konstant udvikling og udfordringer, derfor siger SNEAK PEEK sjældent nej til en hvilken som helst given mulighed. SNEAK PEEK har ry for at være seks perfektionistiske musikere, og de er til enhver koncert indstillede på at overvælde tilskuerne med deres nyeste kompositioner.

Citat af Mørkværk studie: ” Vi synes at jeres numre var fyldt med overskud og spilleglæde. Det var meget imponerende at høre jeres tekniske overskud og jeres timing som er formidabel i koncert sammenhæng”.

Med jazzede blæserriffs, rockede guitarsekvenser, groovende bas og svingende trommefills trækker SNEAK PEEK publikum ind i kulmination af Jazz og Rock. Med andre ord viser SNEAK PEEK, hvad der sker, når man blander hyperaktive gymnasieelever med fusionsjazz.

Koncerterne er selvfølgeligt gratis og vi starter kl 20:00 på Walthers

21/2 – 20:00 // Træben– Entre

Træben er jazz med høj klasse. Bandet har været igang på den internationale scene i nogle år efterhånden og bare i 2013/2014 blev det til intet mindre end 7 succesfulde internationale tourneer i klubber og på festivaller i Europa og Canada.

Musikerne i Træben er mestre på deres instrument og kender hinanden gennem 15 års samarbejde i forskellige sammenhænge. Det lange og intensive samarbejde udmynter sig i et fantastisk sammenspil og gensidig forståelse blandt musikerne. Musikken er en nydelse at lytte til. 

I 2007 blev det Dansk/Hollandske band Træben skabt og siden da er det blevet til tre flotte albums. Nordic Project (2008) samt det, af både presse og publikum, vildt tiljublede album Push i 2012 og Looking at the Storm i 2014 som Træben nu er på tour med.

De er nu ude med deres tredje CD “Looking at the Storm”. Musikken er rå og rocket, fede distortede guitar riff blandet med hård saxofon lyd. Baladerne er lyriske og bløde med en gribende gennemført atmosfære. Det er et fuldkommen album som Træben præsenterer på deres tour 2015-2016 – ”Storm.”

Ivan Rod, Gaffa: "Looking at the Storm - er jazzmusik af internationalt tilsnit, medrivende, energisk, fængende og stoflig jazzmusik......Alt i alt er musikken flot forløst og albummet fascinerende flot."

Niels Overgård, JazzNyt: "...melodisk ...pågående rocket jazz...fejende flot og opbyggelig stemning... uopdragen..... en god og solid kvartet med et europæisk udtryk, der blander jazz, rock, melodi og musikalitet."

Du kan købe billet via dette link for kun 80,-

24/2 – 20:00 // The Boy That Got Away– Gratis Entre

Kompakt guitarforvrængning, eksplosiv energi og en hypnotisk vokal. Efter at have blæst sig gennem landets spillesteder præsterer The Boy That Got Away en hårdtslående debutplade vædet i hjerteblod og hjemsøgende melodier.

Udtrykket er originalt. Stilen er gammel. Men lyden er fucking frisk!

”Ok, jeg er helt solgt! De lyder som et Dizzy Mizz Lizzy der møder Chris Cornell.”

– Henrik Milling, DR

The Boy That Got Away er uforfalsket og kompromisløs rock, hvor de stærkeste elementer fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne møder grungens vilde, men melodiske rebelskhed. 

Det er lyden af buldrende trommer, pulserende baslinier, overbelastede forstærkere og en respektindgydende vokal i front.

Siden begyndelsen i 2011, har bandet turneret flittigt i både ind- og udland og desuden varmet op for navne som Rival Sons, Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy) og Go Go Berlin.

I november 2014 udgav The Boy That Got Away deres selvbetitlede debutalbum på Target Records. En plade, som var kulminationen på mere end ét års intensivt arbejde og mange timer i øvelokalet og på landevejen.

Hvad der startede som et EP-projekt, som havde til formål at indfange bandets live-energi og fungere som visitkort til nogle af branchens købmænd, er endt som et meget personligt og gennemarbejdet album. Ikke mindst takket være producer Søren Andersen (Glenn Hughes, Electric Guitars, Mike Tramp, mfl.), som har været en stor del af processen som sparingspartner og vejviser.

Det har krævet blod, sved og tårer at nå hertil, hvor vi er nu, og vi er meget stolte over at stå med det færdige album i hånden og samtidig enormt spændte på at dele det med omverdenen.

”Jeg glæder mig til at høre mere til TBTGA. Der er en sound, en attitude, en suveræn melodisk sans og ikke mindst en masse energi.”

- Tim Christensen

The Boy That Got Away er:

Tim Alvin Boström – guitar/vokal

Matias Bager - bas

Casper Simonsen – trommer

26/2 – 20:00 // Dance With Dirt– Gratis Entre

Vinderne af P3’s KarriereKanonen 2012, nordjyske Dance With Dirt, er fire frygtløse drenge fra landet, som modigt stiller sig ind i rockens arvefølge. Årsagen er simpel: Rock kan – mere end noget andet – skabe fest og fællesskab. Og i deres version skal den være spillet af mennesker for mennesker. Uden så meget pis.

Rocken lever, og med Dance With Dirt har den fået en af sine kraftigste energiindsprøjtninger længe. For den nordjyske kvartet tager det gerne på skuldrene at videreføre traditionerne fra forfædre som Led Zeppelin og The Who, onkler som Nirvana og Guns ’N’ Roses og storebrødre som Muse, Foo Fighters og Queens Of The Stoneage. De skriver tidløse sange om fester, piger og udlængsel, for når alt bliver for trægt, alt bliver for kedeligt, eller alt bliver for indadvendt er det rocken, som sætter folk fri.

Debutalbummet ”We Are Dance With Dirt” udkom februar 2013, og allerede i uge 8 valgte tyske rollingstone.de at udnævne albummet som ugens album. I marts/april 2013, sendte Danmarks nye ungdomskanal, DR3, serien ”Karriere Kanonen” på i alt 8 afsnit. Serien omhandler de 3 vindere af KarriereKanonen 2012, Djämes Braun, Kaliber og Dance With Dirt – og deres individuelle musiske rejse ovenpå kåringen, samt kampen for at bryde igennem på den danske musikscene.

2013 var et travlt koncert år for Dance With Dirt, med shows på bl.a. Tallinn Music Week (EE), Nibe Festival, Rock For People (CZ), Danmarks Grimmeste Festival og P3 teltet på Smukfest. Samme år drog de unge nordjyder af sted på den eftertragtede ROSA (Dansk Rock Samråd) efterskole tour.

Foråret 2014 gik med udvalgte shows i indland, samt release af singlen ”Coming Home”, produceret af Kellermensch sanger, Sebastian Wolff. I maj spillede Dance With Dirt et fyldt GAFFA Venue på SPOT Festival, og drog derefter direkte til Toronto for at spille på den prestigefyldte musikbranchefestival, Canadian Music Week.

Siden da har Dance With Dirt arbejdet på 2. fuldlængde album, med bla. Tobias Kippenberger (The Floor Is Made of Lava) som producer – albummets første single ”Snow Machine” blev udgivet d. 22. sep. gennem Target Records, og blev ugens video på Lydtapet.dk, dagens track på GFRock.dk, og singlen får stadig rotation på MyRock.fm.

3/3 – 20:00 // Blues Point – Gratis Entre

Mere information kommer

5/3 – 20:00 // Jacobløberhjemmefra – Gratis Entre

Jacobløberhjemmefra er synonymet for artisten Jacob Keinicke. Jacob udspringer af det Odenseanske musikmiljø. Jacob har en fortid som rapper og Jacobløberhjemmefra startede også som et alternativt hiphop projekt hvor han blandt andre havde MØ som feature, men nu har Jacob lagt rappen på hylden i et stykke tid og kastet sig ud i soloprojektet Jacobløberhjemmefra som sanger

I marts 2014 udkom den første single ”Kom Nu” fra jacobløberhjemmefra. Singlen har været i rotation på P3 og P6 og lå de maximale 8 uger på Det Elektriske Barometer. Artister som Ukendt Kunstner og Scarlet Pleasure har begejstret hypet nummeret via de sociale medier og Wimps musikredaktør Jonas Kleinschmidt har lagt nummeret øverst under anbefalinger og udtaler

”Jacobløberhjemmefra det her dansk pop når det er bedst. Jacobløberhjemmefra er en kommende stjerne”

I maj måned spille jacobløberhjemmefra P6 session  på Huset-Kbh hvilket fik P6 vært Casper Bach til at udtale: ”Jacobløberhjemmefra skal absolut høres, de er så fede – Danmarks nye håb” og i juni opvarmede jacobløberhjemmefra for Scarlett Pleasure med stor succes blandt andet i et udsolgt Vega. 

6/3 – 20:00 // Emil Stabil #FREDAGSFEST – Entre

”Er Det En Fugl?” ”Nej, det er Emil Stabil”. Lyder det bekendt? Så er det nok fordi du har oplevet det på en af landets festivaler og måske hørt Lågsus på P3. En landeplage tager form, og nu er Emil Stabil og resten af crewet klar med eget label, første officielle single og et live show som smadrer Walthers. Lil Producer og hypeman Young Bong er selvfølgeligt med.

Det hele startede i en kælder i Aarhus, hvor de tre venner Lil Producer, Young Bong og Emil hang ud og lavede musik sammen. De tre havde længe haft en stor interesse for hip hop, så da Lil Producer skaffede en synthesizer, begyndte han at lave tunge beats. Emil Stabil og Young Bong begyndte at rappe, og en gang imellem smed de et nummer på Soundcloud.

I marts 2014 blev ”Er Det En Fugl?” lagt op, og så tog det hele fart. Over sommeren har drengene spillet til blandt andet Distortion, på Roskilde Festivals skatescene og til P3 Lågsus fest på Smukfest. Heller ikke P3 har kunnet holde sig tilbage, hvor ”Er Det En Fugl?” er blevet spillet i dagsfladen uden at være i rotation. Pelle Peter Jensen fra P3 udtaler: ”Jeg var længe i tvivl om hvor vidt Emil Stabil var en joke. Men efter at have set ham dræbe Roskilde Festival foran 13.000 mennesker forstod jeg at drengene mente det. Og derfra var jeg fan. Som i meget god rap er der masser af humor i deres ting. Til forskel fra lige så meget rap, så er det samtidig voldfængende. Det en unik kombi og hvis d efortsætter med at forfine den opskrift er Young Bong, Lil Producer og Emil Stabil et godt bud på nogled renge der er værd at holde øje med!”

Det nye selskab hedder Lil Label, og er stiftet af Lil Producer, Young Bong og Emil Stabil, som nu tager skridt mod en seriøs musik karriere. Emil Stabil fortæller: ”Jeg har aldrig skrevet under på andet end en bøde fra politiet” , men han har igennem sin barndom i Aarhus V 8210,set op til de lokale rappere U$O, L.O.C. og Marwan.

”Er Det En Fugl?” er første udgivelse på Lil Label, som den næste tid vil udgive Emil Stabil og Young Bongs debutplader.

Det er en sindssyg fest når de tre bagmænd i Lil Label går på scenen med undergrundshits som ”Ren Straffe attest”, ”Det Går Ned” og ”Er Det En Fugl?”.

Billetter kan købes her.

7/3 – 20:00 // Hungry Men Blues Band – Gratis Entre

Hungry Men's Blues Band er en kvintet bestående af en samling erfarne og usædvanligt dygtige musikere fra Østjylland (Vejle, Horsens og Billund) - og et nyt skud på stammen af blues bands i DK. Repertoiret er fortolkninger og egne numre, som er lidt mere rockede, jazzede, funkede og utraditionelle, dog uden at give køb på den rene blues.

Med en karismatisk og kompetent forsanger/mundharpespiller: Allan Grønbæk - to sublime guitarister: Morten Norén og Lasse Laursen - en tight og velswingende rytmegruppe med bassist Jens Coster og trommeslager Dennis Olin, styrer Hungry Men's Blues Band fra første tone sikkert mod en musikalsk oplevelse og kalorietab.

En fandenivoldsk energi og et drive udover det sædvanlige, gør Hungry Men's Blues Band til guf for et festbestemt publikum, som samtidig sætter pris på et højt musikalsk niveau.

Fed blanding af Blues/Rock/Funk/Jazz med punch og energi - vi ses!

10/3 – 20:00 // Kolonien(SE) – Gratis Entre

Vi er glade for denne aften at kunne præsentere et fremadstormende svensk band, med rødder i den traditionelle svenske folkemusik, men med nutidig fortolkning af den traditionelle genre.

Kolonien blev grundlagt tilbage i 2010 af Anna Möller og brødrene Arvid og Erik Rask, og med en karasmatisk sangstemme og unik stil blev det karakteristiske band en realitet.

Bandet har været meget ude i verden og har spillet i både Tanzania og Israel. Det har tilført stilen både reggae- og poptoner. Tekstuniverset har ofte en politisk undertone og sætter spørgsmål tegn ved livets kerne.

I Sverige vinder bandet i 2011 publikumsprisen ”Årets Unga Folkmusikband” og med debutalbummet Clockwise gik bandet på en omfattende turne i Sverige, og flere gæsteoptrædende i Europa.

I 2013 kom de med første halvdel af en nyt album. Bandet udgav en 5 numre EP med navnet Sammanhang.

Vi glæder os over at kunne præsentere dette unge svenske band på Walthers.

Kolonien har formået at udvikle sin helt egen tydelige lyd og med en musik som beholder kontakten til rødderne i genren.

11/3 – 20:00 // Vinsmagning – Entre

Vi gentager successen fra December og er klar med flere detaljer når vi kommer tættere på. 

12/3 – 20:00 // Quick Quick Obey – Gratis Entre

“De er måske ikke så store som Tame Impala og andre endnu, men at dømme ud fra deres debutalbum Bulb Days er det kun et spørgsmål om tid.” - NothingButHopeAndPassion.com

“Selvom det er tilbagelænet og roligt, bliver det aldrig kedeligt” - Gaffa

“Den purunge danskerkvartet rammer på deres debutalbum plet i tidsåndens frejdige ungdomssind. Pladen er nemlig ladet med energi og fri-modighed” - Soundvenue

Fire drenge med rødder i Thy tager som nyslåede studenter i eksil på en nedslidt bondegård i udkantsdanmark. Her bor og indspiller de deres debutalbum over en periode på 4 måneder. I huset får de skabt et rum, hvor alt er tilladt og alt skal prøves, og ud af det rum vokser deres kombination af drømmende pop og eksperimentel retro-rock. En musik der både rummer en ungdommelig energi og legesyge i udtrykket, men også en modenhed i melodierne. Udsvævende synthflader og repetitive guitarfigurer blander sig med beskidt bas og en krystalklar falset i et lydunivers af kontraster. Bandet er kåret til et af de 10 mest lovende navne i 2014 af Soundvenue.

Bulb Days blev udgivet 7. april via det nye pladeselskab Antiphonics til 4 og 5-stjernede anmeldelser. Singlen Hold Your Breath er blevet playlistet på P6 og ligger nu på en 3.-plads på Det Elektriske Barometer.

Efter et energisk show foran 250 publikummer til SPOT Festival har bandet slået døren ind til udlandet. Rollingstone.de nævnte dem efterfølgende som et af de bedste nye nordiske bands, og Soundvenue gav koncerten 4/6 stjerner og skrev bl.a. “De unge Thy-knægte fyldte den charmeforladte Foyer med falset, glæde og håb for fremtiden”. Bandet har turneret Danmark rundt som support for The Eclectic Moniker, senest i Pumpehuset foran 600 mennesker, og næste mål er udlandet, hvor de allerede harspillet koncerter i Sverige og har mere på vej i Norden såvel som i Holland og Belgien.

17/3 – 20:00 // Kalaha – Gratis Entre

Kalaha er navnet på en ny dansk gruppe der favner jazz, afro og den elektroniske musik. Gruppens medlemmer har hver især gjort sig positivt bemærket på den danske musikscene og efter en enkelt koncert på STRØM FESTIVAL 2013, har Kalaha besluttet at gøre samarbejdet mere permanent.

Kalahas repetoire er varmt og krydret som couscous - giver akut dansetrang og/eller lyst til stille boppen med hovedet.  

I februar 2014 udgav Kalaha et album med deres optræden på STRØM Festival, som bl.a. modtog en femstjernet anmeldelse i Soundvenue.  

Line-up:  Emil de Waal (trommer og elektronik), Jens 'Rumpistol' Berents Christiansen (elektronik og keys), Niclas Knudsen (guitar) og Mikael 'Spejderrobot' Elkjær (elektronik).

Jens 'Rumpistol' Christiansen: Siden 2003 har Jens B. Christiansen produceret avanceret og genrekrydsende elektronisk musik under navnet Rumpistol. Han har optrådt live i det meste af Europa samt i Nord Amerika, Kina og Rusland og har arbejdet sammen med kunstnere som MØ, Red Baron, Kidd og Steen Jørgensen fra Sort Sol. I 2010 blev han nomineret til den internationale Qwartz Electronic Music Award i Paris og i 2012 var han nomineret til en GAFFA award for albumet "Floating". Rumpistols evne til at kombinere lydteknisk præcision med en menneskelig tilgang til følelser og komposition har vakt opsigt hos kritikere og Djs over hele verden, fra BBC's hedengangne John Peel til den franske techno-stjerne Laurent Garnier og har bragt Rumpistol til venues som det über-hippe Boiler Room i London, Roskilde Festival og den canadiske MUTEK Festival. Jens B. Christiansen har desuden komponeret musik til diverse dokumentar- og spille-film, tv, teater og computerspil. 

Niclas Knudsen: Guitarist og komponist, har i de sidste 20 år været involveret i det danske musikmiljø i mange forskellige sammenhænge. Som band leader, har han udgivet CD’er med grupperne Ibrahim Electric, Fra De Varme Lande og Human Beat Boxer (med den amerikanske trommeslager Adam Nussbaum), Jungle Breed, Niclas Knudsen Quartet og som sideman med grupperne Radiostar, Jesper Lundgaard Trio , Vildnis og Rasmus Nøhr. Han modtog i 1999 en grammy for sin medvirken på Hans Ulriks “Jazz and Mambo” og vandt 1. præmie ved Gexto Jazzcompetition både med bandet Science Fiction Quartet i 1996 og  bandet Out To Lunch i 1999. I 1998 modtog han Roland´s musikpris og har høstet ros hos anmelderne for sine to solo-CD’er “Human Beat Boxer” og “Human Beat Boxer – Second Stroke”. Han har spillet i stort set hele verden med det succesfulde orkester Ibrahim Electric i løbet af de sidste 10 år og udgivet 7 CDer med selvsamme orkester. Han har blandt mange andre store personligheder spillet med Billy Preston, John Tchicai, Ray Anderson, Dave Liebman, Adam Nussbaum og Tom Jones. Niclas Knudsen har undervist i guitar og sammenspil på alle musikkonservatorier i Danmark, og underviser for tiden på Det Fynske Musikkonservatorium i Odense og på Rytmisk Konservatorium i Kbh.

Emil de Waal: har siden 2004 udgivet en række internationalt kritikerroste albums. Særligt to anmeldelser i britiske ”The Wire” har skudt turnévirksomhed for hans projekter igang i både Europa, Kina og USA. Her har han arbejdet sammen med internationalt respekterede og stærkt forskelligartede navne som f.eks. Wayne Horvitz, Andy Green (Velvet Underground, John Cale), Kato Hideki og Hanggai. På dansk grund er han især kendt for utallige samarbejder, bl.a. med Randi Laubek, Gustaf Ljunggren og Søren Kjærgaard.

Mikael 'Spejderrobot' Elkjær: Autodidakt musiker, komponist og producer. Har siden 2008 udgivet tre elektroniske albums under navnet Spejderrobot samt tre albums med Emil de Waal. Debutalbummet "Falder baglæns ind i i går" fra 2008 figurerede på en lang række mediers liste over "5 Bedste albums" dette år. Har remixet blandt andre Mercury Rev (US), Pelle Gudmundsen Holmgreen, BandAne og Dubtractor. Har arbejdet sammen med bl.a. Silas Bjerregaard, McEinar, Hanggai, Naja Rose KoppNiclasel og Camilla Munck. Har virket som underviser på "laptop som hovedinstrument" på det rytmiske musikkonservatorium i Aarhus og underviser sideløbende på Engelsholm Højskole.

19/3 – 20:00 // Jazz Five – Gratis Entre

Jazz Five tager sit publikum til nutidens New Orleans og leverer et unikt show med funky 2nd line grooves, blues, shuffle og jazz’n’roll. Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden spillet over 1000 koncerter lige fra British Columbia over Bornholm til Sydkorea i 2013. Hvad enten der er tale om festivaler, jazzklubber eller andre spillesteder, udstråler bandet altid overvældende spilleglæde. Som en storswingende og sveddryppende festmaskine, inviterer Jazz Five lytteren med til Mardi Gras i New Orleans og leverer et show i topklasse. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet blues piano og syngende trommeslager, giver Jazz Five alt de har med en indlevelse og overbevisning man sjældent ser. Publikum hives automatisk op af stolene og efterlader ikke tvivl om, hvor festen finder sted og hvem der er forgangsmænd.

Jazz Five har udgivet 5 albums og finder inspirationen hos navne som Jon Cleary, Dr. John, The Meters og Fats Domino og spiller klassikere som ”Hey Pockey Way”, ”Something you got” og Little Liza Jane” i egne originale arrangementer med en kant, nerve og humor man ikke finder hos mange andre bands. Dertil kommer bandets egne numre, som lægger sig op af forbilledernes stil, men samtidig peger fremad og viser, hvordan det kan lyde når Danmark møder New Orleans i 2014.

En gammel drøm blev til virkelighed i januar 2014, da Jazz Five tog til New Orleans for at indspille bandets 5. album kaldet “Belleville Street”. Lyden af Mardi Gras fest, street brassband, intim jazzklub og søndags gospel i kirken, blev forenet med Jazz Fives stil og præsenterer bandet i samspil med bl.a. Michael Watson (voc/trb), Derwin “Big D” Perkins (g) og John Boutté (voc).

21/3 – 14:00 // Skanderborg Kulturskoles rytmiske elever  – Gratis Entre

Denne eftermiddag får vi besøg af Skanderborg Kulturskole, hvor elever fra deres rytmiske linie vil præsentere hvad de arbejder med.

Vi smiler over hele femøren og glæder os til at favne disse morgendagens musikere på Walthers.

24/3 – 20:00 // Plekter – Gratis Entre

Plekter er ORAs bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet. Alle danske vækstlagsbands, der skriver deres eget musik og kan spille i 40 min., har mulighed for at deltage i Plekter. Vi glæder os til at kunne præsentere hvilke bands der er udvalgt til denne aften. Processen er i gang og vi forventer at kunne få ud med navne den 1. marts 2015.

Plekter drejer sig om at hjælpe danske vækstlagsbands med at komme ud at spille over hele landet uden at skulle være begrænset af høje transportomkostninger.

Antallet af vækstlagsbands i Danmark er højt. Mange af disse bands vil gerne ud at spille, have erfaring og skærpe og udvikle både deres kunstneriske udtryk og sceniske performance i mødet med et live-publikum. Samtidig er det svært for vækstlagsbands at komme ud at spille - særligt uden for deres lokale spillestedsmiljø. Spillestederne stiller høje krav om professionalisme, er økonomisk trængte og har ikke råd til at betale for ukendte bands – hverken honorarer eller transportudgifter.

Der er mange lokale musik- og øvelokaleforeninger – deriblandt mange af ORAs medlemmer – som gør en stor indsats for at give de lokale vækstlagsbands mulighed for live-optræden i lokalområdet. Men er man et dygtigt og ambitiøst band, der gerne vil prøve kræfter uden for lokalområdet, er det noget nær umuligt. Det kan desuden være en udfordring for et dygtigt, men uerfarent band, at skabe kontakter, organisere sig og komme ud over rampen.

Derfor har musikbranchen som helhed en vigtig, national opgave med at bakke op om tiltag, der kan inspirere og hjælpe vækstlagsbands med at få live-erfaring. ORA har - som repræsentanter for den rytmiske amatørmusik i almindelighed og for de mange vækstlagsbands i særdeleshed - valgt bl.a. at fokusere på, at nye bands møder et nyt publikum overalt i Danmark.

25/3 – 20:00 // Sonja Hald – Gratis Entre

Sonja Hald er den nye frække dreng på den danske musikscene. De underfundige og skarpe danske tekster efterlader et øjebliksbillede af vores samtid. Et øjebliksbillede med sange, der tænder alle advarselslamper, når bandet f.eks. synger “Du kan dø af det der” eller giver bud på hvordan Danmark kan genstartes med sangen “Vækstplanen”.

Sonja Hald vandt i 2014 Karrierekanonen finalen på Smukfest, og kommer derfor i klub med tidligere vindere som Marie Key, Magtens Korridorer, Minds of 99 og Vild $mith.

Teksterne bliver skudt ud over scenekanten i følgeskab af en god omgang guitardrevet folkrock og forsanger Jonas Dahls meget karakteristiske og nærværende stemme.

Bandet er oftest blevet placeret midt mellem fire musikalske verdenshjørner, med C.V. Jørgensen som vest, Eik Skaløe i øst, Hyldemor i nord og en gumpetung Johnny Madsen i syd. Trods det nok så feminine navn består gruppen af fem fuldvoksne mænd fra Aarhus, som iklædt navnet Sonja Hald potent er klar til at indtage det ganske land.

Sonja Hald består af:

Jonas Dahl: sang & guitar

Simon Bekker: guitar

Ole Holmgaard banjo & guitar

Jakob Retz: bas

Mikkel Christiansen: trommer

Med Flemming Bloch på keys

31/3 – 20:00 // GoGo Berlin – Entre

Go Go Berlin har på rekordtid cementeret sig som et af Danmarks største rocknavne og bandets sig vej til stjernestatus med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum ”New Gold”, har bragt roser fra både ind- og udland.

"Det er altså imponerende, at et band, hvis debutalbum blot er et par måneder gammelt, kan have et fyldt VoxHall til at synge med på samtlige af deres numre […] Respekt herfra. Man kan indstille bomber efter de drenge.

GAFFA *****

Således er det de seneste par år blevet til knap 300 shows fordelt på over 10 lande og 3 kontinenter, hvor den tryllebindende scenetilstedeværelse fra frontmand Christian Vium og kompagni har indtaget de helt store scener på festivaler landet over, optrådt på tysk tv foran millioner af seere og blæst den amerikanske musikbranche omkuld med showcases på nogle af USA’s mest prestigefyldte spillesteder i L.A. og New York.

Go Go Berlin er på vej til at blive DK’s næste store internationale succes, og du kan altså denne aften på Walthers høre dem live!

KORT OM WALTHERS :

Walthers Musikcafé er Smukfests café og spillested, placeret midt i byen. Stedet tiltrækker ikke mindst mange unge skanderborgensere med de rimelige priser og uformel stemning.

Walthers Musikcafé tilbyder et væld af gratis og næsten-gratis koncerter i løbet af året – her lever livemusikken hele året rundt!

Vores større koncerter kræver billet og et samlet overblik over de kommende events er at finde på smukbillet.dk.

I caféen er der mulighed for at købe late, drinks og andre drikkevarer, samt små kolde retter, hjemmelavede sandwich, nachos med kylling eller en klassisk parisertoast. På vores madvarer giver vi 30% rabat til studerende og gæster under 18 år.

Gratis wifi og strømstik til opladning af mobilen er en selvfølge!

Koncerterne starter mellem kl. 20:00 og 20:30, kom i god tid. 

ÅBNINGSTIDER:
Mandag: 14:00 - 00:00
Tirsdag: 14:00 - 00:00
Onsdag: 14:00 - 00:00
Torsdag: 14:00 - 00:00
Fredag: 14:00 - 02:00
Lørdag: 10:00 - 02:00
Søndag: Lukket