/media/1159/header_smukfonden.jpg

Smukfonden

20% af overskuddet fra Skanderborg Festivalklub, går direkte til Smukfonden. Den støtter gode sociale projekter i hele landet, som hjælper udsatte og ensomme .
Smukfonden har åbent for ansøgninger hele året. Der er ansøgningsfrist d. 1. december og d. 15. maj – med uddeling i henholdsvis januar og august.

Med udgangspunkt i det fællesskab og den glæde der hvert år skaber Danmarks Smukkeste Festival, har Skanderborg Festivalklub besluttet at initiere og skabe økonomisk grundlag for ”Smukfonden”. 

Fondens formål er, at støtte initiativer og projekter, der arbejder for at fremme fællesskab af den slags, der kan afhjælpe ensomhed og udsathed. Smukfonden modtager hvert år 20% af festivalklubbens regnskabsmæssige resultat, under forudsætning af at festivalklubben har den fornødne likviditet.

Generalforsamlingen i Skanderborg Festivalklub godkendte opstarten af Smukfonden ved generalforsamlingen i januar 2014. Her fik Smukfonden tilført 20% af det foregående års overskud – og startede således sit virke med kr. 956.000 i kassen. 

Bestyrelsen

Smukfonden nedsættes med en selvstændig bestyrelse, der alene har ansvaret for uddeling af fondens midler. Fødte medlemmer er Skanderborgs siddende borgmester og den siddende formand for Skanderborg Festivalklub. Sidste faste medlem af bestyrelsen er Carsten Nørland, direktør hos og udpeget af vores mangeårige samarbejdspartner Royal Unibrew, der med virkning fra 2015 donerer 2 kr. til Smukfonden, for hver liter fadøl der bliver solgt på Smukfest. 

Smukfondens bestyrelse afholder 2 – 4 møder årligt, hvor det på baggrund af ansøgninger besluttes hvem der skal modtage støtte. 

Se kontaktoplysninger