/media/3750/header_helmig.jpg

Thomas Helmig

"Jeg har aldrig hørt ham bedre" (Jyllands-Posten, liveanmeldelse 2017)

Den Thomas Helmig, publikum mødte ved nogle få sommerkoncerter i 2017, var i svært god form og – ifølge anmelderne – nærmest bedre end nogensinde. Og publikum tog i dén grad imod musikken fra Helmig & co., som nu kvitterer med en kæmpe sommertur, hvor han heldigvis også runder bøgeskoven.

Med sit seneste studiealbum "KH Helmig" viste Thomas i 2013, at han stadig hører til danskernes favoritter. Albummet gik direkte ind på førstepladsen af salgslisten og sendte endnu en guldplade hjem til Helmigs efterhånden bugnende samling af den slags. Om der er nye sange med i bagagen her i 2018 må tiden vise – men ellers er der også så rigeligt at tage af fra bagkataloget.

Det var bestemt en mere end lovende Thomas Helmig, der debuterede med albummet af samme navn dengang i 1984. Forud var gået en tid som sanger i bl.a. de århusianske funk-favoritter Elevatordrengene. Var det første album en rimelig succes, tog karrieren for alvor fart, da Helmig på "2" ('82) samlede sine gamle venner omkring sig i bandet Brothers. I de følgende år var det et af landets mest populære live orkestre med en hale af begejstrede fans i kølvandet og stensikker fest overalt, hvor de kom frem. Brothers holdt til og med det tredje album "Kære Maskine" ('86), og det var i dén grad solisten Thomas Helmig, der var i fokus på det såkaldte "skilsmissealbum" "Vejen Væk" ('88), der med sange som "Nu hvor du har brændt mig af" og "Det er mig, der står herude og banker på" resulterede i en flerdobbelt platinsucces og – som vi ved det i dag – et par af alle tiders mest elskede danske popsange. I 1992 udsendte en genfødt Thomas Helmig albummet "Rhythm". Væk var de dansksprogede sange, soulmusikken var underspillet, til gengæld var Helmigs begejstring for Dylan til at høre. Soul-inspirationen vendte dog tilbage på de næste udspil "Say When" ('93) og ikke mindst på "Stupid Man" ('94), der igen placerede Thomas Helmig øverst på hitlisterne og blandt danskernes absolutte favoritter. Siden har Thomas Helmig hørt til superligaen i dansk musik. Hans albums sælger til platin hver gang, hans sange hører til de mest spillede på radiostationerne, og koncerterne hører til de overhovedet mest besøgte herhjemme. En god indgangsvinkel til hele Helmigs univers kan fås på 2010-opsamlingen "Past Forward".

Her mere end 30 år efter solodebuten er Thomas Helmig altså stadig i storform ved koncerterne, hvor han på fineste vis formår at favne hele karrieren med en sætliste, der både tæller de bedste af de første og de største af de sidste i en helhed, der er 100% Helmig og dermed en vigtig del af alle tiders danske soundtrack.

Se kontaktoplysninger