Rasmus Seebach

”…man skal være en ualmindelig kælderkold skiderik fra café Den Høje Pande for ikke at blive grebet ved hjertekulen. Af den helt utrolige stemning i salen, af den ene charmerende popperle efter den anden - og ikke mindst af hovedpersonen selv.” BTs begejstrede anmelder lagde 5 stjerner til Rasmus Seebach efter en koncert i februar i år. Endnu et højdepunkt i den efterhånden tre år lange pop-optur, der ikke har nogen sidestykker i nyere dansk popmusik og meget få i dansk musikhistorie i det hele taget. Med solodebuten ”Rasmus Seebach” (2009) lavede Rasmus Seebach ikke bare de seneste års mest solgte danske album (220.000 solgte and counting…) – han tangerede også Kim Larsens mangeårige rekord, da albummet i efteråret 2010 rundede 24 uger som det mest solgte album i Danmark. Singler som ”Engel”, ”Den jeg er” og ”Glad igen” blev flittigt roteret fra de danske radiostationer – og det blev både til P3 Guld (for at have lavet ”Lytterhittet”) og hele tre Zulu Awards (for ”Årets Hit”, ”Årets Nye Navn” og ”Årets Sanger”). At det hverken var tilfældigt eller en enlig svale, var tydeligt at se, da Rasmus Seebach i oktober sidste år sendte sit andet soloalbum ”Mer´ end kærlighed på gaden”. Albummet solgte mere end 40.000 eksemplarer på bare en uge – og ser i dag ud til at nå samme højder som debut´en. Nye singler som ”Mine øjne” og ”Millionær” blev nye favoritter på både radiostationer og blandt publikum og live var magien intakt med udsolgte huse og storsyngende publikummer overalt. Hemmeligheden: ”Pop uden pis”, som de engang skrev i Gaffa i en Seebach-koncertanmeldelse. Og så kommer den gode Rasmus Seebach jo bestemt heller ikke ud af intet. Han er søn af Grand Prix-mesteren Tommy Seebach – og har som sådan haft musikken tæt inde på livet, siden han var ganske lille. Sammen med broderen Nicolai dannede han i slut-90erne rap-gruppen G Bach, der i 1999 udgav albummet ”Skakmat”. Siden da har de to udgjort sangskriver- og producerteamet Top Notch Music, der bl.a. har leveret til Natasja og Jokeren, og som sammen med Remeé lavede Tsunami-støttesangen ”Hvor små vi er”. Når brødrene har lavet demoer af nye sange, har det været tradition, at Rasmus lavede en cue-vokal – og ofte har dem, der modtog demoerne spurgt, hvorfor han dog ikke selv sang sine sange. Det gjorde han så på ”Engel”, der i løbet af sommeren 2009 hittede voldsomt på de danske radiostationer og viste sig at være begyndelsen på en rigtig rigtig god historie.

”…man skal være en ualmindelig kælderkold skiderik fra café Den Høje Pande for ikke at blive grebet ved hjertekulen. Af den helt utrolige stemning i salen, af den ene charmerende popperle efter den anden - og ikke mindst af hovedpersonen selv.” BTs begejstrede anmelder lagde 5 stjerner til Rasmus Seebach efter en koncert i februar i år. Endnu et højdepunkt i den efterhånden tre år lange pop-optur, der ikke har nogen sidestykker i nyere dansk popmusik og meget få i dansk musikhistorie i det hele taget. Med solodebuten ”Rasmus Seebach” (2009) lavede Rasmus Seebach ikke bare de seneste års mest solgte danske album (220.000 solgte and counting…) – han tangerede også Kim Larsens mangeårige rekord, da albummet i efteråret 2010 rundede 24 uger som det mest solgte album i Danmark. Singler som ”Engel”, ”Den jeg er” og ”Glad igen” blev flittigt roteret fra de danske radiostationer – og det blev både til P3 Guld (for at have lavet ”Lytterhittet”) og hele tre Zulu Awards (for ”Årets Hit”, ”Årets Nye Navn” og ”Årets Sanger”). At det hverken var tilfældigt eller en enlig svale, var tydeligt at se, da Rasmus Seebach i oktober sidste år sendte sit andet soloalbum ”Mer´ end kærlighed på gaden”. Albummet solgte mere end 40.000 eksemplarer på bare en uge – og ser i dag ud til at nå samme højder som debut´en. Nye singler som ”Mine øjne” og ”Millionær” blev nye favoritter på både radiostationer og blandt publikum og live var magien intakt med udsolgte huse og storsyngende publikummer overalt. Hemmeligheden: ”Pop uden pis”, som de engang skrev i Gaffa i en Seebach-koncertanmeldelse. Og så kommer den gode Rasmus Seebach jo bestemt heller ikke ud af intet. Han er søn af Grand Prix-mesteren Tommy Seebach – og har som sådan haft musikken tæt inde på livet, siden han var ganske lille. Sammen med broderen Nicolai dannede han i slut-90erne rap-gruppen G Bach, der i 1999 udgav albummet ”Skakmat”.
Siden da har de to udgjort sangskriver- og producerteamet Top Notch Music, der bl.a. har leveret til Natasja og Jokeren, og som sammen med Remeé lavede Tsunami-støttesangen ”Hvor små vi er”. Når brødrene har lavet demoer af nye sange, har det været tradition, at Rasmus lavede en cue-vokal – og ofte har dem, der modtog demoerne spurgt, hvorfor han dog ikke selv sang sine sange. Det gjorde han så på ”Engel”, der i løbet af sommeren 2009 hittede voldsomt på de danske radiostationer og viste sig at være begyndelsen på en rigtig rigtig god historie.
Se kontaktoplysninger