/media/7482/globeloge_tinasoerensen_0003.jpg

Spørgsmål og svar om den aflyste Smukfest

Her opdaterer vi løbende med svar på de mest almindelige spørgsmål, aktuelt især overførsel af billetter til 2021.

 

Jeg har bedt om refundering af min billet i Smukshoppen, men har ombestemt mig! Hvad gør jeg?
Det er en ret tung manøvre at aflyse en Smukfest, og vi er nødt til at være lidt firkantede omkring refundering. Idet du trykker på “Bekræft”-knappen, starter Walthers maskineri i bogholderiet, og pengene er på vej til dig. Vi kan ikke bremse eller omgøre processen – der er ingen fortrydelsesret, når først du har valgt, hvad der skal ske med dine billetter/boformer.

 Hvorfor kan jeg ikke senere fortryde mit valg om at refundere eller overføre billetten til 2021?
Vi betragter din overførsel af billetter og boformer til 2021 som et nyt køb. De vil så gælde til den næste festival, som afholdes 4.-8. august 2021. Ifølge forbrugeraftaleloven er der ikke fortrydelsesret ved køb af billetter og boformer til en festival som Smukfest. Hvis du derimod har valgt at refundere dine billetter og få pengene igen – men kommer til at ærgre dig senere hen – så kan vi desværre ikke hjælpe dig. Din billet og andre refunderede festivalsager sættes til salg til Smukfest 2021 i efteråret.

Hvornår skal jeg senest tage stilling til, hvad der skal ske med min billet?
Smukshoppen åbner for refundering/overførsel til 2021 den 18. maj. Herefter har du helt til den 10. august 2020 – første mandag efter festivalugen – til at beslutte dig. Men hvis du allerede ved, hvad du foretrækker, så gør Walther den kæmpe tjeneste at få det ordnet i systemet snarest. Det gælder ret mange penge for festivalen, og vi kan ikke “gøre boet op”, før vi kender omfanget af refunderede billetter.

Hvad sker der, hvis jeg ikke gør noget ved min billet til 2020?
Hvis du ikke selv træffer beslutning, vil vi efter skæringsdatoen 10. august overføre dine billetter/boformer til festivalen i 2021. Men det er en stor hjælp for festivalen, hvis du tager stilling og selv trykker på knappen, så snart du kan. Så slipper du også for flere af vores mails om det!

Hvornår kan jeg købe billet til 2021?
Det kan vi ikke sige med sikkerhed endnu. Alt omkring refundering og overførsel af billetter og boformer afsluttes 10. august, og først herefter ved vi, hvad vi reelt har på hylderne til 2021. Vi melder selvfølgelig ud, så snart vi kan være mere konkrete. 

Hvorfor står der, at min billet er 0 kroner værd?
Ja, det er jo noget vås. Det skal du ikke tage dig af. Forklaringen er, at de 0 kr. er den pris, du har betalt for produktet igennem Smukshoppen. Du har formentlig fået billetten eller boformen overdraget fra en ven uden betaling igennem systemet. Den har selvfølgelig samme værdi, som alle andre af samme type.

Jeg har købt min billet på ratebetaling, hvornår kan jeg refundere?
Hvis du har købt noget på Smukshop.dk efter den 1. februar 2020, som betales i rater, så har du to muligheder i øjeblikket. Enten kan du afbryde din rateaftale med Smukfest, og så får du de penge tilbage, du har indbetalt - minus gebyrer på 200 kr. Det kan man til enhver tid gøre som ratebetalende gæst. Men vi vil anbefale dig at vente til den sidste rate er betalt 2. juni, fordi du herefter kan vælge refundering/overførsel til 2021 på lige fod med alle andre, og så mister du IKKE dit gebyr.

Jeg vil gerne refundere, men kan kun vælge en dansk konto, hvad gør jeg?
Det er muligt at refundere og få sine penge indbetalt på en udenlandsk konto, men det skal klares manuelt i festivalens administration. Kontakt os direkte på info@smukfest.dk.

Vores familie har købt børnearmbånd, men junior når at fylde 14 år inden august 2021. Hvad gør vi?
Børnearmbånd købt til 2020 kan – som alle andre billetter – overføres til 2021. Hvis dit barn når at fylde 14 år i mellemtiden, så gør det ikke noget. Bare mød op i Informationen på festivalpladsen, hvor I får armbåndet udleveret. Børnearmbånd købt i 2021-billetsalget er dog IKKE gyldige for unge over 13 år.

Jeg havde købt billet til en ven, og nu kan vi jo ikke overdrage i Smukshoppen. Hvad gør vi?
I har to muligheder: 1. Refundér billetten, så du får dine penge igen, og din ven mister sin billet. Eller 2. Overfør billetten til 2021 og lad den stå på din konto, indtil vi åbner for overdragelse igen i efteråret 2020. Det er lidt en træls situation, tak for tålmodigheden.

Jeg har bedt om refundering af min billet, men har stadig ikke fået pengene, hvad sker der?
Dine penge er på vej hjem til din bankkonto, men der kan gå 5-10 hverdage fra du har klikket på bekræft, og til du har pengene. Går der længere tid, så kontakt os på info@smukfest.dk, så kigger vi på det.

Jeg er i tvivl om jeg skal beholde min billet/boform til 2021, sig noget, der kan overbevise mig!

  1. Selvfølgelig skal du beholde din billet. Det bliver det en vildt go’ fest, som du ikke må gå glip af i 2021. Og vi glæder os til at se DIG!
  2. Det er vigtigt for Smukfest, at mange vælger at overføre til 2021. Det betyder, at vi har lidt penge på kontoen til at arbejde videre for, og det er helt afgørende, når vi skal starte en ny festivalsæson op. Så hvis du vil gøre dit til, at der bliver en Smukfest igen i 2021, så behold billetten.
  3. Skulle du opdage om et år, at du hellere vil til Timbuktu og meditere eller male udhæng på huset, så kan du måske nok sælge din billet til en anden forhåbningsfuld gæst til den tid. Det har der i hidtil været gode muligheder for, hvis man skulle få andre planer i mellemtiden.
  4. Prisen på partoutbilletten til Smukfest har været den samme i tre år nu. Det er nok ikke usandsynligt, at vi hæver den lidt i 2021. Hold fast i dine festivalsager, så får du hele herligheden til 2020-pris (flere penge til VodkaJuice, smart!).

Jeg har endagsbillet og vil gerne afsted i 2021, men kan jeg være sikker på, at musikprogrammet er det samme?
Vi er netop nu i fuldest mulig gang med at håndtere de mange, mange kontrakter, Smukfest har indgået med samarbejdspartnere. Det gælder også på musikfronten, hvor langt det mest jo var faldet i hak til i år. Hvordan musikprogrammet bliver i 2021 er det alt for tidligt at sige noget om, men vores bookere arbejder selvfølgelig hårdt på at lave det bedst mulige. Vi håber, at du vil overveje at overføre din endagsbillet til 2021, selvom programmet er uvist – Walther har brug for din opbakning i de kommende, festløse måneder.

Jeg vil gerne købe en CanSleep til 2021, er det muligt?
Indtil vi er helt i mål med at håndtere de tusindvis af armbånd og boformer, som skal overføres til 2021 eller refunderes, så har vi ingen (KEINE) idé om, hvad vi kan tilbyde i 2021. Hvis ingen gæster beder om refundering af deres CanSleep, så ryger der 0 stk. videre til salg til 2021. Og vi har ikke aktuelle planer om at svejse flere, desværre. Samme ved-ikke-svar gælder alle andre boformer og billettyper pt.

Jeg kender én, som har billet til 2020 men ikke vil afsted i 2021. Kan jeg overtage hans billet via Smukshop?
Det kan du, hvis han vælger at overføre sin billet til 2021 og senere hen overdrager den til dig i vores system. Al overdragelse og handel med billetter indbyrdes imellem vores gæster har vi været nødt til at bremse lige nu. Det vigtigste lige nu er at runde 2020 af med respekt for alle de gæster, der havde billet og forventninger parat.

Jeg stod på venteliste til en partoutbillet til 2020. Beholder jeg min plads på ventelisten til 2021?
Vi forstår godt, at der kan være interesse for at beholde sin plads på ventelisten, men det er for tidligt at sige noget om endnu.

Jeg har 4 onsdagsbilletter, kan jeg godt refundere 3 af dem og beholde 1 til 2021?
Ja, det kan du sagtens. Du vælger selv på Smukshop.dk, hvad der skal ske med hver enkelt billet/boform, hvis du har flere festivalsager i hus.

Jeg har 4 lørdagsarmbånd til Smukfest 2020, kan jeg ombytte dem til 2 partoutarmbånd til 2021?
Vi ville gerne hjælpe, men det kan vi ikke. Teknisk set har vi ingen partoutarmbånd til 2021 lige nu (de er jo solgt, i rigtig god tid), og den del vi vil få mulighed for at tilbyde i salg synes vi, at alle skal have fair chancer for at kunne købe. Derfor ingen ombytning.

Jeg har produkter til salg på ventelisten. Hvad sker der med dem?
Når den nye shopløsning er klar, vil alle de produkter der står på ventelisterne blive skubbet tilbage til den oprindelige ejer (medmindre de er blevet solgt, inden vi lukkede ned). Derfra kan man selv vælge, om man vil refundere eller overføre til festivalen i 2021.

Vores familie har købt børnearmbånd, men junior når at fylde 14 år inden august 2021. Hvad gør vi?
Børnearmbånd købt til 2020 kan – som alle andre billetter – overføres til 2021. Hvis dit barn når at fylde 14 år i mellemtiden, så gør det ikke noget. Bare mød op i Informationen på festivalpladsen, hvor I får armbåndet udleveret. Børnearmbånd købt i 2021-billetsalget er dog IKKE gyldige for unge over 13 år.

 

Se kontaktoplysninger