/media/7148/gilli.png

Gilli

Onsdag 5. august

Nærmest uden varsel udsendte Gilli i juli 2019 sit første fuldlængdealbum - og med sædvanlig succes, må man nok sige. "Kiko", som albummet hedder, strøg direkte ind på førstepladsen af den danske salgsliste - og hele 10 af albummets tracks markerede sig på Top 40!

"Kiki” var en af de største succeser overhovedet i 2019, med flere gange platin og hele 8 uger som #1 på salgslisten. Nye træffere som ”Vai Amor”, ”Culo” (Feat. Branco) og ”Ingenting at sige” (feat. Node) lagde sig til den efterhånden lange liste af Hits fra Gilli, der på alle måder er en af de seneste års største danske artister. Men at det langt fra var nok for Gilli, ku man høre ved selvsyn i februar, hvor han igen indtog hitlistens førsteplads, denne gang i selskab med Branco på fællesalbummet "Euro Connection".

I 2018 blev det til hits-galore fra Gilli med sange som ”Kolde nætter”, ”Mama” og ”Su Casa” (begge sammen med Kesi), ”Mi Lulu”, ”Oui” (med Sivas og Node), ”Frero”, ”Mon P´tit Loup” og ”Tranquillo” (med Branco). Tilsammen spillet titusindvis af gange på dansk radio, streamet millioner af gange på Spotify og med videoerne afspillet så meget på YouTube, at nogen nærmest må køre Gilli i døgndrift på deres skærme…

Med sange som ”Rica” og ”Habibi Aiwa” lavede Gilli to af de største hits overhovedet i 2017. De var blandt de mest streamede (+30 millioner alene på Spotify) og mest spillede på dansk radio. De sikrede også ophavsmanden tre gange Danish Music Awards (som Årets danske sangskriver, Årets danske udgivelse og Årets danske solist) og kritikerprisen Steppeulven (for årets sang med ”Habibi Aiwa”). Det var på det nærmeste en gentagelse af 2016, hvor der også stod Gilli på mange af de helt store øjeblikke i dansk musik. Med ”Tidligt op” lavede Nørrebro-rapperen et af årets største hits. Sangen var den næstmest spillede video på YouTube og blandt de tyve mest solgte tracks i 2016. Og så lukkede Gilli året med et decideret dobbelt-serve-es i november: Først singlen ”Udenfor” med gruppen Molotov Movement (der udover Gilli består af Benny Jamz og MellemFingaMuzik) og dernæst solo-udspillet ”Helwa”.

Gilli kom i 2010 frem som del af gruppen B.O.C sammen med Kesi og Højer Øye. Han har siden været populær gæsteartist på en lang række store hits som bl.a. S!vas’ ”D.A.U.D.A”, Kesis ”VORS”, Hassan Shahs ”Tyveri” og MellemfingaMuziks ”A.P. Møller” og ”Cocaina”. I 2014 spillede Gilli hovedrollen i filmen ”Ækte vare”, der blev endnu en succes for den unge rapper. Gilli leverede soundtrack til filmen, hvorfra numre som ”Knokler hårdt” og ”Trykker sedler” blev radio- og streaminghits. Gilli fulgte op med singler som ”Orale” og ”C’est La Vie” (der sikrede ham nomineringer til både P3 Lytterhittet og Gaffa Prisen).

Se kontaktoplysninger