/media/4774/nephew-header.png

Nephew

Det var et af dette årtusindes største danske rockbands, der sidste år vendte tilbage til scenerne og studierne.

Nephew kom denne gang nærmest ud af det blå, efter fire års pause – og spillede i første omgang kun et par store arenakoncerter + festivalgigs på Roskilde og her i Skanderborg. Og det gik på ingen måder stille af, da bandet fyrede op under Smukfest årgang 2018 og på alle måder viste, at de stadig formår at sætte gang i fest og fællessang. Nå ja, så toppede de da også lige med Kronprins Frederik på scenen undervejs…

Ifølge frontmand Simon Kvamm er årsagen til bandets tilbagevenden helt enkel: Nephew er som en familie, både internt og i forhold til vores publikum, og efter hver især at have været ude og opleve nyt, savner vi at feste med familien igen.” Det må man sige at de fik gjort – og udover de nævnte koncerter, var bandet også klar med både nyt medlem (sangerinden og keyboardspilleren Marie Højlund) og ny musik (i form af albummet #Ring-I-Ring” der udkom i juli 2018 og vanen tro gik direkte ind på førstepladsen af den danske salgsliste).

Med vanlig sans for store armbevægelser, fejrede Nephew i 2013 ti-året for indspilningen af deres gennembrudssingle ”Movie Klip”, med det fem-dobbelte box-sæt ”5”, der både rummer bandets fem studiealbums og en lang række outtakes, remixes og singler. Og kigger man på tracklisten fra den omfattende udgivelse (der for eventuelt nye lyttere er den helt rigtige indgangsvinkel til Nephews univers), så giver den kontante mindelser, om den enorme mængde af hits, Nephew har begået siden dengang ”Movie Klip” startede eventyret i december 2003. Så mon ikke vi kan forvente os både hits på stribe, fællessang af den kraftigste slags og et band med ambitionen at lave kæmpefest, når Nephew nu igen-igen vender tilbage til gerningsstedet i absolut levende live. Udover allerede nævnte Kvamm og Højlund er Nephew selvfølgelig: Kristian Riis (guitar og kor), Kasper Toustrup (bas), René Thaulund (keyboards) og Søren Arnholt (trommer og kor). 

Se kontaktoplysninger