/media/5243/laid-back_header.jpg

Laid Back (40th anniversary)

Den altid optimistiske duo, bestående af John Guldberg og Tim Stahl, kan i år fejre 40 års jubilæum sammen med Smukfest.

Det gør de ved både at deltage i Smukkoncerten Vol. 3 og med deres eget show. Singlen ”Enjoy The Vibes” fra 2018, er måske den bedst tænkelige overskrift til hele karrieren.

Laid Back udgiver singler når de har noget på hjerte – men vi skal tilbage til 2013 for at finde deres seneste to albums. De hed ganske passende ”Uptimistic Music Vol. 1 og Vol. 2” – for igennem den karriere, der altså nu har varet i 40 år, har Laid Back altid ønsket at sprede optimisme og varme vibrationer med deres musik. Og så har de nok et af de mest præcise bandnavne vi har herhjemme. Tilbagelænede grooves, ingen overdreven travlhed her – og en musik, der som en duvende brise eller en svajende palme kun vil dig det absolut godt og give dig ro i sjælen, er hvad Laid Back altid har været leveringsdygtige i.

Det hele startede nærmest ved et tilfælde, da Stahl og Guldberg en dag var mødt op i Werner Studiet i København for at indspille med nogle andre. Disse dukkede dog aldrig op og vores to helte begyndte i stedet at jamme med hinanden uden at vide, at de her havde lagt kimen til en verdenssucces og fra starten havde fundet den arbejdsmetode, der siden skulle præge alt, hvad de lavede. I 1980 debuterede Laid Back med singlen ”Maybe I´m Crazy”, der året efter blev deres første hit. Et par år efter strøg de til toppen af hitlisterne i ind- og udland, da deres andet album ”Keep Smiling” viste sig at indeholde de to slidstærke singler, ”Sunshine Reggae” og ”White Horse”. Den første ramte plet i Danmark, Europa og i Sydamerika – og i USA gik folk som Prince rundt og promoverede den anden, der blev et stort hit på primært de sorte diskoteker og radiostationer. I de næste år rejste Guldberg og Stahl fra tv-show til tv-show over store dele af verden – og de to singler, har siden vist sig at være så langtidsholdbare og stilskabende, at de siden er blevet samplet af noget nær Gud & Hvermand. I de mange år der siden er gået, er det ikke fordi Laid Back har forhastet sig med hverken pladeudgivelser eller turneer. De har kun udgivet ni studiealbums siden KEEP SMILING – og deres koncerter har været sjældne, men til gengæld sjældent gode og varme oplevelser. Tjek dem ud, man ved aldrig, hvornår chancen kommer igen…

Se kontaktoplysninger