/media/5217/gilli_header.jpg

Gilli

Med sange som ”Rica” og ”Habibi Aiwa” lavede Gilli to af de største hits overhovedet i 2017. De var blandt de mest streamede (+30 millioner alene på Spotify) og mest spillede på dansk radio.

Hitstrømmen fra Gilli fortsatte i 2018, hvor det nærmest blev til et helt album i sange som ”Kolde nætter”, ”Mama” og ”Su Casa” (begge sammen med Kesi), ”Mi Lulu”, ”Oui” (med Sivas og Node), ”Frero”, ”Mon P´tit Loup” og ”Tranquillo” (med Branco). Tilsammen spillet titusindvis af gange på dansk radio, streamet mere end 45 mio. gange på Spotify og med videoerne afspillet så meget på YouTube, at nogen nærmest må køre Gilli i døgndrift på deres skærme…

Med sange som ”Rica” og ”Habibi Aiwa” lavede Gilli to af de største hits overhovedet i 2017. De var blandt de mest streamede (+30 millioner alene på Spotify) og mest spillede på dansk radio. De sikrede bl.a. også ophavsmanden tre gange Danish Music Awards (som Årets danske sangskriver, Årets danske udgivelse og Årets danske solist) og kritikerprisen Steppeulven (for årets sang med ”Habibi Aiwa”). Det var på det nærmeste en gentagelse af 2016, hvor der også stod Gilli på mange af de helt store øjeblikke i dansk musik. Med ”Tidligt op” lavede Nørrebro-rapperen et af årets største hits. Sangen var den næstmest spillede video på YouTube og blandt de tyve mest solgte tracks i 2016. Og så lukkede Gilli året med et decideret dobbelt-serve-es i november: Først singlen ”Udenfor” med gruppen Molotov Movement (der udover Gilli består af Benny Jamz og MellemFingaMuzik) og dernæst solo-udspillet ”Helwa”.

Gilli kom i 2010 frem som del af gruppen B.O.C sammen med Kesi og Højer Øye. Han har siden været populær gæsteartist på en lang række store hits som bl.a. S!vas’ ”D.A.U.D.A”, Kesis ”VORS”, Hassan Shahs ”Tyveri” og MellemfingaMuziks ”A.P. Møller” og ”Cocaina”. I 2014 spillede Gilli hovedrollen i filmen ”Ækte vare”, der blev endnu en succes for den unge rapper. Gilli leverede soundtrack til filmen, hvorfra numre som ”Knokler hårdt” og ”Trykker sedler” blev radio- og streaminghits. Gilli fulgte op med singler som ”Orale” og ”C’est La Vie” (der sikrede ham nomineringer til både P3 Lytterhittet og Gaffa Prisen).

Se kontaktoplysninger