/media/1316/top2.jpg

Plads til alle
med handicap

Særlige faciliteter

Smukfest er en af landets mere handicapvenlige festivaler. Her kan du læse mere om de særlige faciliteter og muligheder, festivalen tilbyder smukke gæster med handicap af den ene eller anden art.

Vi forsøger at hjælpe dig såvel som alle andre gæster så godt som overhovedet muligt, når I er på Smukfest.

Gode betingelser

Smukfest er guldmærket for sin tilgængelighed og handicapvenlighed af Volue og Dansk Live.

Det betyder f.eks., at Skovskadestuen inde på festivalpladsen gerne er behjælpelig, hvis der skal ordnes noget ved en stol eller andet. Foran Bøgescenerne har vi sørget for en stor, forhøjet udsyns-platform, der er forbeholdt kørestolsbrugere og deres hjælpere – i det hele taget udsyn for alle er et vigtigt fokusområde.

Der bliver som noget nyt opstillet podier udvalgte steder på festivalpladsen. Her vil der være mulighed for, at man som kørestolsbruger kan køre op og være i øjenhøjde med sine omgivelser. Podierne er ikke fokuserede på sceneudsyn, men at du kan få godt udsyn andre steder i skoven. Vi fortæller mere om nøjagtig placering senere. 

Stillezone

Som noget nyt er der indført to stillezoneområder, for folk med alle typer af handicap. Her kan du trække dig lidt væk fra menneskemængden, hvis du har behov for det. Der vil være opstillet store telte med gulv, sofaer, stole, køleskab med vand og strøm. Det betyder, at man som handicappet kan trække sig hertil med en ledsager eller pårørende, og lade op til at være i menneskemængden igen.

Stillezonerne er placeret i medhjælperområdet, så for at få adgang til dette område skal man enten have et ledsagerkort eller sammen med egen læge udfylde denne blanket. Blanketten indleveres udfyldt ved Sherwood Informationen, hvor den udskiftes med et af festivalens egne ledsagerkort. Kortet giver kun adgang til Stillezonenerne og ikke hele medhjælperområdet.

Ankomst og Parkering

Har du et handicapskilt i bilen må du køre ind via Vestergade til Sølund og sætte dit grej af. Du kan også selv blive sat af, så din ledsager kan køre bilen ud på P-pladsen på Birkevej. Biler uden parkerings-tilladelse, som holder på Sølund, vil uden varsel blive fjernet for ejers regning og risiko.

Handicapparkeringen på Birkevej (Føla) har plads til 20 biler med handicapskilt. Herfra tager det cirka 15 minutter at gå til pladsen. Husk navn og telefonnummer i foruden.

Er der ikke mere plads på Handicapparkering på Birkevej, henvises du til den bemandede langtidsparkering på Horndrupvej/Hylkevej. Herfra går der med korte mellemrum shuttle-busser til pladsen.

Opbevaring af medicin 

Har du medicin, der skal opbevares køligt, findes der et køleskab i RMBs lejr. Medbring medicin i en pose/bakke med navn og telefonnummer. Du skal bare aftale det med vagterne, når du ankommer.

Hvis du har behov for at få opbevaret din medicin på køl, mens du er væk fra campingpladsen er skadestuerne på festivalpladsen og på Kærligheden gerne behjælpelige. Her skal du igen lægge medicinen i en pose/box med navn og mobilnummer.

Spørgsmål

Har du brug for mere information, kan du henvende dig til vagterne på handicapcamping enten ved at ringe på tlf. 21 71 93 89 fra 1. maj 2016 eller skrive dem en mail til på handicap@smukmail.dk

Se kontaktoplysninger