/media/7267/alphabeat-smukfest-2020.jpg

Alphabeat

Torsdag 6. august

”En aften med Alphabeat er et skud af poplykke lige midt i solar plexus” (Gaffa).

Efter mere end 5 års pause vendte Alphabeat sidste år tilbage for fuldt tryk. Med singler som ”I Don´t Know What´s Cool Anymore” og “Shadows” - begge at finde på comeback-albummet ”Don´t Know What´s Cool Anymore” - viste bandet, at de på ingen måde havde mistet evnen til at skrue en effektiv popsang sammen. Og da de sidst på året fulgte op med et par store indendørs koncerter, var det tydeligt at Alphabeat var tilbage i storform og med fuld appetit på at genindtage deres danske poptrone.

Alphabeat debuterede i 2005 med den fængende ”Fascination”. Et særdeles forfriskende hit, der gav genlyd overalt i Danmark og blev en af årets store singler. Bandet fulgte op med nye træfsikre pop-missiler som ”10.000 Nights Of Thunder”, ”Boyfriend” og ”The Fantastic 6”, der alle var at finde på debutalbummet ”Alphabeat”, der udkom i Danmark i 2007 og gav bandet både platinplader og to DMA Awards (for Årets Danske Popudgivelse og for Årets Danske Hit ”10.000 Nights…”). Alphabeats recept på effektiv popmusik viste sig også holdbar udenfor landets grænser – og i sommeren 2008 udkom den internationale udgave af debutalbummet som ”This Is Alphabeat”. Ikke mindst i popmusikkens moderland, England, var der stor begejstring for de unge danskere og albummet gik direkte ind på den engelske salgslistes Top 10. I 2008 kom det andet album – under titlen ”The Spell” i Danmark og ”The Beat Is…” i resten af verdenen – med nye træfsikre singler som ”The Spell” og ”Hole In My Heart”. Efterfølgende fortsatte Alphabeat deres intense turnevirksomhed – bl.a. med en tur UK rundt som support for Lady Gaga. I 2011 valgte gruppen at flytte tilbage til Danmark – og i 2012 kom det tredje album ”Express Non-Stop”, der bl.a. indeholdt hittet ”Vacation”. I 2013 valgte gruppen at holde pause på ubestemt tid – og undervejs i den har Anders SG og Anders B optrådt med deres nye band Thanks, mens Stine Bramsen har haft en pæn solokarriere.

Alphabeat anno 2020 er bandet tilbage i original opstilling: Stine Bramsen (sang), Anders SG (sang), Anders Bønløkke (guitar/keyboard), Anders Reinholdt (bas), Troels Møller (trommer) og Rasmus Nagel (keyboard).

Se kontaktoplysninger