Det praktiske

Der er liiiige et par praktikaliteter at forholde sig til på Smukfest. Her finder du info om alt fra aflæsning af grej til åbningstider på pladsen.

Blandede info-godter

I alfabetisk orden:
Armbånd

Vi sender armbånd med posten hjem til de fleste, så I er fuldstændig klar-parat til at gå direkte igennem indgangsportalen til den længeventede antidagligdag. Bare på med armbåndet hjemmefra, og så bipper du direkte ind på pladsen.

Følgende skal tjekke ind for at få dit armbånd:

 • Print-selv-billet
 • Tjek-ind-kort
 • Medhjælperarmbånd
 • Hvis du står på vores gæsteliste
 • Pressearmbånd
 • Artistarmbånd 

Hvordan tjekker jeg ind?

Du modtager en mail med dit Tjek Ind-brev. Det medbringer du, enten udprintet eller på din smartphone, sammen med et gyldigt billed-ID. Byt til armbånd et af disse steder:

 • Hovedingangen i Sherwood. Her lander alle shuttlebusser, og når du går ind herfra, finder du Tjek Ind på din højre hånd.
 • KærligHeden, Mark 2 - finder du Informationen lige der, hvor du bliver sat af med shuttlebusserne.
 • Birkevej 23, 8660 Skanderborg – Smukfests hovedkontoret.

Åbningstider

SHERWOOD
Lørdag 29. juli – søndag 30. juli: kl. 08.30-19.00
Mandag 31. juli – torsdag 3. august: kl. 8.30-22.00
Fredag 4. august – lørdag 5. august: kl. 08.30-21.00
Søndag d. 6. august: kl. 08.30-18.00

KÆRLIGHEDEN
Søndag 30. juli – tirsdag 1. august: kl. 08.00-21.00
Onsdag 2. august – torsdag 3. august: kl. 10.00-20.00
Fredag 4. august – lørdag d. 5. august: kl. 10.00-15.00
Søndag 6. august: LUKKET 

Birkevej 23 (hovedkontoret)
Uge 30 (fre–søn) kl. 07.30–19.00
Uge 31 (man–ons) kl. 07.30-21.00
Uge 31 (tor–lør) kl. 07.30–21.00
Uge 31 (søn) kl. 08.00-19.00 

Aflæsning af folk og grej

I er mange mennesker og meget grej, der ankommer nogenlunde samtidigt til Smukfest. Så for at festivallogistikken skal gå op, har vi lavet zoner, hvor det er muligt for jer at blive sat af med jeres bagage, hvis I får et lift til Smukfest. Her kan du se, hvor du kan blive sat af sammen med din bagage alt efter, hvilket campingområde, du skal bo på. 

Vær opmærksom på, at der især søndag d. 30. juli og onsdag d. 2. august er ekstra tryk på trafikken, da det er de helt store ankomstdage.

Se kort over over drop-off-muligheder her >

For dig der skal bo på KærligHeden, NaturligHeden og Skovlunden

Der er ikke mulighed for at standse eller parkere ved KærligHeden, NarturligHeden, Medhjælpercamp (i Vrold) eller Skovlunden. Så er det her du skal bo, skal du i stedet følge skiltene mod Festival-P. Kommer du ad motorvej, kører du af ved afkørsel 54 med det store, gule "Smukfest" skilt, og bliver du ved at følge de gule skilte, ender du helt automatisk ved Festival-P.

På Festival-P er der store dropzoner (det er også tydeligt skiltet hvor), hvor du må holde i 3 minutter og smide dine sager af, så det gælder om at være effektiv og give plads til den næste. Herfra er der en ultrakort gåtur til shuttlebusserne, som du med lethed kan tage til KærligHeden og Holst. Tjek de forskellige ruter.

Bemærk, at du ikke kan have sækkevogn, trækvogn og lignende store sager med i shuttlebussen - Politiets regler. Du må have det med, som du kan sidde med på skødet. Har du ekstra bagage med, så er du nødt til at læsse af på Dropoff og køre flere gange med bussen. Der går også en udmærket sti fra parkeringsområdet Giraffen og til KærligHeden, hvis foretrækker at gå.

Bussen stopper ved KærligHeden og Sherwood, hvorfra du kan tage en bus til NaturligHeden og Crewcamp. Skal du til Skovlunden, skal du stå af ved Sherwood, hvor der er 5 minutters gang ad hyggelig skovsti.

For dig der skal bo på Skanderborghus og Stadion

Vejen er spærret ved Louisenlund før slotskirken (som tidligere år). Hurtig aflæsning kan foregå ved T-krydset ved Adelgade og Louisenlund tirsdag d. 1. og onsdag d. 2. august mellem kl. 8 og 18. Så skal I ikke sidde i kø nær så længe, og trafikken flyder bedre – win-win. Søndag, når du skal retur er der igen etableret saml-op-zone samme sted mellem kl. 8 og 18.

Det er kun muligt at standse og læsse af – ingen parkering!

For dig der skal bo på FØLA, Banerne og Sølund

Proceduren for aflæsning på Vestergade er nogenlunde, som den plejer. Her kan I læsse af i en dropzone tirsdag d. 1. og onsdag d. 2. august mellem kl. 08 og 18 ved den østlige indgang til Sølund – altså i T-krydset ved Vestergade og Sølundsvej. Vestergade er ensrettet i disse dage, så du skal køre ind fra Vroldvej (hjørnet ved Lidl og Rema 1000, hvis det siger dig mere) og fortsætte ad Vestergade, indtil du ser et skilt med "Dropzone". Søndag, når du skal retur er der igen etableret saml-op-zone på Vestergade mellem kl. 8 og 18.

Her er det kun muligt at standse og læsse af – ingen parkering! Når der er læsset af, drejer du til venstre ad Sygehusvej, venstre ad Møllevej og så er du tilbage på Vroldvej.

Affald og genbrug

Vi håber hvert år, at flest muligt vil tage ordentligt grej med OG tage det med hjem igen, så det kan bruges igen. Vi ser en udvikling, der helt klart går den rigtige vej, tak for dét. 

Det er svært at holde fest uden at genere affald – det gør både vi som arrangør og du som gæst. Det vigtige er selvfølgelig, at vi alle er smarte omkring det, ikke sviner unødigt og frem for alt sorterer og genanvender.

Affaldsstativerne på både festivalpladsen og campingområder er opdelt i fraktioner. Følg skiltene og sortér korrekt - det gør en kæmpe forskel for vores mulighed for at genanvende.

Der findes 24 genbrugspladser fordelt på alle festivalens campingområder. Her kan du sortere dit ødelagte campinggrej som stole, luftmadrasser og telte. Hvis du sorterer, gør vi vores bedste for at genanvende det efterfølgende. 

På campingområderne er der desuden flere muligheder for at ombytte affald og emballage til dejlige sager som fx en pose med isterninger. Hop i appen og læs mere om de forskellige tilbud, der gør livet lidt bedre for alle parter.

Smukfest har faktisk et ret stort program bag kulissen for at løfte Dyk ned i det her.

Bade og toiletter

Et varmt bad koster 30,- kroner. Det kan betales med armbånd. 
Ved alle bade er der stikkontakter til føntørrer.

Der er dejlige badefaciliteter på følgende campingområder:

 • KærligHeden, mark 1
 • KærligHeden, mark 2
 • KærligHeden, mark 3
 • Skovlunden
 • Skanderborghus
 • Sølund
 • FØLA
 • FriHeden, campingvogne
 • NaturligHeden
 • Sponsorcamp

I Smukfest appen kan du finde et kort med de præcise lokationer for både bad og toilet.

Betaling

Smukfest er kontantløs. Vi anbefaler dig derfor at hente Cashless Appen.

Cashless
Med Cashless appen opretter du en bruger, overfører penge til dit armbånd og betaler med dit håndled. Du kan endda tanke dit armbånd op hjemmefra, så der er styr på dét, inden du rammer bøgeskoven. Indtast dit kontonummer ved opstarten, så sætter vi automatisk resterende lommepenge tilbage på din dagligdagskonto efter festivalen.

Betalingskort
Det er naturligvis også muligt at benytte dine betalingskort i skoven.

Veksl sedler til skovens betalingskort
Hvis du har pengesedler i lommen, så kan du indlevere dem i Pengekassen i Sherwood og få finanserne digitaliseret ved ankomst.

Siden 2013 har vi som den første festival i Danmark tilbudt betaling med armbåndschippen, hvilket cirka halvdelen af skovens besøgende benytter. Det har ikke været en rejse uden Ausfahrt og bump, men i dag kører det super stabilt og giver en tryg og nem festival for dig som bruger. 

Campingåbning

Smukfest har intet mindre end 13 forskellige campingområder. Her er et hurtigt overblik over, hvornår de forskellige åbner. 

 • KærligHeden, Mark 1: Søndag den 30. juli kl. 14.00
 • KærligHeden, Mark 2: Søndag den 30. juli kl. 14.00
 • LækkerHeden, Mark 3: Søndag den 30. juli kl. 14.00
 • NaturligHeden: Søndag den 30. juli kl. 14.00
 • Skovlunden: Søndag den 30. juli kl. 14.00 (medbragt telt), tirsdag den 1. august kl. 14 (boformer).
 • FØLA: Tirsdag den 1. august kl. 14.00
 • Banerne: Tirsdag den 1. august kl. 14.00
 • Sølund (midt + øvre): Tirsdag den 1. august kl. 14.00
 • Stadion: Tirsdag den 1. august kl. 14.00
 • Skanderborghus: Tirsdag den 1. august kl. 14.00
 • Friheden (campingvogne): Mandag den 31. juli kl. 10.00 for beboelse og fest (du kan parkere din vogn allerede fredag eller lørdag).
 • Medhjælpercamp: Fredag den 28. juli kl. 8.00 for opstillere, søndag den 30. juli kl. 8.00 for øvrige medhjælpere.
 • Handicap camping: Tirsdag den 1. august kl. 14.00

Har du brug for uddybende info om de enkelte områder, så sus forbi vores overnatningsside og læs mere

Er du helt forvirret over, hvor hvilke campingområder er i forhold til festivalpladsen? Så dan dig overblik på kortet her.

Flamingo, nej tak

Flamingotønder og kasser er IKKE tilladt på campingområderne. De går i stykker, og det er noget rigtigt svineri i naturen. Men tag din 90'er-køletaske og køleelementer i hård plast med, så er du kørende i de første par døgn.

Vi tilbyder desværre ikke ombytning af køleelementer (men tjek de nemme muligheder for at skaffe isterninger). Coolbox og andre lukkede, patenterede systemer med strøm eller tøris er også OK at medbringe.

Garderobe

På festivalpladsen
Der er naturligvis garderobe til dit habengut, og ved du hvad? De er helt og aldeles gratis. Der findes to garderober – v. Sherwood-indgangen og Sølund-indgangen.

Volt garderobeskabe
Som noget nyt i 2023 kan du også vælge at booke dit eget lille skab for en eller flere dage gennem vores legekammerat Volt. Volt har garderobeskabe på følgende lokationer:

 • Sølund
 • Skovlunden
 • Skanderborghus
 • KærligHeden

Læs mere om detaljerne for Volts garderobeskabe på deres hjemmeside her.

Hittegods

Hittegods indleveres ved garderoben ved Sølundindgangen. 
Her havner alt tabt og fundet fra både pladsen og campingområder. Så mister du noget, er det her, du skal prøve at spørge, om det er blevet fundet. Og finder du tabte ting og sager, så aflevér det hos Hittegods eller ved nærmeste vagt. 

Du kan kontakte Hittegods på tlf. 61 61 41 51.

Åbningstider – Under Smukfest                       
Onsdag d. 2/8 – kl. 09.00 - 01.00
Torsdag d. 3/8 – kl. 09.00 - 01.00
Fredag d. 4/8 – kl. 09.00 - 01.00
Lørdag d. 5/8 – kl. 09.00 - 01.00
Søndag d. 6/8 – kl. 09.00 - 00.00
Mandag d. 7/8 – kl. 08.00 – 16.00

Når Smukfest er slut

Efter festivalen flyttes alt hittegods til FØLA (Birkevej 20, 8660 Skanderborg). 

Efter 2 uger overdrages alle værdigenstande (telefoner/nøgler/punge/kreditkort) til Lokalpolitiet Horsens. Dem kan du fange på tlf. 76 28 14 48.

Øvrigt habengut opbevares på FØLA i 4 uger, hvorefter det der ikke er afhentet gives til velgørende formål.

Du kan kontakte FØLA på tlf. 87 93 44 44 eller info@smukfest.dk imellem kl. 10 og 15 på hverdage.

Åbningstider – Efter Smukfest (Birkevej 20)
Tirsdag d. 8/8 – kl. 14.00 - 20.00
Onsdag d. 9/8 – kl. 10.00 - 20.00

Derefter gælder festivalkontorets normale åbningstid:
Mandag - torsdag kl. 9-15
Fredag kl. 9 – 14

Isterninger

Vi har gjort det nemmere end nogensinde at sikre kolde drikkevarer (og dåsemakrel?) på campingområderne. På en række steder kan du enten købe 2 kg isterninger til din køletaske (35 kr.) eller bytte din pant for is – to fluer med et SMÆK. 

Du kan få udleveret isterninger forskellige steder på campingområderne:

 1. 7-Eleven på Kærligheden
 2. Cricketklubben på Sølund
 3. Cricketklubben på Boldbanerne
 4. Cricketklubben på Føla
 5. Cricketklubben på NaturligHeden
 6. FC Skanderborg på Stadion
 7. Kurts Bar og Foodbreak på Skanderborghus
 8. Madboden på Skovlunden
 9. Himmel og Hav på FriHeden

Byt din tomme emballage til isterninger 

Saml dine flasker, plastikkrus, øldåser og den slags emballage i en klar sæk og byt det til en voucher til 2 kg is som kæmpe tak for hjælpen. Seriøst? JA.

Du kan få klare sække til at samle din emballage hos campingvagterne, og det er også hos dem, du afleverer din fyldte pose og får isvoucher i bytte. Du også aflevere din pose i Flaskebod 3 på Sølund/Boldbanerne og Flaskebod 5 på KærligHeden. 

Find også udleveringsstederne på kortet i Smukfest-appen, hvis du kigger under 'Isterninger'. 

Kolde øl

Det er en kunst at holde drikkevarerne kolde uden køleskab. Men det kan vores bedste legekammerat Royal hjælpe med!

Du kan bestille kolde Royal Beer-rammer, som udleveres på Kærligheden efterhånden, som I trænger til forsyninger i lejren. Der er både pilsner, classic og 0,0% i sortimentet.
Bestil jeres kolde øl lige her. 

Generelt på camping kigger Humlebilen jævnligt forbi, hold øje med den, de lister kolde forfriskninger ud i løbet af festivaldagene, og det er bare smart og rart!

Lige en obs'er:
Flamingotønder og kasser er IKKE tilladt på campingområderne. De går i stykker, og det er noget rigtigt svineri i naturen. Men tag din 90'er-køletaske og køleelementer i hård plast med, så er du kørende i de første par døgn.

Vi tilbyder desværre ikke ombytning af køleelementer (men tjek de nemme muligheder for at skaffe isterninger). Coolbox og andre lukkede, patenterede systemer med strøm eller tøris er også OK at medbringe.

Medbragt mad og drikke

På campingområderne
Her må du gerne tage din egen mad og drikke med. 

På festivalpladsen
Må du ikke medbringe hverken mad eller drikke med ind bag adgangsmøllerne. Men vi lover dig, at der er rigeligt med fristelser og et bredt udvalg af madboder, der efter bedste evne tilgodeser folk, der spiser glutenfrit, laktosefrit, vegetarisk og vegansk.

Hvis du er diabetiker, må du dog gerne tage akutte fornødenheder som juice med i tasken. 

En tom vandflaske må gerne medbringes ind i skoven, så du kan tanke gratis postevand ved de mange vandposter på pladsen.

Mobilopladning

Den mobilos er svær at undvære nu til dags, så der er selvfølgelig muligheder for at få den ladet op under Smukfest.

Volt powerbanks
Du kan leje en powerbank via vores legekammerat Volt, som er lille og handy at have med rundt. Det er klart den smarteste løsning for dig, der bor overnatter på vores campingområder. Volt har tre faste boder, hvor du kan booke og bytte din powerbank – på KærligHeden, ved Sølundindgangen og Stjernescenen.

Derudover ruller de også rundt for at tilbyde ladeservice på KærligHeden, Sølund, Skanderborghus og på festivalpladsen. Så du kan også være heldig at finde dem på din vej!

Mere info findes på Volts hjemmeside.

AURA ladestationer
Der er rundt på selve festivalpladsen opsat bord/bænkesæt med indbyggede mobilopladere. Så hvis telefonen har brug for strøm ind i mellem musikken, kan du passende sætte dig her og skåle med et nyt ansigt eller to – det koster ingenting.

Ordensregler

Antidagligdag, ja, men nogle få regler har vi alligevel brug for.

Du finder ordensreglerne her.

Overdragelse af armbånd og boformer

Det foregår alt sammen via Smukshoppen. Det er den eneste vej, og vi kan ikke anbefale det nok kun at handle herigennem, da det er den eneste sikre løsning. 

Find svar på alt omkring køb, videresalg og overdragelse af både armbånd og boformer på Smukshoppen.

Shuttlebus

Smukfest spreder sig over et større geografisk område, og vi har derfor shuttlebusser til at køre rundt på festivalpladsen. De er selvfølgelig ganske gratis.

Shuttlebusserne kører 24 timer i døgnet fra fredag d. 28/7 kl. 7.00 og indtil mandag d. 7/8 kl. 14.00 – pånær torsdag i tidsrummet kl. 10-12, hvor det store Smukoptog skal have plads på Horsensvej.

De fem ruter:
Rød 1: KærligHeden – Sherwood/Skovlunden T/R
Blå 2: Crewcamp + Naturligheden – Sherwood T/R
Gul 3: Festival-P – Sherwood/Skovlunden T/R
Sort 4: Festival-P – KærligHeden T/R
Lilla 5: FriHeden (campingvogne) – Sherwood

Oversigtskort med busruter findes her.

Soundboks og lydregler

Det er en festival, og vi elsker musik og hygge i lejren! Du må gerne medbringe og afspille musik på din soundboks, så længe du overholder reglerne, for der er lige nogle steder og tidspunkter, hvor kæmpe lejrdisko ikke er okay.

Lydregler
Vi har tre niveauer af lydregler på campingområderne. Tjek på kortet her, hvad reglerne er dér, hvor du skal bo.

Byt dit Soundboks batteri hos Volt
I samarbejde med Volt tilbyder vi ekstra juice til din spillekasse. Du finder Volts batteri-bytteservice på KærligHeden. Tjek her for booking og mere info.

Specialkost

I samarbejde med skovens 80+ restauranter og madboder gør vi os kæmpe umage for, at alle kan få noget godt at spise. Det inkluderer selvfølgelig også allergikere (som gluten og laktose) og jer, der ikke spiser animalske produkter.

Tjek Smukfest App for omtaler af de forskellige spisesteder, og spørg i øvrigt de flinke folk i restauranterne, de er der for at give dig en god oplevelse.

Til og fra festen

Mange veje fører til Smukfest, og du har mulighed for både at ankomme med bus, tog, cykel, bil og få et lift. Vi folder mulighederne ud enkeltvis på siden her.

Tilgængelighed

Smukfest er en mangfoldig fest, og vi gør meget for at alle skal føle sig velkomne og tilpas i skoven. Vi tilbyder handicapvenlig camping, bygger ramper med sceneudsyn til kørestolsbrugere, er en del af Solsikkeprogrammet om usynlige handicap og meget mere.

Find alt info om tilgængelighed her.

Åbningstider

Hvornår kan du rykke ind med din lejr, hvornår åbner pladsen?
På kortet her kan du klikke på de forskellige områder og se deres åbningstider..

Er du medhjælper med behov for mere detaljeret information, så tjek din Smukcrew App.

Følg med for mere
Smukfest - All rights reserved