/media/2453/bybus-beskaaret.jpg

Til og fra festen

Her kan du tjekke op på den skanderborgensiske geografi, og hvordan du kommer nemmest fra A til B med din lejrs habengut – eller bare super smooth ved et endagsbesøg.

Fra hele landet, selv så eksotiske steder som Amager eller Frederikshavn, går der tog til Skanderborg. Alle togbaner fører til skovfestens by, og så kan du jo også få en lille øl på turen hertil.

Arriva har lavet nogle særlige Smukfest togbilletter til en ekstra skarp pris, som du kan bruge uanset, om du skal én eller flere dage afsted. OBS: Billetten gælder kun i Arrivas tog. Find den billet, der passer dig bedst, lige her. 

Både DSB og Arriva (sidstnævnte sælger særlige Smukfest-billetter) stopper ved Skanderborg Station. Her fra har Midttrafik sat en ekstra busrute ind direkte til KærligHeden. Der går også busser til Skanderborghus (Stadion og Øvre Sølund) og til det nye område Naturligheden samt Medhjælpercamp i Vrold (her fra er kort gåtur til Skovlunden). Bor du på FØLA, Banerne eller Sølund Midt er der kun en lille bid vej at gå fra Skanderborg Station til din lejr.

Smukfest har et fantastisk samarbejde med Midttrafik, som tilbyder en lang række ekstra busruter i festivalugen. Du finder direkte busser mellem festivalpladsen og Aarhus, Skanderborg, Horsens, Galten, Silkeborg og Odder.

I 2022 gør vi plads til endnu flere busser sent om aftenen, hvis du skal hjem i eget postnummer og sove. Natbusser går som tidligere fra stoppestedet ved Skanderborghus. Se køreplaner, billetinfo m.m. hos Midttrafik.

Fra Skanderborg Station går masser af bybusser til de forskellige campingområder, f.eks. direkte til KærligHeden. Der går også busser til Skanderborghus (Stadion og Øvre Sølund) og til det nye område Naturligheden samt Medhjælpercamp i Vrold (her fra er kort gåtur til Skovlunden).

Cykel til og fra festival er jo bare genialt, hvis det er en mulighed for dig. Ingen risiko for ventetid, og du kan lige forbrænde en halv nattoast på vej hjem. Gratis, grønt, godt. Igen i år finder du cykelparkering skråt overfor Capri-indgangen ved Skanderborghus (altså ned mod søen).

Du finder masser af samkørselsmuligheder hvert år via GoMore.dk. Det anbefaler vi på det varmeste, at du benytter dig af – ikke mindst, hvis du kun besøger Smukfest en enkelt dag. Benzinpriser, miljø, alt det dér... 

Et andet slags lift – taxa – er selvfølgelig også muligt. Fang Dantaxi Skanderborg på 86 51 00 00 / 70 25 25 25. Taxaholdepladser her:

  1. Louisenlund
  2. Føla, Birkevej 20
  3. Døjsøvej
  4. KærligHeden v/ Tjek Ind Center
  5. Festival P, Elefanten (Horndrupvej)
  6. Festival P, Giraffen (Hylkevej)

Du kan som altid parkere gratis på en af Smukfests to Parkeringspladser, Giraffen og Elefanten, der ligger på Horndrupvej 4 og Hylkevej 3. For at finde parkeringspladserne skal du følge skiltene mod Festival-P. Kommer du ad motorvej, kører du af ved afkørsel 54 med det store, gule "Smukfest" skilt, og bliver du ved at følge de gule skilte, ender du helt automatisk ved Festival-P.

Herfra går der shuttlebusser til campingpladserne og skoven. Se oversigten her. 

I er mange mennesker og meget grej, der ankommer nogenlunde samtidigt til Smukfest. Så for at festivallogistikken skal gå op, har vi lavet zoner, hvor det er muligt for jer at blive sat af med jeres bagage, hvis I får et lift til Smukfest. Her kan du se, hvor du kan blive sat af sammen med din bagage alt efter, hvilket campingområde, du skal bo på. 

Vær opmærksom på, at der især søndag d. 31. juli og onsdag d. 3. august er ekstra tryk på trafikken, da det er de helt store ankomstdage.

Se kort over over drop-off-muligheder her >

For dig der skal bo på KærligHeden, NaturligHeden og Skovlunden

Der er ikke mulighed for at standse eller parkere ved KærligHeden, NarturligHeden, Medhjælpercamp (i Vrold) eller Skovlunden. Så er det her du skal bo, skal du i stedet følge skiltene mod Festival-P. Kommer du ad motorvej, kører du af ved afkørsel 54 med det store, gule "Smukfest" skilt, og bliver du ved at følge de gule skilte, ender du helt automatisk ved Festival-P.

På Festival-P er der store dropzoner (det er også tydeligt skiltet hvor), hvor du må holde i 3 minutter og smide dine sager af, så det gælder om at være effektiv og give plads til den næste. Herfra er der en ultrakort gåtur til shuttlebusserne, som du med lethed kan tage til KærligHeden og Holst. Tjek de forskellige ruter.

Bemærk, at du ikke kan have sækkevogn, trækvogn og lignende store sager med i shuttlebussen - Politiets regler. Du må have det med, som du kan sidde med på skødet. Har du ekstra bagage med, så er du nødt til at læsse af på Dropoff og køre flere gange med bussen. Der går også en sti fra parkeringsområdet Giraffen og til KærligHeden, hvis foretrækker at gå.

Bussen stopper ved KærligHeden og Sherwood, hvorfra du kan tage en bus til NaturligHeden og Medhjælpercamp. Skal du til Skovlunden, skal du stå af ved Sherwood, hvor der er 5 minutters gang ad hyggelig skovsti.

For dig der skal bo på Skanderborghus og Stadion

Vejen er spærret ved Louisenlund før slotskirken (som i 2019). Aflæsning foregår nu ved T-krydset ved Adelgade og Louisenlund. Her er der nemlig plads til, at vi kan lave en dropzone med plads til endnu flere biler ad gangen, der kan læsse bagage af tirsdag d. 2. og onsdag d. 3. august mellem kl. 08-18. Så skal I ikke sidde i kø nær så længe, og trafikken flyder bedre – win-win. Søndag, når du skal retur er der igen etableret dropzone samme sted mellem kl. 8 – 18.

Det er kun muligt at standse og læsse af – ingen parkering! Når der er læsset af vender du bilen før bommer og kører retur, hvor du kom fra.

For dig der skal bo på FC FØLA, Banerne og Sølund

Proceduren for aflæsning på Vestergade er nogenlunde, som den plejer. Her kan I læsse af i en dropzone tirsdag d. 2. og onsdag d. 3. august mellem kl. 08-18 ved den østlige indgang til Sølund – altså i T-krydset ved Vestergade og Sølundsvej. Vestergade er ensrettet i disse dage, så du skal køre ind fra Vroldvej (hjørnet hvor Lidl og Rema 1000, hvis det siger dig mere) og fortsætte ad Vestergade, indtil du ser et skilt med dropzone. Søndag, når du skal retur er der igen etableret dropzone på Vestergade mellem kl. 8 – 18.

Her er det kun muligt at standse og læsse af – ingen parkering! Når der er læsset af, drejer du til venstre ad Sygehusvej, venstre ad Møllevej og så er du tilbage på Vroldvej.

Se kontaktoplysninger