/media/1117/header_mad.jpg

Oplevelser
i oplevelsen

Maden på Smukfest

På Smukfest er madudbuddet ligeså varieret som musikprogrammet. Maden er jo vigtig for din festivaloplevelse ligesom både musikken, festen og øllen er det!

På Smukfest har vi et stort, alsidigt og smukt udvalg af mad fra hele verden. Vi sætter en stor ære i at have mangfoldighed blandt vores madboder. Alle boderne er valgt på baggrund af en lang række parametre såsom smag, lækkerhed, mangfoldighed og generel smukhed. Der skal være plads til alt - både det man spiser med lang kniv og gaffel, det man spiser fra en bakke, og det man spiser, når man er mægtig glad i låget og har scoret drømmeprinsen eller prinsessen. Ligeså vigtigt sørger vi også for det helt rigtige udvalg, når man er en lille smule tung i hovedet dagen derpå.

I takt med at der kommer mere og mere fokus på mad, bliver der også stillet krav til Smukfest om specialkost og muligheden for at spise glutenfrit, laktosefrit, vegetarisk eller vegansk. Derfor har vi lavet en lille beskrivelse af, hvad vi kan tilbyde denne voksende portion af vores glade gæster.

Hvis gluten ikke lige er sagen

Så har vi en stor palet af forskellige madboder, der både laver mad uden gluten - både til de som har glutenallergi, eller som af kostmæssige årsager gerne vil undgå gluten. Dertil kommer at langt de fleste boder er meget venlige og kan lave glutenfrie alternativer, så forhør dig i den bod du har lyst til at spise i - de vil sikkert finde en løsning. 
Du kan dog ikke forvente, at du kan spise glutenfri pizza eller sandwich.

Vegetariske og veganske retter

Vi har igen i år flere forskellige muligheder i forhold til vegetariske og veganer retter. Der er en del boder, hvor der er mulighed for at købe vegetarisk og nogle stykker, som har veganske retter. Dertil kommer, at der er mange boder som kan tilpasse sine retter, så der kan serveres forskellige udgaver af retterne. Selvsagt er der også retter, som ikke kan tvistes til et mere grøntsagsbaseret måltid, såsom flæskestegssandwich, burger eller en bøf.

Hvad med laktosefri mad på Smukfest?

Der er også rig mulighed for, at folk med laktoseintolerance kan finde lækkert spise på Smukfest. Langt de fleste boder har retter uden laktose, og hvis du er i tvivl så spørg endelig det hjælpsomme personale i boderne. De ved alt om maden og kan helt sikkert hjælpe med at servere et skønt måltid uden laktose.

Slut med madspild

I samarbejde med den velgørende organisation fødevareBanken, donerer Smukfest, sammen med de mange boder i bøgeskoven overskudsvarer til udsatte. På festivalen bliver der samlet tonsvis af mad, som fødevareBanken efterfølgende fordeler til socialt udsatte på væresteder, krisecentre, børnehjem og herberger. Du kan læse meget mere om det smukke initiativ lige her

Lav din egen mad

Hvis du er mere til det der do-it-yourself, må du også meget gerne medbringe din egen mad på alle festivalens campingområder. Det eneste du ikke må, er at tilberede det over åben ild i din lejr. Men det er der heldigvis også råd for - på Kærligheden kan du nemlig kokkere din mad på kogepladsen nær Sandheden. 

Madbod på Smukfest

Er du udbyder eller leverandør af cateringkoncepter til festivaler eller har du en god idé til en madbod på Smukfest - så hører vi meget gerne fra dig.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?