/media/2774/app_sikkerhed1_bille.jpg

Din tryghed

Høj sikkerhed skaber tryghed, og det er vigtigt for Skanderborg Festivalklub, at vores gæster, medhjælpere, kunstnere og leverandører oplever en høj grad af tryghed.
Har du brug for hjælp, så henvend dig til nærmeste vagt.

Smukfest udarbejder hvert år en omfattende sikkerhedsplan, der også indeholder festivalens Beredskabsplan. Den er godkendt af Politi, Kommune, Skanderborg Brand- og Redning og Region Midts præhospitale beredskab. 

Størstedelen af festivalens medarbejdere i sikkerhedsorganisationen er frivillige og er underlagt forskellige retningslinjer i forbindelse med deres arbejde for Smukfest. De skal blandt andet leve op til en stram alkoholpolitik, retningslinjer for god opførsel og opretholdelse af beredskabet. Desuden er det afgørende for Smukfest at alle gæster møder smil, glæde og et højt serviceniveau hos alle professionelle og frivillige i sikkerhedsorganisationen

Sikkerhedsforanstaltninger på Smukfest

 • En crowd management funktion, der kontinuerligt overvåger publikumsflow m.m.

 • En skadestue og en behandlerstation, hvor du kan komme med alt fra bistik, forstuvede fødder til hjerteanfald

 • Førstehjælperne og vores interne præhospitale beredskab, som behandler tilskadekomst på stedet eller i samarbejde med båreholdet henter tilskadekomne til skadestuerne.

 • Centralt placerede og runderende genkendelige crowd safety og security medarbejdere ved alle scener, publikumsområder, ind- og udgange og campingområder. Alle medarbejdere med en sikkerheds- og beredskabsfunktion er trænede i at håndtere forskellige situationer og kan via radio hurtigt og effektivt kalde på yderligere hjælp

 • Et lægeligt beredskab på de tre største scener

 • Vagter ved parkeringspladser, på vejene i festivalområdet og eksterne områder samt i forbindelse med festivalens shuttle-busser

Sikkerhed ved scenerne

Smukfest er placeret i en skov med bakket terræn og helt specielt for vores festival, sker adgang til vores to af vores tre store sceneområder (Bøgescenerne og P3 Teltet) fra siden og ikke som normalt bagfra. Det forårsager, at der til store koncerter kan være trængsel i den side, hvor hovedindgangsvejene til scenen er - og samtidig god plads i modsatte side.

Stjernescenen har flere ind- og udgange end den tidligere Rytmescene, og så er der mulighed for at gå ind til scenen bagfra. 

Under de store koncerter er der ved vores tre store scener synlige crowd safety hold på vagt. De består af spottere på scenen og som patruljer blandt publikum, hvor publikum kan henvende sig og få direkte hjælp. Bag scenerne er der et lægeberedskab, som er klar til at hjælpe, hvis uheldet skulle være ude.

Det er forbudt at crowdsurfe, moshe og/eller udføre anden adfærd, der udgør en sikkerhedsrisiko. Efterleves dette ikke, kan det medføre bortvisning.

 

Vi anbefaler:

 • At du lader campingstolen blive hjemme. Det er ikke tilladt at medbringe siddemøbler på selve festivalpladsen. Undtaget er kun gangbesværede med gyldig lægeerklæring.

 • Til koncerterne med de største og mest populære navne, er der også flest publikummer. Vil du gerne tæt på scenen eller bare være sikker på en god plads, anbefaler vi, at du ankommer til sceneområdet i god tid.

 • Vær opmærksom på, at der kan være så mange publikummer, der ønsker at overvære enkelte koncerter, at vi ikke kan garantere plads til alle.

 • At du orienterer dig om udgange og fixpunkter i sceneområdet. Dem bruger vi bl.a. til at finde det korrekte skadested, men du kan som gæst også bruge dem til at orientere dig efter eller bruge dem, hvis du skal fortælle en medarbejder om noget, du har observeret.
 • At du, hvis du føler der er for trangt, hvor du står, bevæger dig baglæns og skråt til siden mod nærmeste træ. Bag træet er der plads og derfra kan du komme ud af området.

 • At du skaber en kontakt til dem, der står omkring dig. Vi er der for hinanden, og det er dem, der skal hjælpe dig, hvis du f.eks. falder eller føler dig utilpas – ligesom du skal være der for dem.

 • At du har fornuftigt fodtøj på. Vi er i en skov med ujævnt underlag.

Vi ønsker dig en sprudlende, eventyrlig og sikker festival!

 

Se kontaktoplysninger