/media/5122/peter-sommer-jannick-boerlum1-web.jpg

Peter Sommer og Tiggerne

”…et fremragende album, der endnu en gang viser Peter som vores generations største musikpoet…”

Der er ros og så er der ros fra kollegaerne – og en sådan er ovenstående, der er Søren Huss´ karakteristik af det seneste album fra Peter Sommer, 2018s fornemme ”Elskede at drømme, drømmer om at elske”. Albummet blev fulgt op af en række intense koncerter hvor Peter Sommer, i godt selskab med sit band Tiggerne, leverede det Soundvenue har beskrevet som ”et solidt rocklos lige der, hvor det er mest ømt, med smæk på guitarfladerne og en velfungerende vrede i leveringen.”

Efter i nogle år at have haft travlt som halvdelen af De Eneste To, var ”Elskede at drømme…” det første album fra Peter Sommer i næsten fem år – og dengang i 2013 var titlen ”Alt Forladt”. En stærk samling sange ”om det, der holder mig vågen om natten”, som bagmanden sagde ved udgivelsen. Gaffa kaldte det ”karrierens bedste udspil – og de fleste anmeldere var enige og skrev begejstret om det nye album fra ”en af landets mest markante og uomgængelige sangskrivere”, som der stod i Berlingske.

Med en fortid i bl.a. duoen Sommerjeg, debuterede Peter Sommer med ”På den anden side” tilbage i 2004. Sange som ”Valby Bakke” og ”Tigger” præsenterede en original og markant sangskriver. I 2006 kom ”Destruktive vokaler”, der bl.a. rummede hjemstavnssangen ”8 6 6 0”. I 2008 udsendte Sommer ”Til rotterne, til kragerne, til hundene”, til mildt sagt kolossal begejstring fra de danske anmeldere, der fandt de største ord frem og kastede så mange stjerner, at albummet sandsynligvis var årets mest roste udgivelse. Og der blev i den grad sat pris på dette tredje album fra Peter Sommer, der ved DMA 2009 var en af de helt store vindere med priserne for at være Årets Mandlige Kunstner, for at have begået Årets Danske Rock Udgivelse og for at være Årets sangskriver.

Peter Sommer vender her tilbage til næsten-hjemmebanen på Smukfest - heldigvis i vanligt godt selskab med sit medlevende orkester Tiggerne – og vi glæder os til mere af det chefen selv beskriver som ”den malmfulde tonstunge og udflippede rødvinsrockende lyd, som vi laver sammen…”

Se kontaktoplysninger