/media/2754/app_cashless_worre.jpg

Adgang og betaling med BIP

På Smukfest bipper du dig ind med den chip, der sidder i dit armbånd. I tilfælde af tyveri kan den spærres – smart. Men chippen kan også benyttes til betaling, det hedder Cashless!

Via en særlig app kan du sætte penge ind på dit festivalarmbånd og følge dit forbrug under festivalen. Cashless-appen kommer til Android og iOS, og har du ikke liiige sådan en sag i lommen, kan du vælge at bruge en portal i din browser hjemmefra eller en af optankningsstederne i skoven. Det bliver muligt at sætte penge ind umiddelbart inden festivalen.

 

Smukfest har tilbudt publikum at betale via chiparmbåndet siden 2013. Siden da er løsningen blevet udbredt til hele festivalen, og i 2016 var over 60% af alle køb på Smukfest betalt med armbåndet. Idéen er at minimere kødannelse og gøre det lettere for dig som gæst at give den fuld gas i skoven – uden at du behøver bekymre dig om mistede dankort eller en tabt 200 krone-seddel nede foran Bøgescenerne.

Sådan betaler du med dit armbånd 

  • I appen opretter du en Smukfest-konto. Det er en midlertidig festival-bankkonto – som du selvfølgelig kan tømme og lukke igen, når Smukfest er forbi.
  • Indtast nummeret, der står på bagsiden af chippen i dit armbånd.
  • Ved at logge ind på din Smukfest-konto via appen, kan du overføre penge fra dit kredit- eller Dankort direkte til din armbånds­chip
  • Så er der penge på dit armbånd, og du kan feste løs i skoven!

SALDO OG INDBETALING

Ved at benytte chippen i boder og barer, kan du på din Cashless App hele tiden følge din saldo (og se hvor du var i aftes, hvis hukommelsen er hullet!). Når en konto er oprettet og knyttet til chiparmbåndet, er det nemt at overføre penge til armbåndet via Smukfest-appen. Der kan du også løbende følge dit forbrug og se aktuel saldo. Du kan gøre det hvor som helst, når bare du har internet­adgang. Du kan også overføre penge ved at henvende dig hos cashless-selvbetjeningsstederne i Sherwood, ved P3-teltet og på Kærligheden. Ved P3-teltet og i Sherwood kan man også indsætte kontanter på sit chiparmbånd.
 

AUTOMATISK OPTANKNING
Du bestemmer selv, hvordan du vil have dit overblik. Det er helt op til dig selv, om du eksempelvis vil flytte 300 kr. over på armbåndet af gangen, eller om du vil sætte kontoen til auto top-up. Auto top-up forbinder dit almindelige betalingskort med din Smukfest-konto. Så vil dit armbånd automatisk blive fyldt op med det beløb, du har angivet, når saldoen kommer under 50 DKK. 

OBS: Hvis automatisk optankning tilmeldes på et debetkort med saldokontrol (Visa Electron, Mastercard mv.) gøres der opmærksom på, at pengene reserveres på kortet i op til 30 bank dage.

EFTER FESTIVALEN
Når du sætter penge ind, kan du tilvælge automatisk udbetaling. Så kommer eventuelt ubrugte lommepenge automatisk tilbage til din almindelige bankkonto. Vi laver overførslen den 18. august, og det kan tage op til fem bankdage, før pengene er på din almindelige hverdagskonto igen. Bemærk gebyret på 5 kr. for transaktionen. Tilbageførelsen kan selvfølgelig også klares manuelt, hvis du hellere vil det. Den manuelle udbetaling åbnes d. 22/8. 

PENGE, DER IKKE TILBAGEFØRES
Efter 1. januar 2018 vil der blive trukket et månedligt gebyr på 25 kr. fra Cashless-konti, hvor der stadig står penge. Det er ikke noget vi gør af grådighed, men Smukfest er ikke en bank og må derfor ikke "holde" på gæsternes penge efter festivalen, derfor gebyret.

Skulle der stadig stå penge på en gæsts Cashless-konto, når vi kommer til den 20. august 2018 – altså efter 12 måneder – vil pengene blive doneret til Smukfonden.

Se kontaktoplysninger