/media/2754/app_cashless_worre.jpg

Chip-armbånd

På Smukfest bipper du dig ind med den chip, der sidder i dit armbånd. I tilfælde af tyveri kan den spærres – smart. Men chippen kan også benyttes til betaling, det hedder Cashless!

Via en særlig app kan du sætte penge ind på dit festivalarmbånd og følge dit forbrug under festivalen. Cashless-appen kommer til Android og iOS, og har du ikke liiige sådan en sag i lommen, kan du vælge at bruge en portal i din browser hjemmefra eller en af optankningsstederne i skoven. Det bliver muligt at sætte penge ind umiddelbart inden festivalen.

 

Smukfest har tilbudt publikum at betale via chiparmbåndet siden 2013. Siden da er løsningen blevet udbredt til hele festivalen, og i 2017 var over 70% af alle køb på Smukfest betalt med armbåndet. Idéen er at minimere kødannelse og gøre det lettere for dig som gæst at give den fuld gas i skoven – uden at du behøver bekymre dig om mistede dankort eller en tabt 200 kroners-seddel nede foran Bøgescenerne.

Sådan betaler du med dit armbånd 

  • Start med at hente Cashless-app'en. Har du den liggende fra sidste år, skal du opdatere den.
  • I appen opretter du en Cashless-konto. Det er en midlertidig festival-bankkonto – som du selvfølgelig kan tømme og lukke igen, når Smukfest er forbi. OBS: Man skal oprette en ny konto - du kan altså ikke benytte dig af en konto, du har brugt andre år.
  • Indtast nummeret, der står på bagsiden af chippen i dit armbånd.
  • Ved at logge ind på din Cashless-konto via appen, kan du overføre penge fra dit kredit- eller Dankort direkte til din armbånds­chip. Du kan også lave automatisk overførsel, så du ikke skal tænke på, om der er penge nok på chippen
  • Så er der penge på dit armbånd, og du kan feste løs i skoven!

SALDO OG INDBETALING

Hvis du bruger chippen til at betale i boder og barer, kan du på din Cashless App hele tiden følge din saldo (og se hvor du var i aftes, hvis hukommelsen er hullet!). Når en konto er oprettet og knyttet til chiparmbåndet, er det nemt at overføre penge til armbåndet via Smukfest-appen. Der kan du også løbende følge dit forbrug og se aktuel saldo. Du kan gøre det hvor som helst, når bare du har internet­adgang. Du kan også overføre penge ved at henvende dig hos cashless-selvbetjeningsstederne i Sherwood, ved P3-teltet og på Kærligheden. Ved P3-teltet og i Sherwood kan man også indsætte kontanter på sit chiparmbånd.

OPTANKNING

Du bestemmer selv, hvordan du vil have dit overblik. Det er helt op til dig selv, om du eksempelvis vil flytte 300 kr. over på armbåndet ad gangen, eller om du vil sætte kontoen til automatisk top-up. Auto top-up forbinder dit almindelige betalingskort med din Cashless-konto. Så vil dit armbånd automatisk blive fyldt op med det beløb, du har angivet, når saldoen kommer under 50 DKK. 

EFTER FESTIVALEN

Når du opretter din Cashless-konto, er det obligatorisk at vælge automatisk udbetaling. Så kommer eventuelt ubrugte lommepenge automatisk tilbage til din almindelige bankkonto. Vi laver overførslen den 17. august, og det kan tage op til fem bankdage, før pengene er på din almindelige hverdagskonto igen. Bemærk gebyret på 5 kr. for transaktionen. Hvis den automatiske udbetaling skulle fejle, kan tilbageførelsen selvfølgelig også klares manuelt. Den manuelle udbetaling åbnes d. 24/8. 

Bemærk! Fejler den automatiske udbetaling pga. forkert indtastet kontonummer, opsagt konto eller andet pålægges slutbrugeren det gebyr som banken tager for at returnere udbetalingen.

Udbetaling til udenlandske bankkonti: Det er ikke muligt at tilmelde sig automatisk udbetaling til udenlandske bankkonti Ved udbetaling til udenlandske bankkonti skal brugeren henvende sig til givemebackmymoney@smukmail.dk og opgive navn, armbåndsnummer, SWIFT code og IBAN nummer. Der opkræves et administrationsgebyr på kr. 10 ved udbetalinger til udenlandske konti.

PENGE, DER IKKE TILBAGEFØRES

Hvis den automatiske udbetaling går i vasken, og du glemmer at udbetale de overskydende penge på din chip inden påbegyndelse af kalenderåret 2019, vil der hver måned blive trukket kr. 50 i gebyr. Det er ikke noget vi gør af grådighed, men Smukfest er ikke en bank og må derfor ikke "holde" på gæsternes penge efter festivalen; derfor gebyret.

Skulle der stadig stå penge på en gæsts Cashless-konto, når vi kommer til den 19. august 2019 – altså efter 12 måneder – vil pengene blive doneret til Smukfonden.

Se kontaktoplysninger