/media/5237/aphyxion_header.jpg

Aphyxion

Aphyxion udsendte i 2016 deres andet album ”Aftermath”. Til begejstrede anmeldelser i både inden- og udenlandske heavy-medier – og til stor glæde for bandets dedikerede fans.

”De var røvfede. De spiller tungt, voldsomt, og så må jeg lige nævne frontmand Michael Vahl’s kæmpe vokalorgan…” (Metalzone.dk)

De har efterhånden eksisteret som band i 12 år og har undervejs opnået nogle imponerende resultater: de er det fjerde mest streamede danske metalband (med +1,5 mio. streams) - og det er blevet til mere end 300 koncerter siden starten, herunder tre Europa-turneer og support gigs for bl.a. Metallica, Hatebreed, Soulfly og Soilwork.

Skønt de fem musikere i Aphyxion alle er i starten af tyverne, er der tale om et band der blev dannet helt tilbage i 2007. I 2011 var de det yngste band, der havde spillet på verdens største metalfestival Wacken Open Air i Tyskland – og samme år kunne de tage på deres første Europa-turne, selvom ingen af dem var gamle nok til at have kørekort.

I 2014 kom debutalbummet ”Earth Entangled”, der sikrede dem en nominering til Gaffa Prisen. Magasinet kaldte albummet for ”Melodisk dødsmetal af fineste og mest massive skuffe”. Og det er sgu nok lige præcis også hvad man kan se frem til, når Ribes finest nu igen spreder den hårde tråd på Smukfest. Et nyt album er in the making – og det kommer ud i 2019.

Aphyxion er: Michael Vahl (vokal), Jonas Haagensen (guitar), Jesper Haas (guitar), Jais Jessen (bas) og Jakob Jensen (trommer)

Se kontaktoplysninger