/media/7131/lewis-capaldi.png

Lewis Capaldi

Endnu inden debutalbummet var udkommet havde den unge skotte Lewis Capaldi fået en drømmestart på karrieren. Hans første single ”Bruises” blev et vaskeægte viralt hit i 2018 – og har efterhånden rundet 250 mio. afspilninger på Spotify.

Sangen var at finde på Capaldis første EP ”Bloom” der kom i 2017 og langsomt men sikkert fik spredt rygtet om den stærke sanger og sangskriver. I det hele taget er Lewis Capaldi en af den slags succeser der er vokset langsomt – og der gik mere end tre måneder fra udgivelsen, før albumforløberen ”Someone You Loved” gik helt til tops på den engelske hitliste i marts 2019.

Live har Lewis Capaldi efterhånden opbygget et stort og trofast publikum. Han har solgt samtlige billetter til sine seneste turneer i UK – og har undervejs begejstret de mange fans med både sin umiddelbare humor, sine stærke sange og sin helt fantastiske vokal. Også i Danmark har Lewis Capaldi ramt et stort publikum – og singler som ”Hold Me While You Wait”, ”Tough” og ”Someone You Love” er alle blevet råspillet af de danske radiostationer. Senest er også USA kommet med på vognen og i december 2019 gik ”Someone You Loved” endelig til tops som #1 på Billboards Hot 100.

Lewis Capaldi er noget så efterhånden sjældent som en sanger og sangskriver der er startet på de mindste spillesteder rundt omkring i Skotland – og gennem masser af gigs har raffineret sit tydelige talent. Derfor var det en særdeles erfaren kunstner der, trods sine bare 22 år, i maj 2019 udgav sit debutalbum. Tro mod sit selvironiske jeg, gav han det titlen ”Divinely Uninspired To A Hellish Extent”. Publikum var dog ikke helt enige i at han skulle være uinspireret – eller også var de bare ligeglade? – for albummet gik direkte ind som #1 på hitlisten i England og både der og herhjemme, har det efterhånden ligget blandt de mest solgte i mere end et halvt år… 

Se kontaktoplysninger