/media/5205/johnny-madsen-band_header.jpeg

Johnny Madsen Band

År efter år i stand til at begejstre det store publikum med deres særlige sans for at spille blues, boogie og rock´n´roll som om det var noget, de lige stod og fandt på.

“En gentleman er en mand, der kan spille banjo, men som alligevel lader være.”

Citat Johnny Madsen himself, der faktisk er en glimrende banjospiller, men også rigtig god til at lade være med at være det… Her får vi ham på guitar og vokal – i spidsen for et ganske unikt band på den danske scene. 

Men lad os spole tilbage og starte den lange, brogede og altid svært underholdende historie om Johnny Madsen, ved det måske mest specielle debutalbum der nogensinde er udkommet i Danmark. ”De Tørre Er De Best … Men Våde Er De Flest” var den lange og ikke specielt mundrette titel på denne 1982-udgivelse. Albummet solgte dengang mindre end 500 eksemplarer (selvom der var rigtig mange pladeforretninger dengang), og det lå ikke ligefrem i kortene, at det her altså var en slags grundsten i en særdeles langvarig karriere indenfor rytmisk musik. Men albummet rummede perler som ”Æ Kør O Æ Motorvej” og ”Æ Møt Her Te´ En Bal”. Sange, der senere skulle vise sig at være ret uopslidelige og et par glimrende undskyldninger for at gøre musikken til en levevej. Sidenhen er det blevet til en lang række andre gode udgivelser fra Johnny Madsen – med højdepunkter som bl.a. ”Chinatown, Yellow Moon og Den Sorte Fugl” (1987), det store gennembrudsalbum ”Udenfor Sæsonen” (1988), livealbummet ”Halgal, Halbal” (1982), ”Checkpoint Charlie” (1991) og ”Regnmanden” (2003). En overordentlig god introduktion til værket får man på den omfattende opsamling ”De tørre er de bedste” fra 2007.

Seneste udspil fra Johnny Madsen kom i 2015 med titlen: ”Godt nyt”. Publikum ku' li' hvad de hørte og sendte albummet helt op som #1 på salgslisten, mens P4 roterede numre som ”Krabbesangen”, ”Twitter”, ”Så nær” og titelnummeret, der var en duet med Johan Olsen fra Magtens Korridorer.

”Fakta: Johnny Madsen har det bedste traditionelle rock’n’roll band i Danmark, og han har velsagtens landets bedste rockguitarist i Knud Møller, og i min bog har Madsen gennem tiden begået flere af de absolut uomgængelige albums i dansk rockhistorie.” (Steffen Jungersen, BT)

Sådan er det bare – og på samme måde består Johnny Madsen Band også her i 2019 af: Johnny Madsen (vokal og guitar), Knud Møller (guitar), Niels ”Nello” Mogensen (bas og kor) og Henrik From (trommer).

Se kontaktoplysninger