/media/1096/header_camping.jpg

Overnatning

Campingområderne

Dét at bo på festivalen er en kæmpe del af Smukfest-oplevelsen. Kom og lad os flytte sammen! Men... HVOR helt præcist? Der findes en række campingområder, og i 2017 er et par ting lavet om, så orientér dig gerne her, uanset om du er stam-Smukling eller jomfru.

I 2017 tilbyder Smukfest overnatning på følgende områder:

 • KærligHeden, inkl. det nye "Roligheden" (medbragt telt, Space Camp, Hotelt)
  • Åbner søndag den 6. august kl. 14.00 
  • OBS! Venteområdet til KærligHeden åbner kl. 8 søndag
 • Holst (campingvogne – ikke medbragt telt som tidligere år)
  • Åbner mandag den 7. august kl. 10.00
 • Skovlunden (medbragt telt, helt nye boformer)
  • Åbner søndag den 6. august kl. 14.00
 • Føla (medbragt telt)
  • Åbner tirsdag den 8. august kl. 16.00
  • OBS! Venteområdet til FØLA åbner samme dag kl. 8.00 - og ikke før.
 • Banerne (Hotelt)
  • Åbner tirsdag den 8. august kl. 16.00
 • Sølund Midt/Øvre (Hotelt)
  • Åbner tirsdag den 8. august kl. 16.00
 • Stadion (Hotelt, Tenthouse, hummelHouse)
  • Åbner tirsdag den 8. august kl. 16.00
 • Skanderborghus (Hotelt, CanSleep, PigMe)
  • Åbner tirsdag den 8. august kl. 16.00

Find et overblik over både campingområder, boformer og åbningstider ved at trykke på knappen nedenfor:

/media/3330/smukfest_overblik.png

KærligHeden 

KærligHeden er festivalens party-område, hvor der er masser af gang i den. Her kickstarter musikerne på Live Camp festivalen allerede tre dage før, det går løs i Bøgeskoven. På KærligHedens mark 1 er der fuld tryk på kedlerne 24 timer i døgnet. Men festen er KÆRLIG, og på Mark 1 finder du initiativet Menneskeligheden, som gør op med fordomme og samfundsskel på festivalmåden. Kom og vær en del af fællesskabet.

På KærligHeden er der mad og drikke, varme bade og gode toiletforhold, finurlige installationer og overraskende arrangementer. Størst er Smukbold-turneringen, som er en fremragende publikumssport, der foregår mandag, tirsdag og onsdag Vinderholdet bliver sendt til de varme lande. Og så har vi slet ikke nævnt stranden med palmer og sand, beachbar, badebro, nøgenløb og meget, meget mere.

KærligHeden er opdelt i mark 1, 2 og 3.

Mark 1 ligger nærmest søen med åbne arealer, hvor du kan tage dit eget telt med og campere. Mark 2 ligger på den anden side af vejen. Her kan du også tage dit eget telt med, og så er der mulighed for på forhånd at købe Space Camp eller Hotelt placeret på Mark 2. Tidligere har der stået campingvogne på Mark 3, men det bliver lavet om i 2017. I stedet er her et stort, nyt teltområde, hvor du kan tage dit eget telt med. Mark 3 kaldes Roligheden. Det forpligter! Bosætter du dig på Roligheden, accepterer du nogle få, ekstra regler, som sikrer lidt mere orden og nattero end på resten af KærligHeden. Kort sagt: KærligHeden er for alle!

KærligHeden er placeret to kilometer fra festivalpladsen, men de gratis shuttlebusser kører i døgndrift og fragter dig ind til festivalpladsen hurtigere, end du kan nå at sige "prøliåhørheregå"!

KærligHeden åbner søndag kl. 14 for camping med eget telt, Hotelt og SpaceCamp. 

Venteområderne til KærligHeden åbner kl. 8 om morgenen.

 

Holst

I mange år har man kunnet tage sit eget telt med på Smukfest og slå det op på Holst. Det er IKKE muligt i 2017. I stedet er der de nye områder Skovlunden eller Roligheden som oplagte alternativer for dig, der har gode minder fra Holst (læs mere her på siden).

Holst lægger græs til gæster, der gerne vil bo i campingvogn. Festivalpladsen er kun en kort shuttle-tur væk, og tilkørselsmulighederne er langt bedre for dig, når du ankommer med vognen, end det tidligere har været tilfældet på KærligHeden. På Holst er der naturligvis gode bade- og toiletfaciliteter.

På oversigtskortet kan du se, at området er delt op i tre, og pladsen fordeles ved ankomst. Hvis din lejr har flere campingvogne, skal I komme samtidigt for at være sikre på, at I kan bo dør om dør på pladsen. Du finder mere info om at bo i campingvogn her – husk at din vogn skal have sin egen billet.

Skovlunden

En nyhed i 2017 er campingområdet ”Skovlunden”. Det er præcist som det lyder: Midt i uspoleret skanderborgensisk natur, frisk luft, nybyggede, originale festivalfaciliteter. Og dine bedste venner lige ved siden af dig!

Skovlunden er forbundet til selve festivalpladsen med en hyggelig, oplyst gangsti igennem skoven på den nordlige side af Horsensvej, så du kan gå frem og tilbage. I Skovlunden kan du komme og slå dit eget telt op, så længe der er en ledig græsplet til det. Du finder også tre helt nye boformstyper: Sommeriglooer, Paphuse og Tipier! Selvom du ikke skal bo der, så kom og kig, det er virkelig hyggeligt.

Her arbejder vi aktivt med bæredygtig camping, både sociale, praktisk og miljømæssigt. På Skovlunden er det helt okay, at du har forventninger til os, lige så vel som vi har forventninger til dig. Her rydder vi op efter hinanden og os selv, sorterer vores affald og tager teltet med hjem igen - alt i alt så efterlader vi ikke mere end vi tog med. 

Er du træt af at slæbe og slæbe, så giver vi dig også muligheden for at leje luftmadrasser, festivalstole eller et pop-up telt hos Silvan. Skulle du have glemt ørepropperne, pløkker eller affaldsposer, så kan det også købes hos dem i deres bod på Skovlunden. 

Alt er love på Skovlunden, og her skal du bo, hvis du vil være medskaber af en fantastisk festival med bæredygtighed i højsædet! 

FØLA

"FØLA" hvad fanden er det? Festival Økonomi, Lager og Administration! FØLA er Smukfests sekretariat og hovedkvarter året rundt, arbejdsplads for 30 mennesker. I forhaven kan du slå dit telt op i uge 32!

Her er hyggen i højsædet. Området er et af de smukkest beliggende campingområder på festivalen, indtag morgenkaffen/øllen med den bedst tænkelige udsigt over Svane Sø, med Dyrehavens smukke trækroner i baggrunden. Her er selvfølgelig gode bade- og toiletfaciliteter.

Fra FØLA er der cirka et kvarter i rask gang til Bøgescenerne. FØLA åbner for teltslagning tirsdag den 8. august kl. 16. Et venteområde åbner samme dag kl. 8.

Banerne 

Som navnet kunne antyde, er campingområdet Banerne iblandt de fladeste og mest plan græsarealer at campere på! Livet her er absolut festligt, der er altid gang i en lejr ét eller andet sted. Banerne er forbeholdt Hotelte, og mange hyggelige lejrtraditioner er etableret her – med Skanderborg by lige i baghaven.

Som blommen i et æg ligger Banerne tæt på moderne bekvemmeligheder som mad, bad og toiletter, men samtidigt kun en kort gåtur fra festivalpladsen. Rettere sagt; du skal blot slentre en tur igennem smukke Sølund, før du rammer Festivalpladsen. Der er altid liv og glade dage på vejen gennem Sølund, og der er rig mulighed for både at få stillet sult og tørst...

Sølund Midt og Øvre

Bor du på Sølund Midt, bor du i den ende af Sølund, der vender mod Skanderborg. Sølund Øvre ligger tættest på selve festivalpladsen. Det meste af Sølund har søudsigt! På Sølund bor alle i Hotelte, og det er faktisk et rigtigt smukt syn. Der er hurtig-mad at købe lige ved teltpladsen, kort til butikkerne inde i Skanderborg by, og du slider ikke unødigt på fødderne, når du skal i bad eller på toilettet.

Området strækker sig fra Landsbyen Sølund til åen mod nord. Vi minder om, at ”Landsbyen Sølund” er ikke en landsby i traditionel forstand, men et bosted for voksne med vidtgående og varige fysiske og psykiske handicaps. Ikke alle beboere forstår, hvad alle de glade mennesker pludselig laver i deres baghave, og derfor er det smuk stil at udvise respekt for dem, der har en hverdag midt i august-virvaret.

Stadion 

Stadion-området ligger dejligt tæt på festivalpladsen. Der er toilet- og badefaciliteter, og du kan købe morgenmad. Skal der ske lidt ekstra, kan man tage de få skridt hen til festivalpladsens Sølundindgang, hvor alskens herligheder indenfor både fis, fest og føde venter!

Hele Stadion er omkranset af skov, så der er godt med læ. Et rigtigt hyggeligt sted, og et af de mere rolige campingområder på Smukfest. Der er lidt at vælge imellem, hvis du overnatter på Stadion: Tenthouses, Hotelte og hummelHouses. Vaskeægte skotøjsæsker du kan sove i - hvabehar'! 

Skanderborghus 

Skanderborghus er en drøngod placering i forhold til selve festivalpladsen. Der er kort at gå, badefaciliteter ved Skanderborghus Hotel, toiletter og et hyggeligt øl-og-morgenmadssted. Skanderborghus ligger direkte ved Skanderborg Sø med alt hvad det indebærer: Frisk søluft og fremragende udsigt.

På Skanderborghus kan man både overnatte i Hotelte og de populære CanSleeps, der er kæmpe store Royal-dåser - som lejligheder i to plan. Dåserne er placeret i et lille eksklusivt område med egen reception og bade og toiletter. Området er forbeholdt CanSleepere og deres gæster.

De festivalgæster, der har den korteste afstand til selve festivalpladsen, må dog være Pig Me-beboere. De fine grisehytter ligger også på Skanderborghus, nærmest indgangen og helt ned til søbredden. Pig Me sælges på auktion, hvor alle indtægter går til gode formål. Vi fortæller mere, når det er ved at være tid, så du kan være klar.

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?